آقای سیدمهدی حسینی یزدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به این که تاکنون برای تولید و واردات آفت کشها ۱۸۰ میلیون دلار ارز با نرخ دولتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومان اختصاص مییافت افزود: چنانچه نرخ ارز دولتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به نرخ ارز نیمایی برای تولید و واردات آفت کشها تبدیل شود.
آن وقت بجای ۹۰۰ میلیارد تومان باید ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه صرف شود.
وی هشدار داد: در صورت تغییر نرخ ارز برای تولید و واردات آفت کشهای بخش کشاورزی ادامه روند توسعه کشت گلخانهای تهدید و شاهد افزایش قیمت نهایی قابل توجه محصولات تولیدی در گلخانهها خواهیم بود و این روند تضعیف تولید را در بخش کشاورزی گلخانهای در پی خواهد داشت.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران گفت: تاکنون دولت به منظور حمایت از بخش کشاورزی، ارز اولویت نخست را برای واردات و تولید آفت کشها و انواع کودها اختصاص داده است و اگر همین روند ادامه یابد شاهد جهش تولید هستیم، اما اگر این اولویت در تخصیص ارز برای نهادههای تولید برداشته شود به طور قطع در میزان تولید و کیفیت محصولات شاهد روند نزولی خواهیم بود.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تأکید کرد: دولت برای حمایت از تولید در بخش کشاورزی موظف است ارز اولویت نخست با همان ارز دولتی را برای تولید و واردات آفت کشها و کودها اختصاص و یا آن را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد تا این بخش نهادههای مورد نیاز را تأمین کند.
آقای حسینی یزدی گفت: با افزایش قیمت آفت کشها کشاورزان قدرت خرید این نهاده مهم تولید را از دست میدهند که در نتیجه شاهد کاهش تولید و کیفیت محصول خواهیم بود.
وی افزود: با افزایش قیمت آفت کشها علاوه بر کاهش میزان تولید و کیفیت، معضل افزایش قیمت نهایی محصول نیز توان خرید مصرف کننده نهایی را تهدید میکند.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران گفت: فاصله قیمت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی دولتی با ارز ۱۵ هزار تومانی رقم قابل توجهی است که ادامه روند تولید را در بخش کشاورزی تهدید میکند.
آقای حسینی یزدی تأکید کرد: با افزایش نرخ ارز در حوزه تولید و واردات آفت کشها حداقل قیمت نهایی محصولات ۳ برابر افزایش مییابد.
وی گفت: بخش خصوصی امکان تأمین چنین هزینه و بودجهای را برای تولید و واردات آفت کشها ندارد.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران افزود: با افزایش قیمت ارز برای تولید و واردات آفت کشها هزینههای تولید در گلخانهها چهار برابر افزایش خواهد یافت.
آقای حسینی یزدی در خصوص تأمین ارز مورد نیاز برای تولید و واردات انواع کودهای شیمیایی و سموم گفت: خوشبختانه دولت پنج نوع کود پرمصرف کشاورزان را باقیمت دولتی تأمین میکند و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.