به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه رای الیوم نوشت طرح پیشنهادی رهبر جنبش انصارالله یمن مبنی بر آزاد کردن شماری از سعودیها در ازای آزادی زندانیان جنبش حماس در عربستان، مقامات سعودی را در برابر چهار گزینه قرار میدهد.
عبدالملک الحوثی به شکل غافلگیرکننده ای، از طرحی پرده برداشت که بر اساس آن اعلام شد جنبش انصار الله آماده است یکی از دو خلبان سعودی و چهار افسر و نیروی نظامی این کشور را که در اسارت این جنبش هستند در ازای آزاد شدن اعضای زندانی جنبش حماس در عربستان آزاد کند. الحوثی این طرح را در راستای همبستگی یمن با ملت فلسطین و مقاومت فلسطین بر شمرد و اشاره کرد نظام عربستان، بازداشت شدگان فلسطینی را به اتهام حمایت از گروهی تروریستی محاکمه میکند، در حالی که منظورش از گروه تروریستی، مجاهدان مقاومت فلسطین است.
از طرف دیگر، جنبش حماس از زبان محمود الزهار، یکی از رهبران ارشد خود، از این طرح استقبال کرد و آن را بسیار مهم دانست که باعث شادمانی مجاهدان و نیروهای مقاومت فلسطین شده است. الزهار در گفتگویی با شبکه تلویزیونی المیادین گفت به محض شنیدن این طرح در سخنرانی عبدالملک الحوثی، با اسماعیل هنیه، رئیس جنبش حماس که خارج از غزه حضور دارد، تماس گرفت و جزئیات این طرح را با وی بررسی کرد و توافق شد که با جنبش انصار الله و واسطههایی که از آنها نام نبرد، برای فعالسازی سازوکاری که این طرح را به نتیجه میرساند، تماسهایی برقرار شود. الزهار افزود این طرح بر وحدت نیروها و جنبشهای مقاومت تاکید میکند.
جنبش انصار الله، پس از سخنرانی عبدالملک الحوثی و اعلام طرح وی برای آزادی بازداشت شدگان حماس در عربستان، اعلام کرد که تنها به اعلام این طرح اکتفا نمیکند، بلکه این طرح را به صورت رسمی به طرف سعودی ارائه خواهد کرد.
اما ریاض چگونه با این طرح تعامل خواهد کرد؟ بنا به گفته محمود الزهار، دانستن جواب این سوال در حال حاضر سخت است. اما به نظر میرسد عربستان چندین گزینه پیش روی خود داشته باشد. اولین گزینه، پذیرفتن این پیشنهاد است، زیرا باعث آزادی افسران سعودی خواهد شد و این خواستهای است که عربستان چند وقتی است از طرق گوناگون خواستار تحقق آن است. گزینه دوم این است که ممکن است عربستان در این طرح، پیروزی سیاسی جنبش انصارالله را در برابر افکار عمومی عربی و اسلامی ببیند، افکار عمومی که همچنان مسئله فلسطین را مسئله اصلی خود میداند و از این رو، ریاض این پیروزی تاثیرگذار را به جنبش انصارالله یمن نخواهد داد. گزینه سوم این است که عربستان اقدام به آزاد کردن بی قید و شرط اعضای حماس، بدون پذیرش طرح یمنیها کند و در نتیجه، جنبش انصار الله را از بدست آوردن دستاوردهایی در این پرونده باز دارد. اما گزینه چهارم که احتمال بیشتری دارد، این است که عربستان به طور کلی این طرح را نادیده بگیرد، گویی که چنین طرحی از اول مطرح نشده است.
در سپتامبر سال گذشته، جنبش حماس پس از ماهها سکوت و برای اولین بار از اقدام مقامات سعودی در بازداشت محمد الخضری ۸۱ ساله، از رهبران خود به همراه پسر بزرگش و همچنین شماری از فلسطینیان نزدیک به این جنبش خبر داد.
حماس در بیانیهای اعلام کرد دستگاه امنیتی عربستان، الخضری را روز چهارم آوریل سال ۲۰۱۹، در عملیاتی عجیب و اهانت آمیز بازداشت کرد، در حالی که وی بیش از سه دهه در شهر جده زندگی میکرد و به مدت ۲۰ سال مسئولیت مدیریت روابط حماس با عربستان را بر عهده داشت و از رهبران ارشد این جنبش به شمار میرفت.