عبدالباری عطوان:
باید شمارش معکوس سقوط امپراتوری آمریکا را آغاز کرد
نویسنده رای الیوم نوشت آمریکا با کمک نکردن به دیگر کشورها در مبارزه با کرونا در نخستین و مهمترین آزمون انسانیت رد شد و با رسوا شدن این کشور، باید شمارش معکوس سقوط امپراتوری آمریکا در جهان را آغاز کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، نویسنده و روزنامه نگار معروف عرب در روزنامه رای الیوم در مقالهای با عنوان «آیا شمارش معکوس سقوط امپراتوری آمریکا آغاز شده است؟» با اشاره به اینکه ویروس کرونا، نژادپرستی نهادینه شده در آمریکا، ضعف ساختار بهداشت و سلامت در این کشور را برملا کرد، تأکید کرد آمریکا با کمک نکردن به دیگر کشورها در مبارزه با شیوع ویروس کرونا در نخستین و مهمترین آزمون انسانیت رد شد و با رسوا شدن این کشور، باید شمارش معکوس سقوط امپراتوری آمریکا در جهان را آغاز کرد.
عطوان نوشت: آیا ویروس کرونا سرآغاز شمارش معکوس سقوط امپراتوری آمریکا را ثبت خواهد کرد؟ وجه تشابه آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب چیست؟ عبدالباری عطوان روز گذشته از آنتونیو گوترش خواست تا دعوت به برقراری آتش بس در سراسر جهان را به منظور تمرکز بر تلاشها در مبارزه با اپیدمی مرگبار کرونا اعلام کند و بتوان ملتهایی را که جنگها در سرزمین آنها رخ میدهد، از خطر این ویروس نجات داد.
گوترش مانند همتایش احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب چنین دعوتی را مطرح کرد بدون آنکه مشخص کند چه طرفی در پشت پرده بیشتر جنگها یا همه این جنگها قرار دارد و تأمین مالی و تسلیحاتی این جنگها را برعهده دارد و دیگر کشورها را در محاصره و تحریم قرار میدهد. زیرا او (گوترش) نگران شرایط خود و جایگاهش است. او که بیش از ۷۰ سال سن دارد، جرأت بیان واقعیتها را بدون ترس در این مرحله سخت از تاریخ بشریت، ندارد.
این آمریکا بود که با تهاجم به عراق، این کشور را اشغال کرد. این آمریکا بود که سازمان پیمان آ تلانتیک شمالی (ناتو) را در ویران کردن لیبی و تبدیل آن به یک کشور درمانده، فرماندهی کرد و هم اکنون هم در جنگ داخلی در آن دست دارد. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با زبان خودش اعتراف کرد ۹۰ میلیارد دلار در سوریه هزینه کرده است و نفت این کشور را سرقت و از درآمد آن برای تأمین مالی گروههای جدایی طلب و تروریست استفاده میکند. اتهامات چین را هم درباره اینکه آمریکا در شیوع ویروس کرونا دست دارد بعید نمیدانیم.
امیدوار بودیم دبیرکل سازمان ملل همچنین خواستار پایان محاصره و تحریمهای اقتصادی در کشورهای مختلف به ایران، سوریه و نوار غزه شده است. این تحریمها شامل بستن مرزها و ممنوعیت واردات هر چیزی از جمله داروست و باعث آن میشود که میلیونها نفر جان خود را از دست بدهند. همانطور که در دهه نود قرن گذشته در عراق رخ داد. این کشورهای در محاصره، چگونه میتوانند با این بیماری همه گیر مقابله کنند و شهروندان خود را که به سختی میتوانند یک وعده غذا برای آنان در روز تامین کنند، نجات دهند. در حالی که داراییهای این کشورها در کشورهای غربی مصادره شده است، نمیتوانند حتی داروی آسپرین وارد کنند.
شکی نیست که ویروس کرونا خطرناک است و مبارزه با آن مستلزم همکاری همه جامعه جهانی است,، اما با این وجود تحمل آن بسیار آسانتر از جنگ افروزیهای آمریکا به ویژه در منطقه خاورمیانه است که باعث کشته شدن میلیونها نفر و آواره شدن دهها میلیون نفر شده است. شاید جنبه مثبت در شیوع این بیماری آن باشد که سرآغاز پایان کار امپراتوری آمریکا و نجات دادن جهان از شرارتها و جنگ افروزیهای آن را ثبت کند. نیازی به روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نداریم که به ما در سرمقاله خودش اعلام کند زیانی که این ویروس به زندگی و اقتصاد آمریکا وارد آورد، شاید نشانه پایان رهبری آمریکا در جهان است. قدرتی که خودش را رهبر جهان میداند و قویترین و ثروتمندترین کشور جهان است، اصلا انسانیت ندارد و به مصیبتهای نزدیکترین افراد به آن هم پشت میکند و حتی یک ماسک هم برای کمک به میلیونها فردی که از این بیماری رنج میبرند، ارسال نمیکند، نباید برای سقوط چنین قدرتی تأسف خورد. آمریکا در نخستین و مهمترین آزمون انسانیت رد شد. عظمت و قدرت یک کشور به کشتار، جنگ، تجارت سلاح، باج خواهی و محاصره دیگر کشورها نیست، بلکه به اخلاق و ترویج ارزشهای عدالت و انسانیت و ایستادن در کنار ملتهای ضعیف و یاری رساندن به مظلومان است که هیچ یک از این رفتارها در قاموس گذشته و امروز آمریکا جایگاهی ندارد.
نشنیده ایم و نخوانده ایم که دولت آمریکا یک کیسه برنج یا مواد شیمیایی لازم برای ضد عفونی یا شیرین کردن آب به نوار غزه ارسال کرده باشد، یا یک هیئت پزشکی برای درمان شیوع بیماری وبا در یمن که جان انسانها را میگیرد، اعزام کند، یا به مقابله با شیوع بیماری کم خونی در اردوگاههای آوارگان سوری در دو سوی مرزهای ترکیه کمک کند. آمریکا به میلیونها گرسنه در عراق در زمان محاصره این کشور و به میلیونها افغان در مناطق در کنترل طالبان کمکی نکرد.
اما همیشه درباره قرادادهای تسلیحاتی، حمله پهپادهای آمریکایی به مراسمهای عروسی و عزا، مدارس و مهد کودکها میخوانیم و میشنویم. همانطور که شنیدیم آمریکا در جنگ عراق از گلولههای آلوده به اورانیوم غنی سازی شده استفاده میکرد که باعث شیوع بیماری سرطان و تولد نسلی از کودکان معلول در این کشور شد. بله ما هیچ دوستی با دولتهای مختلف در آمریکا و سیاستهای وحشی گرانه آنها نداریم. البته حساب ملت آمریکا جداست. دولتهای آمریکا، نژادپرستانهترین اقدامات را علیه ما صورت میدهند و از حاکمانی در کشورهای ما حمایت میکنند که دشمن بشریت هستند. دولتهای آمریکا صدها میلیارد دلار از داراییهای ملتهای منطقه را به صورت مستقیم و غیرمستقیم سرقت کرده اند و سرقت میکنند. دادن دستور کاهش بهای نفت و فروش سلاحهایی که تاریخ مصرف
آنها گذشته است، برای نجات اقتصاد آمریکا و ایجاد فرصتهای شغلی در این کشور، از جمله این اقدامات است. ویروس کرونا نژادپرستی نهادینه شده در آمریکا، ضعف ساختار بهداشت و سلامت در این کشور را برملا کرد. همانطور که خودپرستی آمریکا و بی توجهی آن به رنجهای دیگران را آشکار کرد.
در حالی که هواپیماهای چینی و روسیه حامل تجهیزات پزشکی و کارشناسان، در حال پرواز به فرودگاههای ایران، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه هستند، رئیس جمهور آمریکا حریم هوایی کشورش را بر روی اروپا و بیشتر کشورهای جهان بست و فقط ۱۰۰ میلیون دلار برای کمک به کشورهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا اختصاص داد که این مبلغ بسیار کمتر از پولهایی است که برای ساکت کردن زنان و جلوگیری از سخن گفتن آنها درباره رسوایی هایش پرداخت میکرد. ارزشها، باور و تربیت ما مانع از آن میشود که بیش از این به این مسئله اشاره کنیم.
اگر جنگ سوئز و تجاوز سه جانبه انگلیس، فرانسه و اسرائیل به مصر، پایان امپراتوری انگلیس را که خورشید در آن غروب نمیکرد، ثبت کرد، ویروس کرونا ممکن است شمارش معکوس پایان امپراتوری آمریکا را ثبت کند. از چین، روسیه و کشور کوچک کوبا و هر کسی که به آسیب دیدگان از این ویروس کمک کرد و کمک میکند، قدردانی میکنیم. در این لحظات دشوار، ارزشهای اخلاقی آشکار میشود و نقاب از چهرههایی که نوع دوستی برای آنها ارزشی ندارد، فرو میافتد.