کرونا ویروس نشانه بن بست تفکر راستگرایان حاکم بر امریکاست
اپیدمی کرونا و نیاز به همکاری جهانی برای ریشه کن کردن آن, بن بست تفکرات راستگرایان افراطی حاکم بر امریکا را روشن کرد.
چند هفته ای است که ویروس کرونا تقریبا در همه کشورهای جهان شیوع پیدا کرده و میلیون ها نفر را با خطر بیماری و مرگ روبرو کرده است و هر روز که می گذرد تهدید این ویروس با سیر سعودی ابتلای مردم به این ویروس افزایش می یابد.
اکنون این بیماری نه تنها به تهدیدی برای جان مردم تبدیل شده, بلکه چالش های امنیتی, سیاسی واقتصادی مشترکی را برای همه کشورها به وجود آورده و علی رغم تلاش ها برای جلوگیری از شیوع این ویروس, تلاش ها تا کنون نتیجه چشمگیری در بر نداشته است.
شیوع این ویروس در همه کشورها این نکته را روشن کرد که تفکرات حاکم بر امریکا که با به قدرت رسیدن ترامپ و طرح شعار اول امریکا و تلاش ها برای جداسازی ملت ها بر اساس قومیت, مذهب و مرزهای ساختگی چقدر می تواند آسیب زننده باشد و حیات ملت ها را با تهدید روبرو کند.
هر چند پس از به قدرت رسیدن ترامپ در امریکا, تب راستگرایی وناسیونالیسم افراطی در اروپا نیز شدت گرفت اما اکنون با شیوع کرونا در همه کشورها, روشن شد که یک قوم یا یک ملت و یک کشور به تنهایی نمی تواند خود را در مرزهای قومی ومذهبی محصور و به سرنوشت دیگران بی تفاوت باشد و با کشیدن دیوار جدایی, خود را از چنین بلایایی مصون دارد.
مسایل زیست محیطی, آب وهوا, بیماری ها و مواردی از این قبیل همه نشان از آن دارد که جهان امروزی با چالش های مشترکی روبروست که این چالش ها نمی تواند در مرزها محصور باشد و بر این اساس برای فائق آمدن بر چنین چالش هایی به عزم و تلاش و همکاری جهانی نیاز است.
این در حالی است که بر خلاف چنین سیر منطقی, ترامپ پس از اینکه به کاخ سفید گام نهاد شعار اول امریکا را سر داد, از بسیاری از توافق های بین المللی چون معاهده آب وهوای پاریس خارج شد و حتی تیم او بگونه ای عمل کرد که بسیاری از تشکل های بین المللی و اتحادیه ها با خطر فروپاشی روبرو شود.
شیوع ویروس کرونا با همه تهدیدهایش نشان داد که چقدر تبعات این ویروس با تفکرات ترامپ وتیم همراه او شباهت دارد. ترامپ یکجانبه گرایی, انزوا, جداسازی, تجزیه و مرزهای ساختگی را تشویق کرد بروز ویروس کرونا نیز به دوری گزیدن مردم از اجتماع, انزوا و از بین رفتن روابط نزدیک انسانها منجر شد.
هر چند ترامپ در ابتدا سعی کرد با نادیده گرفتن این تهدید و متهم کردن چین به شیوع ویروس کرونا, به مردم امریکا وانمود کند که تهدید بزرگی در میان نیست اما اکنون با فراگیر شدن این تهدید در امریکا و برخی گزارش ها از جمله گزارش پایگاه اینترنتی بیزینس اینسایدر که نوشت: بر اساس یک سند افشا شده بر اثر شیوع کرونا در آمریکا ۱۰۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شده و از این تعداد ۴۸۰ هزار نفر جان خود را از دست خواهند داد او وعده می دهد که به زودی داروهای موثری ساخته خواهد شد که با این ویروس مقابله کند.
محدودیت های نظام بهداشتی امریکا و همچنین محدودیت ها در دیگر کشورها برای مبارزه با ویروس کرونا نشان می دهد که تنها راه برون رفت از این بحران باز گشت به همکاری جهانی وارزش قائل شدن به ارزش های جهانی است و بدون چنین همکاری هایی فائق آمدن بر چنین چالش هایی ممکن نخواهد بود و این یعنی شکست تفکرات حاکم بر تیم راستگرای ترامپ.
-