به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حشمت الله قنبری امروز با حضور در شبکه قرآن و معارف سیما در برنامه گفتگوی ویژه قرآنی افزود: حوادث پرماجرای سال ۹۸ و ماجرا ویروس کرونا از ابتلائات و آزمایشهای الهی است.
این استاد دانشگاه و پژوهشگر مسائل دینی با اشاره به این که سال ۱۳۹۸ پرماجرا بود و درس ها، عبرت ها، ماجراهای شگفت انگیز و اخیرا ماجرای ویروس کرونا که تبدیل شده به عامل دلهره و نگرانی مردم گفت: مجموعه رفتارهای نامتناقص و گفت و شنودهای نامتناقص که در فضای مجازی منتشر میشود، به التهاب درون مردم دامن میزند و درستی و نادرستی آن معلوم نیست و اگر گروهی از افراد ورزیده و خلاق و مریض، وجود داشته باشند میتوانند همه فضای مجازی کشور را تحت تاثیر خود قرار دهند.
وی افزود: آن چه مهم است فضای حقیقی است و این ویروس غیر از کشور ما ۸۰ کشور دیگر را دربرگرفته است و به نظر میرسد مثل خانواده آنفلوآنزا قلمرو خاصی برای این بیماری تعریف نشده و کشور ما هم مانند کشورهای دیگر به آن دچار شده است.
این پژوهشگر مسایل دینی تاکید کرد: وضعیت عمومی ما همان طور که قرآن فرموده تبعیت از نظر متخصص و مجتهد است و اکنون مجتهد در سایه، ولی امر، وزارت بهداشت است و وزیر بهداشت و همچنین جامعه پرستاری و پزشکی به خوبی وارد عملیات شده اند و فضای جهادی، حماسی فاخری را به وجود آورده اند.
وی گفت: همه باید از آنها تبعیت کنند و تمرد از فرماندهی ستاد مبارزه با کرونا، تمرد از دین است و هیچ احساس و عاطفهای هم نمیتواند جایگزین این تعقل و اندیشه باشد.
قنبری تاکید کرد: در این فضا که همه آحاد جامعه در پی مهار کردن این ویروس بسیج شده اند کسی میآید ضریح را میبوسد که نه علامت شجاعت است نه شهامت و نه دین بلکه موجب وهن دین است و موجب اهانت قرار گرفتن ساحت دین است و این اعتقاد است یا انحراف؟
این استاد دانشگاه با تاکید بر مهار کردن این نحله و فرقه گفت: از بین بردن این نحله به اندازه خود کرونا اهمیت دارد لذا جامعه ما باید با جدیت و قاطعیت مسایل بهداشتی را رعایت کند و به نظر میرسد مهمترین مسایل مهار کردن این ویروس، رعایت بهداشت باشد.
قنبری تاکید کرد: این ویروس، یکی از کم خطرترین ویروسهای نوع آنفلوآنزاست و آیا این ویروس خطرناکتر است و یا ویروس آنفلوآنزایی که در آمریکا نزدیک به ۲۰ هزار نفر و شاید بیشتر را درگیر کرد.
این کارشناس دینی افزود: برای ما از بین رفتن یک انسان براثر یک ویروس بلیه است و هویت انسانی اجازه نمیدهد که از کنار آن راحت بگذریم بنابراین اولین وظیفه و تکلیف ما تبعیت از فرامین و دستور ستاد مهار کروناست.
وی با اشاره به آیات و روایاتی در خصوص اطلاعات و آزمایشات الهی گفت: ترس، جهل میآورد، خوف ما برای این که نمیدانیم و به همه حرفهایی به غیر از اهل علم رجوع میکنیم استنباطهای ما غلط است. اگر همه ویژگیهایی که برای ویروس مطرح است یعنی سریع الانتقال و ویرانگر بنابراین باید به این نتیجه برسیم که همه به این ویروس مبتلا شده اند، ولی همه باید به آمار درست وزارت بهداشت و درمان اعتماد کنند.
قنبری با اشاره به سخنان پیامبر اکرم (ص) درباره محتکر و ملعون بودن آن گفت: محتکر و قاتل نفس در یک طبقه جهنم قرار دارند و بعضیها همین موضوع کرونا و مواد بهداشتی را اسباب کاسبی دنیا قرار دادند و احتکار را پیش گرفتند.