هشدارهای پلیسی
چگونه سارقان مامور نما را بشناسیم
رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا راههای جلوگیری از سرقتهای با عنوان مامور را تشریح کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسيما؛ سرهنگ شهاب امینی در گفتگوی اختصاصی با پایگاه خبری پلیس اظهار داشت: سرقتهای با پوشش مامور یکی از شگردهای سرقت است که در این روش، سارقان با سوء استفاده از لباس نیروهای نظامی و انتظامی و گاه در پوشش ماموران آب، برق، گاز، بهداشت، شهرداری، کمیته امداد، پستچی و سایر سازمانها اقدام به سرقت اموال مردم میکنند.
وی با اشاره به اینکه کارآگاهان پلیس آگاهی در برخورد با این گونه جرایم جدی هستند و رسیدگی به این گونه سرقتها را با سرعت، دقت و قاطعیت در دستور کار قرار میدهند، افزود: با اینکه پلیس بارها توصیه کرده است که تنها شرط مامور فقط لباس، دستبند، شوکر، بی سیم و... نیست؛ اما باز هم شاهد پروندههایی با عنوان سرقت تحت پوشش مامور هستیم که شهروندان باید در برخورد با این موارد حساسیت و احتیاط بیشتری به خرج دهند.
سرهنگ امینی ادامه داد: پلیس به خانمهای خانه دار و افراد سالمندی که تنها در خانه حضور دارند توصیه میکند افراد را از طریق چشمی در و آیفونهای تصویری شناسایی کنند و تا قبل از حضور خانواده یا همسایههای مطمئن از باز کردن در به روی افراد ناشناس با هر عنوانی خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: ماموران بر اساس قانون، حق ورود به حریم خصوصی و منزل افراد را ندارند و مردم میتوانند با درخواست کارت شناسایی و احکام قضائی، نسبت به احراز هویت مراجعان اطمینان حاصل کنند و در غیر این صورت، اجازه ورود به خانه و خودروی خود را ندهند.
رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا در پایان از شهروندان خواست در صورت مشاهده موارد مشکوک، ابتدا آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند و مراتب را در اسرع وقت با مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ در میان بگذارند.
2- چند نفرو در ایران میشناسید که حتی با فرض اطلاع از شکل کارت پلیس بتونن تشخیص بدن که یک کارت اصلی و کارت دیگه جعلیه؟
3- چند نفرو در ایران میشناسید که احکام قضایی و فرمت آنها را بشناسند؟
4- چند نفر آدم غیر خلافکارو میشناسید که وقتی با لباس و تجهیزات پلیسی پشت در زنگ میزنند، درو باز نکنند؟ که در این حالت یقینا اگر واقعا پلیس پشت در باشه که طبیعتا اتفاقی نمیفته، ولی آیا اگر پلیس دروغی هم پشت در باشه، وقتی درو باز کنن، مراتب احترام و قانون را به جا میاره یا به مردم اجازه میدن با کسی تماس بگیرند و یا میزنند تخت سینه صاحبخونه و میرن تو؟ یک مثال ساده اینه که چند وقت پیش با رئیس یکی از بانکهای مسکن بحثم شد چون وقتی ازش پرسیدم این که روی شیشه نوشتید با ماسک و عینک و کلاه وارد بانک نشوید، آیا اگر سارق بانک وارد بانک بشه به این نوشته شما روی شیشه اهمیتی میده؟!!! کمی فکر کرد و گفت راست میگی ولی به ما گفتن بنویسید دیگه!!!! یعنی بدون اینکه لحظه ای فکر کنند فقط میخوان یه چیزی گفته باشند
5- چرا فقط از سر رفع تکلیف توصیه هایی میکنید که هیچکدومشون عملیاتی نیستند؟ مثل اینکه در باب پیشگیری از سرقت منزل، مثلا میگید قفلهای محکم، حفاظ و درهای ضد سرقت، سیستمهای امنیتی با کیفیت و ....!!! در حالیکه وقتی یکی به اسم پلیس از این موارد صحبت میکنه و توصیه میکنه باید هر کدوم این توصیه ها به روشنی تعریف بشن وگرنه مردم از کجا بفهمند که مثلا درب ضد سرقت وجود خارجی نداره و فقط قفل باید ضد دیلم باشه که تمام روشهای ورود سارقین از جمله، باز کردن قفل با شاه کلید یا تخریب قفل با پیچگوشتی، انبر قفلی یا دیلم زنی را غیر ممکن کنه؟!!!
لطفا روشهای اطلاع رسانیتون را به روز کنید