پخش زنده
امروز: -
کووید۱۹ یا همان ویروس نسل هفتم بیماری کرونا این روزها نگرانی عجیبی در دنیا ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، شیوع این بیماری در کشورهای مختلف به یکی از مهمترین اخبار و نگرانی مردم تبدیل شده است.
وقتی 30بهمن98 وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی ورود ویروس کرونا را به کشورمان اعلام کرد، دلهره ایرانی ها هم رنگ و بوی جدی تری پیدا کرد.
جو نگرانی روزهای اول اما کم کم جای خود را به فرهنگ سازی و مدیریت بحران می دهد.
کرونا وارد می شود
ویروسی که در روزهای پایانی سال2019 سر از زندگی اغلب مردم چین درآورده، با گذشت 2ماه به اغلب مناطق دنیا سفر کرده است.
حالا دیگر همه می دانند که کرونا هم مانند آن شتری است که بر در هر خانه ای می خوابد.
می خواهد قاره آسیا باشد یا اروپا یا آمریکا. از همین روست که سازمان بهداشت جهانی در خصوص این ویروس حالت فوق العاده اعلام کرده است.
دکتر نقیلی، متخصص بیماریهای عفونی می گوید: کرونا ویروس ایجاد کننده بیماری حاد عفونی است که ابتدا در مجاری تنفسی ایجاد مشکل می کند و در صورت پیشرفت به ریه ها منتقل می شود. اگر روند درمان اصولی پیش نرود ممکن است به قلب و کبد نیز سرایت کند.
آنچه از آمار سازمان بهداشت جهانی بر می آید هر فرد مبتلا به بیماری می تواند 3تا4 نفر را آلوده کند البته اگر مسائل بهداشتی رعایت نشود و تماس مستقیم فرد سالم با مخاط و ذرات پراکنده شده از سرفه و عطسه فرد بیمار ایجاد شود.
ایران، درگیر ویروس
ابتلای ایرانی ها به کرونا اولین بار در استان قم افتاد. وقتی 2هموطن سالمند به دلیل مشکلات حاد تنفسی و بستری شدن در بیمارستان درگذشتند، نتایج آزمایشها درگیری آنها با کرونا را نشان داد.
آخرین روز بهمن ماه وزارت بهداشت رسما ورود کرونا به ایران را اعلام کرد و به این ترتیب مبارزه با ویروس در کشور آغاز شد.
همزمان با افزایش نگران کننده تعداد مبتلایان به کرونا و مرگ و میر برخی از آنها در چین، ورود کرونا به 25کشور دیگر نیز گزارش می شد.
نخستین غیرچینی نیز 13بهمن ماه در فیلیپین به دلیل این بیماری فوت کرده بود و این شایعه که "مرگ کرونایی تنها در چین اتفاق می افتد" به تاریخ پیوست.
اگر چه برنامه های مختلفی برای آمادگی هنگام مواجهه با ویروس کرونا در وزارت بهداشت اتخاذ شده بود اما بعد از فوت این دو هموطن، مقابله با شیوع کرونا و مدیریت سریع اوضاع در دستور کار مسئولان کشورمان قرار گرفته و ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا تشکیل شده است.
تا روز تایید شدن کرونا در ایران، در کشورهای درگیر با کرونا 75هزار و 672نفر مبتلا و 2هزار و 122نفر فوت شده بودند و دیگر همه دریافته اند که ماجرا جدی است.
شستن مرتب دستها با آب و ماده بهداشتی، رعایت بهداشت فردی و پرهیز از اجتماعات غیرضروری توصیه اصلی پزشکان و کارشناسان بهداشتی دنیا است که در کشور ما هم بر ان تاکید می شود.
کرونا نوع جهش یافته ویروس سرماخوردگی است که با گذر از مرحله آنفولانزایی، خطرناک تر شده و شیوع آن از برنامه قابل پیش بینی و الگوی ویروسهای قبلی تبعیت نمی کند.
آذربایجان شرقی و مدیریت کرونا
در اولین اقدام، جلسه کارگروه پدافند زیستی استان تشکیل شد و بنا به تصمیم کارگروه، پاشایی مدیرکل آموزش و پرورش اعلام کرد که مدارس تا پایان هفته اول اسفند تعطیل است.
ضدعفونی محیط های آموزشی و آموزش همگانی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا علت اصلی این تعطیلی اعلام و چند ساعت بعد تعطیلی دانشگاهها هم تایید شد.
سراغ دکتر حق دوست متخصص بیماریهای عفونی می رویم . وی توضیح می دهد: کرونا بیماری خیلی ترسناکی نیست. به نوعی همان آنفولانزاست که مردم بعد از سالها دیگر به آن عادت کرده اند اما چون به تازگی شایع شده، عوارض و نحوه انتشار آن موجب ایجاد نگرانی می شود و البته این نگرانی هم به جاست و باید با آموزش مستمر مردم را آگاه کنیم تا در امان بمانند.
مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز می گوید: استفاده از ماسک به طور عجیبی افزایش پیدا کرده است. ضمن اینکه استفاده از ماسک در تمام دنیا در وهله اول برای بیماران است. کسانی که مشکلات تنفسی و سرفه و عطسه های پی در پی دارند و ممکن است هوای محیط های بسته را آلوده کنند.
خانم دکتر خیاط زاده می افزاید:در مرحله دوم ماسک را برای کادر درمانی و بستگان بیماران که با آنها در تماس مستقیم هستند در نظر می گیریم. بنابراین مردم عادی که ماسک می زنند نه تنها نتیجه ای ندارد بلکه ممکن است به دلیل استفاده طولانی مدت و ناصحیح دچار مشکل هم بشوند.
در شهر گفتگویی با مردم دارم. بعضی ها چنان هراسانند که ماسک فیلتردار هم دارند! خانم میانسالی می گوید: داروخانه ها می گویند ماسک نداریم، اگر هم عرضه کنند خیلی محدود و برای هر نفر سهمیه سه تایی دارند. می گویم چون فعلا ضرورتی ندارد استفاده کنیم. با تعجب نگاهم می کند یعنی که ضرورت دارد و بدون ماسک می ترسد بیرون بیاید.
مدیر یکی از داروخانه های تبریز می گوید: تا دیروز هر چه ماسک داشتیم به قیمت 2هزار تومان فروختیم. اما حالا موقع سفارش از کارخانه صحبت از 10هزار تومان است!
خبر می رسد سودجویان زودتر از کرونا وارد میدان شده اند. هر نوع ماسک و محلول و ژل ضدعفونی که در بازار بود انبار کرده اند.
به گفته رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، این سازمان تمام تولیدات ماسکهای شرکتهای ایرانی را خریداری میکند و آن را برای توزیع رایگان آن را به وزارت بهداشت تحویل میدهد. به زودی با هماهنگی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، دستورالعمل ممنوعیت خرید و فروش ماسک در داروخانهها ابلاغ میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز می گوید: ظرفیت تولید ماسک در کشور روزانه 1.5میلیون عدد است. مقدار مصرف و تقاضا هم به همین اندازه بوده است. اما در حال حاضر مراجعه مردم به داروخانه ها سرسام آور شده آن هم در حالی که فعلا 90درصد آنها نیازی به استفاده از ماسک ندارند.
نیاز به نظارت
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان شرقی از بازرسی ها در داروخانه ها و مراکز عرضه لوازم پزشکی خبر می دهد.
یوزباشی می گوید: با افزایش ناگهانی درخواست ماسک و مواد ضدعفونی، قیمتها هم افزایش بی رویه پیدا کرده است. برخی افراد فرصت طلب اقدام به جمع آوری موجودی بازار و نگهداری آنها برای عرضه با قیمت گزاف کرده اند که با شناسایی 3واحد متخلف متشکل از داروخانه و انبار اقدام به پلمپ آنها کرده ایم.
بعد از تهیه گزارش در راه اداره هستم. بازار تبریز و مراکز خرید و تفریح شلوغ است. انگار نه انگار که مدارس و دانشگاهها تعطیل شده تا جمعیت قابل توجهی مجبور به قرار گرفتن در کنار هم نباشند و امکان انتشار بیماری به حداقل برسد.
مردم شانه به شانه هم در حال گشت و خرید و البته بچه ها هم همراه آنها!
مرد جوانی می گوید: پسرم حوصله اش سررفته بعد از 2روز تعطیلی! آورده ام هوایی بخورد ...
پیرزنی هم نشسته در صندلی پیاده گذر و مشغول تماشا است می گوید: کار واجب دارم باید می آمدم. نمی دانم کارش چگونه با نشستن وسط مردم راه می افتد ولی می دانم که حتما یکی از بیماریهای ناشی از کهولت سن را دارد و به شدت مستعد ابتلا به کروناست.
همدلی و آمادگی
چند مورد اقدام قابل توجه در تبریز و برخی شهرهای استان گزارش می شود. برخی اصناف اقلام بهداشتی و یک بار مصرف در میان مردم توزیع می کنند.
مرد جوانی که در گذر تربیت تبریز در حال توزیع ماسک رایگان است می گوید: شاید عده ای دنبال احتکار باشند اما ما و جمعی از همکارانمان تا حد توان خرید کرده ایم و به مردمی که درخواست می کنند، هدیه می کنیم. این روزها باید حواسمان به همدیگر باشد.
خیر ملکانی هم در مغازه خود 3هزار جفت دستکش بهداشتی و 3هزار ماسک رایگان توزیع کرده است.
استاندار آذربایجان شرقی هم بازدید سرزده ای از بیمارستانهای ویژه مراقبت از مبتلایان به کرونا در تبریز دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم می گوید: 3بیمارستان تبریز که دارای ساختمانهای جدیدی در کنار بنای اصلی هستند برای مراقبت و درمان بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است.
دکتر صومی می افزاید: مقرر شده هر شبکه بهداشت و درمان در 20شهرستان دیگر استان هم شناسایی اولیه بیماران را انجام دهند و در صورت ضرورت و مشاهده موارد مشکوک، آنها را به تبریز اعزام کنند.
آغاز ضدعفونی کردن مراکز پرتردد
حالا دیگر ضدعفونی اماکن عمومی و پرتردد به اقدامی 24ساعته تبدیل شده است. پایانه مسافربری تبریز که روزانه حداقل 20هزار مسافر از شهرهای مختلف در آن رفت و آمد می کنند یکی از مراکز اصلی انتشار آلودگی به حساب می آید.
یکی ازکارشناسان بهداشت مستقر در پایانه می گوید :دمای بدن هر شخص حاضر در پایانه با ترمومتر لیزری اندازه گیری می شود.در صورت بروز هر گونه تب و یا مشاهده علایمی مانند سرفه و تنگی نفس در آنها بالافاصله به مراکز درمانی ویژه اعزام می شوند.
فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز با روزانه 5600تردد نیز به همین ترتیب مدیریت می شود. اتوبوسهای درون شهری، قطار شهری، ایستگاهها، فروشگاههای زنجیره ای، مجتمع های تجاری و حتی ادارات پُرتردد در طول شبانه روز حداقل 2بار ضدعفونی می شوند.
تولید ملی به کمک مردم می آید
سازمان صمت بعد از چند روز هماهنگی با صاحبان صنایع امکان تولید روزانه حداقل 20تُن محلول ضدعفونی کننده در آذربایجان شرقی را فراهم کرده است.
به همراه رئیس سازمان صمت در یکی از 3واحد تولید مواد بهداشتی و آرایشی در استان هستیم.
ماهوتی، مدیرعامل می گوید: در عرض 3روز برنامه ریزی کردیم، دستگاهها و مواد اولیه تولید باند و گاز و پنبه هیدروفیل و همچنین کالاهای آرایشی را در انبار جمع کردیم و فضای کارگاهها را به تولید محلول ضدعفونی اختصاص دادیم.
بهجتی مسئول فنی توضیح می دهد که روزانه نزدیک به 12تُن الکل در کارخانه مصرف و 2نوع محلول با ترکیب ویژه ضدعفونی سطوح و ضدعفونی بدن تولید می شود.
یکی دیگر از کارخانه های تولید اقلام بهداشتی در شهرک صنعتی شهید سلیمی شهرستان آذرشهر انواع دیگری از محصولات مورد نیاز برای پیشگیری از انتشار کرونا را تولید می کند.
جوادپور مدیرعامل می گوید: روزانه 240هزار بسته پد بهداشتی با بسته بندی تکی، 150هزار عدد اسپری ضدعفونی دست و صورت و 40هزار بسته دستمال بهداشتی تولید می کنیم . همکاران ما سه شیفته مشغول کارند.
از امین زاده در خصوص وضع تولید ماسک در استان سوال می کنم. می گوید: در این خصوص تنها یک واحد فعال داریم که ظرفیت روزانه آن 30هزار عدد است. به همین دلیل سه واحد مرتبط را نیز مجاب کرده ایم که تا اواسط اسفند تولید ماسک را آغاز کنند.
دانش و فناوری برای مدیریت ویروس
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی تبریز امکان انجام آزمایش تشخیص کرونا تنها در 2مرکز تهران وجود داشت که تبریز برای اولین بار در میان استانها تجهیزات انجام این آزمایشات را تامین کرده است که در روزهای آتی مورد استفاده قرار می گیرد.
از سوی دیگر در مرکز رشد و فناوری دانشگاه تبریز هم حداقل 20پژوهشگر مشغول تولید ماده ویژه ضدعفونی برای ارائه به مردم هستند.
زادپور رئیس این مرکز می گوید: در حال حاضر ظرفیت این واحد با توجه به امکانات فیزیکی و مواد اولیه در دسترس ما 50هزار لیتر در روز است. هدف ما افزایش این مقدار به تناسب نیازهای روزهای آتی است.
اسدپور رئیس گروه شیمی نیز توضیح می دهد: ماده تولید شده 70درصد الکل است که با اسانس و مرطوب کننده ترکیب می شود. انواع و اقسام ظرفهای پلاستیکی یا شییشه ای مناسب برای بسته بندی آنها انتخاب شده تا به درد مردم بخورد.
توزیع نصفه نیمه مواد ضدعفونی کننده
گزارشهای میدانی ما حاکی از خالی شدن انبار داروخانه ها از ماسک و محلول ضدعفونی است. حالا گشتی در شهر هم که می زنم چهره های ماسک دار به شدت کمتر شده است. سرانجام 2جوان را پیدا می کنم که از مرکز خرید بیرون آمده اند. دانشجو هستند ولی بومی نیستند و با وجود تعطیلی کلاسها به شهرشان نرفته اند.
یکی می گوید: ماسکها را با کلی تلاش اول هفته تهیه کرده ام دانه ای هزار تومان، دوستش می گوید: اسپری محلول ضدعفونی یک شرکت تبریزی 6500تومان بود.الان حجمش را یک سوم کرده اند و 18هزار تومان عرضه می شود!!!
از سازمان صمت سراغ مراکز توزیعی را می گیرم که قرار شده بود عرضه مستقیم و با برنامه تولیدات استان را انجام دهند.
راهی یکی از آنها در حومه شهر می شویم. چند وانت در صف دریافت هستند. گالن های 10و20 لیتری محلول را دریافت می کنند.
صابونچی مدیرعامل این واحد که خود تولیدکننده هم هست می گوید: مشکل تامین الکل وجود دارد. حواله به ما داده شده اما ارسال محموله طول می کشد، ما هم هر چه در دست داریم وارد چرخه تولید می کنیم. در این مرکز روزانه حدود یک تن محلول توزیع می شود.
سراغ حجمهای کوچک محلول را می گیرم. توضیح می دهد که کمبود شدیدی در بسته بندی وجود دارد یا خود ظرف نیست یا سر بطری ها به خصوص از نوع اسپری.
علامیر، مدیر مرکز توزیع دیگری در منطقه قطران تبریز است می گوید: هر روز 250گالن 20لیتری توزیع می کنیم فقط مخصوص ادارات و بیمارستانها برای مصارف خانگی و شخصی نداریم. چون ظرف عرضه وجود ندارد.
این طور که تولیدکنندگان می گویند، تولید ظروف عرضه همپای تولید محلول نیست. اگر هم قرار به افزایش تولید باشد، مواد اولیه ظروف و سربطری ها به قدری گران شده که خود به خود قیمت تمام شده محصول را بالا می برد. حالا بماند که نوسان شدید قیمت الکل کارخانجات هم مزید بر علت شده است.
سازمان صمت اعلام می کند که نظارت در این حوزه به خصوص استثنائا به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شده است.
دکتر نعمتی هم توضیح می دهد که مشکلی در تامین الکل نداریم و قیمت گذاری هم منطقی است. فقط کمبود ظروف یک مشکل اساسی است که سعی می شود تا پایان هفته بعد حل شود. اما اینکه داروخانه ها از عرضه امتناع کنند، موردی گزارش نشده است. حتی برخی همکاران ما در شیشه های کوچک اقدام به توزیع محلول ضدعفونی می کنند تا مردم دست خالی نمانند.
مرندی رئیس اداره صنایع سازمان صمت استان می گوید: صنعت ما توانایی تولید محلول و ظروف را دارد. فقط به دلیل کمبود نقدینگی و تسهیلات، نیاز به زمان داریم تا خطوط تولید راه اندازی شود.
آذربایجان شرقی، مثبت!
8 اسفند و پس از بستری چند روزه حداقل 20بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان امام رضای تبریز و پایش مستمر تمام بیمارستانهای 21 شهرستان استان، اولین آزمایش مثبت از سراب توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام شد.
به دنبال آن ابتلا به کرونا در یکی از بیماران تبریز هم معلوم شده و و حالا مدیریت بحران کرونا در آذربایجان شرقی کاملا جدی است.
مرکز آموزشی و درمانی امام رضا (علیه السلام) در تبریز مرکز اصلی پذیرش و مراقبت از بیمارن مبتلا به کرونا تعریف شده است.
دکتر دینه وری رئیس این مرکز که ما را به بخش مراقبتهای ویژه بیماران کرونایی راهنمایی می کند توضیح می دهد: ورود و خروج تنها در مواقع ضرورت به این بخش صورت می گیرد. کادر درمانی به صورت کاملا تخصصی و با رعایت تمام نکات ایمنی مشغول مراقبت از بیماران هستند. هیچ کمبودی در خصوص داروهای مورد نیاز نداریم و همکاران با آرامش مشغول انجام وظلیف هستند.
یکی از خانم های پرستار می گوید: با نیت جلوگیری از نفوذ کرونا در میان مردم و کاهش آمار ابتلا شبانه روز در تلاشیم. اگر سختی و دلهره ای هم باشد، مدیریت می کنیم. مردم نیازمند خدمات هستند.
مرد جوانی هم کنار تخت یکی از بیماران ایستاده و در حال تنظیم سرم تغذیه اوست. نفس بیمار به سختی بالا می آید. می پرسم خیلی نزدیکشان هستید. نکند مبتلا شوید؟ با تبسم می گوید: وظیفه ما مراقبت از آنها و خودمان به صورت همزمان است. هر روز چند مرحله ضدعفونی را طی می کنیم و لباس مخصوص و ماسک و عینک را همیشه داریم.
همراه یکی از افراد مشکوک به کرونا که در سالن انتظار بیمارستان نشسته هم می گوید: ما منتظر نتیجه آزمایش هستیم. به دلیل جلوگیری از انتشار ویروس، امکان تماس با بیمارمان را نداریم. اما می دانیم که به خوبی از او مراقبت می کنند.
دفع پسماند را جدی بگیریم
اگر چه متخصصان بارها تکرار می کنند که ماسک و دستکش و سایر اقلام بهداشتی بعد از مصرف تبدیل به منبع انتشار آلودگی می شوند و باید به دقت در سطل های زباله مخصوص یا حداقل معمولی انداخته شوند اما این روزها در برخی گوشه و کنارهای شهر، حاشیه خیابانها، داخل محیط فضای سبز و جوب ها آنچه زیاد به چشم می خورد دستکش یک بار مصرف، ماسک استفاده شده، جلد دستمال بهداشتی، دستمال کاغذی مچاله است.
مادر جوانی به همراه کودکش در حال رفتن به منزل است و می گوید: بعضی کوچه ها مخصوصا اطراف سطلهای جمع آوری زباله واقعا چندش آور شده. مردم باید رعایت کنند. ماسک و دستکش آلوده را نباید وسط شهر رها کنند. تا پاکبان بیاید و جمع کند ممکن است بچه ای دست بزند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز هم از برخورد جدی با متخلفان حوزه پسماندهای پزشکی با همکاری دستگاه قضایی استان خبر داده است. اصغری می گوید: با تاکید دادستان تبریز، برای حفظ سلامت شهروندان با جدیت کامل با متخلفان حوزه پسماندهای پزشکی طبق قانون برخورد خواهیم کرد.
بحران سازی با کرونا
کرونا آزمونی شده است که نتایج دیگری هم همراه دارد. مشکل بی برنامه بودن . مشکل سو استفاده از نبود نظارت. درد به فکر مردم نبودن! این را قیمتهای مواد غذایی مورد نیاز برای ایمنی در برابر کرونا نشان می دهد. مرکبات، سبزیجات، سیر و زنجبیل، حالا دیگر در میدان میوه و تره بار به کالاهایی لوکس تبدیل شده اند. قیمتهای زیر 10هزار تومان دیروز حالا به نزدیک 100 هزار تومان رسیده.
وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده به دلیل بارشهای مناسب امسال، تولید محصولات باغی حداقل 20درصد افزایش پیدا کرده .اما در بازار به جای محصول، بهانه ها به ردیف کنار هم چیده شده. کمبود مواد غذایی، افزایش هزینه حمل و نقل و دهها مورد دیگر که راست و دروغش را فقط گوینده اش می داند و خدا ... چون همچنان نظارت خیلی از بازار عقب است!
وقتی از مسئول داروخانه سوال می کنم اگر عرضه ماسک ممنوع است پس مردم از کجا پیدا می کنند؟پاسخی ندارد.
وقتی به تولیدکننده می گوییم چرا قیمت ها ناگهان 4برابر شده می گوید: هزینه تولید بالا رفته . وقتی از فروشنده می پرسم چرا 5هزار تومان گران تراز قیمت درج شده روی کالا عرضه می کنید، می گوید: آنها قیمت قبلی هستند!!!
آقاجانی مدیر داروی معاونت غذا و دارو می گوید: مردم هر مشکلی در عرضه و قیمت اقلام بهداشتی دارند با سامانه190 در میان بگذارند.
به گفته وی با صدور 22مجوز جدید تولید و فعال شدن 50شرکت توزیع کننده به زودی عرضه و تقاضا به تعادل نسبی می رسد.
به هر حال مدیریت شرایط موجود نیاز به پایش مستمر دارد و پلمپ حداقل 6مرکز عرضه کالاهای بهداشتی به دلیل احتکار و گران فروشی توسط حکم قضایی ثابت می کند که نهادهای نظارتی در این روزها باید بدون وقفه بازار را کنترل کنند.
شیب تند کرونا
بنا بر اعلام ستاد مقابله با کرونا، تا ظهر روز 11 اسفند، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ایران به 978نفر و تعداد قربانیان کرونا در سطح کشور به 54نفر افزایش افزایش یافته است. البته 175نفر نیز با بهبود کامل بیماری از بیمارستانها مرخص شده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز می گوید: تا کنون 336مورد بستری در استان داشته ایم که از این تعداد 233مورد نمونه گیری انجام و 15مورد کرونا مثبت تشخیص داده شده است. تا کنون 3نفر در اثر عوارض ناشی از ویروس در آذربایجان شرقی فوت شده اند.
دکتر صومی با اشاره به اینکه ویروس به طور کامل در تمام استانها گسترش پیدا کرده ادامه می دهد: احتمال انتقال عفونت از فاصله یک متری وجود دارد که در برخی افراد، علائم ابتلا بسیار خفیف است و گاهی معلوم نمی شود.ولی 20درصد افراد، علائم شدیدی از خود نشان می دهند.اما هر دو گروه ناقل ویروس محسوب می شوند.
به گفته جهان پور، سخنگوی وزارت بهداشت شیب نمودار ابتلا به کرونا در روزهای آینده کماکان صعودی خواهد بود، در خانه ماندن، محدودیت تردد، کاهش مراودات و رفت و آمدها، پرهیز از سفرهای غیرضروری، لغو هرگونه تجمع و اجتماع در سراسر کشور در کنار رعایت نکات بهداشت فردی، تنها راههای کنترل بیماری در هفتههای آتی خواهد بود.
20هزار کیت تشخیص کرونا اهدایی چین وارد ایران شده است. وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که توان تولید حجم انبوهی از ماسک و محلولهای ضدعفونی مورد نیاز مردم در حال تولید است و به زودی بر اساس برنامه ریزی در تمام استانها توزیع می شود.
برای فرداها
#ماـ کروناـ راـ شکست ـ می دهیم.
این هشتگ امروز ایرانی هاست.
مدافعان سلامت نیز عبارتی است که این روزها برای کادر درمانی بیماران کرونایی به کار می بریم .
نیروهای شرافت مندی که تمام شبانه روز مشغول مراقبت از بیماران و جلوگیری از انتشار هجومی ویروس منحوس هستند.
همان ها که حداقل 8ساعت در شبانه روز و گاهی روزهای مداوم لباسهای مخصوص قرنطینه بر تن دارند و از زیر ماسک ایمنی نفس می کشند تا تکلیف روزهای سخت خود را ادا کنند.
بیایید ما هم هر کدام یک مدافع سلامت باشیم. ابتدا با رعایت بهداشت فردی و بعد با اطلاع رسانی درست، با آموزش مردم، با حمایت از تولید، با پیگیری نظارت ...
از روزهای کرونایی هم خواهیم گذشت، خواه با احتکار، فرصت طلبی، گران فروشی و خواه با همدلی، فداکاری، عزم ملی.
باور کنیم سودهای آن چنانی حاصل از نیاز امروز مردم یا کوتاهی در راهنمایی و کمک رسانی به هم نوع، تنها درد بزرگ وجدان های فردا خواهد شد و تنها چیزی که می ماند نیکی هایی است که امروز به هم می کنیم. در روزگار پرماجرای کرونایی مراقب همدیگر باشیم ...
گزارش مکتوب: مهین انتظار