بهارستان | تاریخچه
انتخابات مجلس ششم شورای اسلامی در استان بوشهر
در ششمین دوره مجلس شورای اسلامی در بهمن ۱۳۷۸، «محمد دادفر»، حجتالاسلام «سیدمحمدمهدی پورفاطمی»، «حمیده عدالت» و حجتالاسلام «عبدالله حاجیانی» منتخب مردم استان بوشهر برای مجلس شورای اسلامی بودند.
بهگزارش خبرگزاری
صداوسیما مرکز بوشهر، ۲۹ بهمن ۱۳۷۸؛ مجلس ششم در اواسط دوره اصلاحات آغازبهکار کرد. مجلسی با اکثریت اصلاحطلبان و اقلیت اصولگرایان. برخی مطبوعات با دنبال کردن خط بیگانگان آب در آسیاب دشمن میریختند و با بزرگنمایی برخی وقایع، اوضاع کشور را آشفته جلوه میدادند. مجلس ششم در خرداد ۷۹ آغازبهکار کرد. برخی نمایندگان قانون اصلاح مطبوعات را مطرح کردند که با برخی جنجالآفرینیها در مرداد ۷۹ با نامه رهبری به رئیس مجلس از دستور کار خارج شد.
در آستانه انتخابات مجلس هفتم برخی نمایندگان از تغییر قانون انتخابات و افزایش اختیارات رئیسجمهور سخن بهمیان آوردند و پس از عملی نشدن این کار و مغایرت با قانون، تهدید به استعفای دستهجمعی کردند. با گذشت زمان و ردصلاحیت برخی نمایندگان از سوی شورای نگهبان قانون اساسی در آستانه انتخابات مجلس هفتم، آنها به تحصن دستهجمعی در صحن مجلس دست زدند، اقدامی که با برگزاری انتخابات مجلس هفتم و استعفای دستهجمعی آنها به پایان رسید.
آشوبها و التهابات این دوره با ریزبینی و دقت از سوی رسانههای بیگانه دنبال میشد؛ اما رهبری با صراحت بر برگزاری انتخابات در موعد مقرر و قانونی در همه موارد، قانون را ملاک دانستند. مجلس ششم در زمان فعالیت خود با حوادث مهمی از جمله قضیه کوی دانشگاه و قتلهای زنجیرهای مواجه شد.
در این دوره با اضافه شدن تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، یک نماینده هم سهم استان بوشهر شد و حوزه انتخابیه «دیر و کنگان» از حوزه انتخابیه «دشتی و تنگستان» جدا شد. در دور اول انتخابات یک نماینده در مرحله اول به مجلس راه یافت و انتخاب منتخب سه حوزه به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم
در این حوزه ۱۴ نفر نامزد ورود به مجلس بودند که هیچ یک در مرحله اول اکثریت لازم را کسب نکردند و رقابت «ابراهیم میگلینژاد» و «محمد دادفر» برای ورود به مجلس به دور دوم کشید.
در دور دوم «محمد دادفر» با کسب ۵۶ درصد آراء راهی مجلس ششم شد.
او از مجموع ۶۶ هزار و ۱۸۳ رأی توانست ۳۷ هزار و ۹۳ رأی را بهدست آورد.
«علی پولادی ریشهری» و «محمد خواجهپور» از دیگر رقبای او در انتخابات این دوره بودند.
حوزه انتخابیه دشتی و تنگستان
دراین حوزه رقابت حجتالاسلام «سیدمحمدمهدی پورفاطمی» و «سیدکمالالدین شهریاری»، به پیروزی قاطع «پورفاطمی» منجر شد و زمینه چهار دوره نمایندگی پیاپی او را در مجلس فراهم کرد.
پورفاطمی از مجموع ۶۹ هزار و ۵۰۳ رأی ۳۷ هزار و ۲۰۰ رأی یعنی بیش از ۵۳ درصد آراء را کسب کرد و راهی مجلس شد.
حوزه انتخابیه دشتستان
انتخابات مجلس ششم در دشتستان با حضور ۱۴ نامزد برگزار شد که هیچ کدام از نامزدها نتوانستند اکثریت لازم آراء را کسب کنند و رقابت «جوانشیر کدخداپور» و «حمیده عدالت» به مرحله دوم کشید.
در پایان «عدالت» با کسب ۴۸ هزار و ۲۶۶ رأی از مجموع ۸۶ هزار و ۱۵۳ رأی یعنی ۵۶ درصد آراء نماینده دشتستان شد. حجتالاسلام «حسین رزمجو» دیگر رقیب وی بود.
حوزه انتخابیه دیر و کنگان
با مستقل شدن حوزه دیر و کنگان حجتالاسلام «عبدالله حاجیانی» که در مجلس پنجم هم سابقه نمایندگی داشت، برای مجلس ششم از این حوزه نامزد شد. او در رقابت با «محمد احمدی» اهل فارس پیروز شد و با کسب ۵۱ درصد آراء نماینده مردم شد.
حاجیانی از مجموع ۴۷ هزار و ۹۲۰ رأی توانست ۲۴ هزار و ۵۴۶ رأی را بهدست آورد.
میزان مشارکت مردم استان بوشهردر این دوره ۳۵۶ هزارو ۹۵۳ نفر از مردم استان بوشهر مشارکت ۷۶ و ۲۳ صدم درصدی را برای استان در انتخابات مجلس ششم رقم زدند.