جواد جاویدنیا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، در پاسخ به سوالی درباره مصادیق تخلف انتخاباتی افزود: ما در این زمینه دو دسته جرایم فنی و محتوایی داریم که جرایم فنی همان هک و تخریب سامانههای مرتبط با انتخابات و سامانههای رایانهای متعلق به دیگر نامزدها و نفوذ و دسترسی غیر مجاز به این سامانه هاست.
سرپرست معاونت فضای مجازی دادستان کل کشور گفت: در خصوص جرایم محتوایی هم ممکن است سیاه نمایی، تخریب دیگر نامزدها و افشای اسرار خصوصی آنها رخ دهد که جرم است و همچنین ممکن است عکس، صوت یا فیلم متعلق به دیگری تحریف شود که تشخیص آن خیلی مواقع سخت است و در قالب فیلم نسبتهایی به فردی داده میشود در حالی که شخص اصلا در آن موقعیت حضور نداشته است.
جاویدنیا افزود: در برخی موارد امکان دارد از ناحیه خارج کشور و کسانی که میخواهند شور انتخابات را تحت شعاع قرار دهند، این اقدامات انجام شود.
معاون دادستان کل کشور گفت: در شبکههای اجتماعی خارجی که نشان داده اند خیرخواه ما نیستند و همه تلاششان را برای کمرنگ کردن انتخابات انجام میدهند، این تخلفات رخ میدهد و حتی ممکن است به صورت مصداقی برخی افراد را تخریب کنند همان افرادی که شاید حس کنند اقبال بیشتری در میان مردم دارند و از این طریق میخواهند شور انتخابات را کاهش دهند و مردم باید در این موارد دقت کنند.
وی در ادامه با اشاره به عناوین برخی مصادیق تخلفات انتخاباتی از جمله حملات سایبری و اخلال در سامانهها، تشویق و دعوت مردم برای تحریم انتخابات، انتشار اطلاعیهها و اخبار کذب و نظرسازی یا دستگاری در نظرسنجیها گفت: ما بعنوان دادستانی کل کشور بستر لازم را برای پیشگیری از هرگونه تخلف انتخاباتی فراهم کرده ایم و در اختیار دادسراهای مربوطه قرار داده ایم و مواردی هم گزارش شده که در حال رسیدگی است.
سرپرست معاون فضای مجازی دادستانی کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در آستانه برگزاری انتخابات با آنها که در فضای مجازی فهرستهای جعلی منتشر میکنند چه برخوردی میشود؟ گفت: افرادی در داخل یا خارج کشور برای تحت شعاع قرار دادن نتیجه انتخابات و از بین بردن شور انتخابات دست به جعل لیستها میزنند که هم جرم و هم به عنوان نشر اکاذیب قابل پیگیری است.
جاویدنیا گفت: مردم از مراجع رسمی که متولی هستند و میشود به آنها اعتماد کرد کسب اطلاع کنند و اگر فهرستی در آخرین لحظات تغییر کرد به جای اتکای صرف به فضای مجازی آن را از موارد مطمئن پیگیری کنند.
وی افزود: قطعا به لحاظ نظارتی که در این مسائل وجود دارد تخلفات به مراتب کمتر است، اما به صورت کلی مردم بدانند آنچه در فضای مجازی منتشر میشود، ممکن است با دنیای واقعی تطبیق نداشته باشد و حتما از مجاری رسمی و مربوطه چک و اطمینان حاصل کنند.
جاویدنیا به داوطلبان، مردم و کاربران فضای مجازی توصیه کرد هر مطلب یا فهرستی را که در فضای مجازی منتشر میشود تا از صحت آن مطلع نشده اند، منتشر نکنند چرا که اگر این اخبار صحت نداشته باشد حتما منتشر کنندگان هم مسئولیت قانونی و حقوقی دارند.