مراسم چهلمین روز شهادت سردار سلیمانی؛
سردار سلیمانی، سمبل قدرت نرم ایران اسلامی در منطقه و جهان
مراسم چهلمین روز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی با حضور پرشور مسئولان، فرمانده هان نظامی و انتظامی ،خانواده های معظم شهدا و ایثارگران و اقشار مختلف مردم در حسینیه ثارالله سپاه حضرت عباس(ع) استان برگزار شد.
بگزارش خبرگزاری صداوسیما اردبیل؛مراسم چهلمین روز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی با حضور پرشور مسئولان، فرمانده هان نظامی و انتظامی ،خانواده های معظم شهدا و ایثارگران و اقشار مختلف مردم در حسینیه ثارالله سپاه حضرت عباس(ع) استان برگزار شد.
شهید سردارسرلشگرحاج قاسم سلیمانی،سمبل قدرت نرم ایران اسلامی درمنطقه وجهان
روستای قنات ملک از توابع شهر رابُر در ۱۸۰ کیلومتری کرمان است.
حاج حسن در روستای قنات ملک زندگی میکند، او یک دختر و دو پسر دارد، قاسم فرزند وسط حاج حسن است، قاسم در سال ۱۳۳۵ دیده به جهان گشود.
قاسم تا سیزده سال در روستا نفس کشید، اما باید میرفت کرمان تا خودش را برای مبارزات چهلسالهاش آماده کند.
در کرمان درس خواند و کار کرد تا اینکه روحانی جوانی به نام کامیاب، سر راهش قرار گرفت و دست قاسم را در دست انقلابیون گذاشت و قاسم سلیمانی را با آیتالله خامنهای آشنا کرد و از قاسم، یک جوان انقلابی ساخت تا جایی که او یکی از رهبران تظاهرات خیابانی برای پایان دادن به حکومت پهلوی در کرمان بود.
پس از پیروزی انقلاب، عضویت افتخاری سپاه پاسداران را پذیرفت و با شروع جنگ در شهریور ۵۹ برای یک مأموریت ۱۵ روزه به جبهه رفت، اما این مأموریت هشت سال طول کشید.
استعدادهای قاسم و تعهد و توانش در امور نظامی، از او یک فرمانده کارکشته و باانگیزه ساخت تا آنجا که خیلی زود یعنی در اواخر سال ۱۳۶۰ محسن رضایی حکم فرماندهی لشکر ثارالله را به او داد. قاسم سلیمانی در عملیات مختلفی مثل والفجر ۸، کربلای ۴، کربلای ۵، تک شلمچه و... شرکت داشت و بهخوبی نقش یک فرمانده توانا را ایفا کرد.
آذرماه سال ۶۰ نخستین بار مجروح شد، هم طعم زخمهای انفجار خمپاره گلوله را چشید و هم غم از دست دادن یاران همرزمش را حس کرد.
بالاخره جنگ تمام شد، ولی نه برای حاجقاسم رزمنده که برای او فقط جبهه دفاع، از غرب و جنوب، به شرق کشور جابهجا شد تا با قاچاقچیان مواد مخدر و دشمنانی که از مرز افغانستان به ایران میآمدند، رودررو شود. مبارزه موفق با اشرار شرق کشور نشان داد که سلیمانی یک گزینه شایسته برای فرماندهی نیروی قدس سپاه است. سال ۱۳۷۹ حکم انتصاب او از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شد.
سردار قاسم سلیمانی در جنگهای ۳۳ روزه حزبالله نقش اثرگذاری داشت، به گفته سید حسن نصرالله وی شریک کامل در آزادسازی لبنان در سال ۲۰۰۰ بود، در جنگ ۳۳ روزه در تهران بود و به هر شکلی بود به بیروت آمد و با ما زیر بمباران ماند.
هجوم داعش در خرداد ۱۳۹۳ به شمال عراق جبهه جدیدی روبهروی حاجقاسم گشود.
مقابله با داعش در عراق و سوریه او را به یک قهرمان بزرگ و الگوی محبوب مقاومت تبدیل کرد. از این زمان، مجلات خارجی پر شد از عکسهای سردار سلیمانی و مطالبی که رشادتها و مهارتهایش را در جنگهای نامنظم تشریح میکردند.
نابودی تسلط داعش دستاورد بزرگ سردار سلیمانی بود. سردار سلیمانی در ۳۰ آبان ۱۳۹۶ پایان سیطره داعش را اعلام کرد و از برافراشته شدن پرچم سوریه در بوکمال از شهرهای سوریه در نزدیکی مرز عراق خبر داد.
سردار سلیمانی طی نامهای به محضر رهبر انقلاب اسلامی، پایان سیطره شجره خبیثه داعش را اعلام و این پیروزی بزرگ را به حضرت آیتالله خامنهای و جهان اسلام تبریک گفته بود.
رهبر جمهوری اسلامی ایران به نامه قاسم سلیمانی درباره پایان سیطره داعش گفت: شما با متلاشی ساختن تودۀ سرطانی و مهلک داعش، نهفقط به کشورهای منطقه و به جهان اسلام بلکه به همۀ ملتها و به بشریت خدمتی بزرگ کردید.
رهبر جمهوری اسلامی ایران در ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ نشان ذوالفقار مهمترین مدال نظامی کشور را به سردار قاسم سلیمانی اهدا کرد.
پس از انقلاب اسلامی ایران در ۱۳۵۷، سلیمانی نخستین کسی است که نشان ذوالفقار را دریافت کرد.
موقعیت جهانی
در سال ۲۰۱۹م نشریه آمریکایی فارین پالیسی، نام قاسم سلیمانی را در فهرست ۱۰۰ اندیشمند برتر دنیا در بخش دفاع و امنیت ثبت کرده است.
سلطهگران آمریکا و سردمداران آن، جماعت وحشی داعش را به منطقه خاورمیانه آورده بودند تا با ایجاد ناامنی، افزون بر داشتن بازاری بزرگ برای صدور اسلحه، آسودهخاطر سر سفره منابع و ذخایر خاورمیانه بنشینند، اما متلاشی شدن نقشهشان با نقش محوری سردار سلیمانی، سدی بزرگ روبهروی این رؤیای خام شد. حالا فرزند قناتملک، حریف نیویورکزادهاش را ضربه فنی کرده بود. این شکست برای آمریکا هم تحقیرآمیز بود و هم بسیار پرهزینه.
به شهادت رساندن قاسم سلیمانی که با هواپیمای مسافری معمولی جابهجا میشد و همیشه در میان مردم بود، کار سختی نبود، اما دشمن که دشمنش را شناخته بود و جرئت نداشت رودرروی این دلاور مبارزه کند در ساعت ۱ بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ ناجوانمردانه به شیر میدان شلیک کرد و باعث شد که سردار قاسم سلیمانی به شهید قاسم سلیمانی ارتقا یابد و در جهانی وسیعتر و با امکانات و تجهیزاتی بیشتر با نیویورکیزاده و دار و دستهاش مبارزه کند.
از ۱۴ تا ۱۸ دیماه، حضور میلیونها مسلمان که در فراق قهرمانشان، قلبی شکسته و چشمی به اشک نشسته داشتند، بزرگترین تشییعجنازه تاریخ ایران را بعد از رحلت امام خمینی (ره) به سردار دلها اختصاص داد. جاودانهترین تصویرها از سوگ همه چهرههای متنوع و متفاوت ایران تا اشک جانسوز رهبر، در مراسم بدرقه تا بهشت حاجقاسم رقم خورد.
حضرت آقا عبای نماز شب خود را دادند تا حاجقاسم را با آن دفن کنند. آقا با این عبا ۱۴ سال نماز شب خواندهاند. این دومین عبای شب آقا بود که شهیدی با آن دفن میشد. اولین بار سر شهادت حاج احمد کاظمی بود. این افتخار و این پیام را یکی از مسئولان و همرزمان سابق سردار منتشر کرد.
سردار سفارش کرده بود که قبرش کنار مزار شهید محمدحسین یوسفالهی باشد؛ شهیدی که در خاطرات او، ردی پررنگ دارد. محمدحسین، رفیق خدا بود و از عرفای جبهه، از همانها که یک شبه ره صدساله را پیمودند. این سالک جوان، زیباترین نماز شبها را میخواند و مشکلات را با الهامهایی که به او میشد، حل میکرد. کتاب «حسین پسر غلامحسین» داستان زندگی اوست.
شهادت وی اعتراضاتی را در کشورهای مختلف جهان در پی داشت و مراسمهایی در بزرگداشت او در شهرهای مختلف ایران و دیگر کشورهای جهان برگزار شد. همچنین شخصیتهای سیاسی و مذهبی ایران و دیگر کشورها به شهادت وی واکنش نشان دادند. سید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در پیامی او را چهره بینالمللی مقاومت خواند و به مناسبت شهادتش سه روز در ایران عزای عمومی اعلام کرد.
آیتالله خامنهای: «در مقابل آنچه که او سرمنشأ آن شد و برای کشور و بلکه برای منطقه به وجود آورد در مقابل او من تعظیم میکنم.»
سردار سلامی فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه شهید سلیمانی زندهتر از قاسم سلیمانی و برای دشمن خطرناکتر از گذشته است، گفت: حاج قاسم دشمن را آواره و سرگردان کرده بود و مرد تغییر میدان موازنه در اوج نابرابری بود.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان، سید عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر انصارالله یمن و رؤسای جمهور سوریه، لبنان، عراق و ترکیه از شخصیتهای سیاسی غیرایرانی بودند که شهادت سلیمانی را محکوم کردند. همچنین بسیاری از وزیران خارجه کشورهای مختلف با ایران ابراز همدردی نموده و اقدام آمریکا را محکوم کردند.
همچنین اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل، ترور هدفمند قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس را غیرقانونی و نقض قوانین حقوق بینالملل دانست. یرواند آبراهامیان، تاریخنگار امریکایی نیز تأکید کرد که ایرانیان پیش از این امریکا را دولتی توطئهگر میدانستند، از این پس دولت مذکور را دولتی تروریست هم خواهند دانست. مایکل مور، فیلمساز امریکایی به اقدام دولت امریکا اعتراض کرد و دولت امریکا را تلویحاً جنگطلب خواند.
برخی از پیامدهای شهادت قاسم سلیمانی عبارتند از: تصویب طرح اخراج آمریکاییها از عراق: پس از شهادت قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، برخی از گروههای سیاسی عراق و شماری از مردم این کشور خواستار اخراج نیروهای امریکایی از عراق شدند. پارلمان عراق در جلسهای اضطراری که در ۱۵ دی ۱۳۹۸ش برگزار شد طرحی را در رابطه با خروج نیروهای امریکایی از عراق تصویب کرد. هر چند موضوع اخراج نیروهای امریکایی از عراق، پیشتر در پی حملات آمریکا به مواضع حشد الشعبی مطرح شده بود و سید کاظم حائری از مراجع تقلید عراق نیز ماندن نیروهای آمریکایی را در عراق حرام اعلام کرده بود.
حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی عینالاسد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ۱۸ دی ۱۳۹۸ش در پاسخ به ترور قاسم سلیمانی، پایگاه هوایی عین الاسد را که پایگاه نظامیان آمریکایی در عراق بود، مورد حمله موشکی قرار داد.
نامگذاری روز ۱۳ دی به عنوان روز جهانی مقاومت در تقویم جمهوری اسلامی ایران
مراسم تشییع قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی المهندس و دیگر همراهانشان در ۱۴ دی ۱۳۹۸ش با حضور شخصیتهای سیاسی و مذهبی و عموم مردم عراق در شهرهای بغداد، کربلا و نجف برگزار شد. در کربلا سید احمد الصافی تولیت حرم حضرت عباس (ع) و در نجف شیخ بشیر نجفی بر پیکر آنان نماز گزارد. سپس پیکرهای شهدای ایرانی و ابومهدی المهندس به ایران منتقل شده و در ۱۵ دی در اهواز و مشهد و در ۱۶ دی در تهران و قم تشییع شدند.
مقام معظم رهبری ۱۶ دی ۱۳۹۸ در تهران بر پیکر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و دیگر همراهانش از جمله ابومهدی المهندس نماز گزارد. پایگاه خبری روسی روسیا الیوم، تشییع جنازه وی را پس از تشییع جنازه امام خمینی (ره) بزرگترین تشییع جنازه تاریخ برشمرد.
به گفته سخنگوی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی حدود ۲۵ میلیون نفر در تشییع سلیمانی شرکت کردند.
پیکر قاسم سلیمانی ۱۷ دی در کرمان تشییع و در ۱۸ دی ۱۳۹۸ در این شهر دفن شد.
شهید سپهبد قاسم سلیمانی اکنون بهحکم قطعی قرآن زندهتر و زیبندهتر از گذشته میان ما حضور دارد؛ او امروز فقط یک فرمانده نیست که یک اسطوره بزرگ است؛ اسطوره مقاومت در برابر ظلم و ظالم، اسوه اخلاص و کار بیمنت برای خدا، سرمشق تلاش، سادهزیستی، شجاعت، نمونه مسئولیتپذیری، مجاهدت و خدمتگزاری به مردم و قهرمان مبارزه در راه آرمان، بی آنکه از غیر خدا ترسی داشته باشد.
اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک چندی قبل درباره محبوبیت سردار سلیمانی نوشته بود: سلیمانی برای حامیانش که او را «سردار دلها» هم خطاب میکنند، قهرمانی است که در جنگ با داعش از اماکن مقدس و منافع ایران در منطقه حفاظت کرده و همچون سربازی فداکار در کوهها و درهها به جستوجوی «شهادت» رفته است.
در این یادداشت آمده است: «ژنرال قاسم سلیمانی یکی از محبوبترین شخصیتهای شناخته شده در کشور ایران است، جایی که حامیانش او را قهرمان ملی از خودگذشتهای میبینند که در حال نبرد با دشمنان ایران است.»
آتلانتیک با اشاره به اینکه تصاویر سردار سلیمانی برای اولین بار سال ۲۰۱۴ در شبکههای اجتماعی پدیدار شد نوشته برخی از صفحات حامیان او در اینستاگرام بالای ۱۹۰ هزار نفر طرفدار داشته است.
این اندیشکده با اشاره به نتایج نظرسنجی مرکز مطالعات امنیتی و بینالمللی دانشگاه مریلند که حکایت از ارتقای روزافزون محبوبیت سردار سلیمانی داشت، نوشته بود: محبوبیت این ژنرال ایرانی تا اندازه زیادی از نگرش ایرانیها و ارزش گذاری آنها برای از خودگذشتگی و فروتنی نشات میگیرد.
در ساعات اولیه بامداد که خبر شهادت سپهبد قاسم سلیمانی از طریق رسانههای داخلی و خارجی پخش شد، واکنش ابتدایی مردم به این خبر بهت و ناباوری بود.
همه علاقهمندان سردار دلها که او را همواره سربازی جان برکف در راه دفاع از میهن اسلامی میدانستند بلافاصله بعد از شنیدن این خبر، این امید را به خود میدادند که شاید رسانهها اشتباه کردهاند یا یک بازی تبلیغاتی رسانههای غربی و صهیونیستی است که میخواهند دل مردم ایران را خالی کنند.
اما با تایید آن از سوی رسانههای رسمی داخلی موجی از غم و اندوه فضای عمومی کشور را فرا گرفت.
مردم ایران سلایق مختلف سیاسی و فرهنگی دارند و گاه، موقع ابراز دیدگاههای خود دچار احساسات زودهنگام سیاسی میشوند و شاید این گونه واکنشها بعضا باعث ملتهب شدن فضا هم شود؛ اما بسیاری از آنها متعصبانه درباره قهرمانان ملی خود در هر لباسی حرف میزنند و با غرور و افتخار از آنها یاد میکنند.
سردار حاجقاسم سلیمانی یکی از آن قهرمانان ملی بود که مردم خاطره فداکاریهای او را در مواجهه با فتنهانگیزان دهشتافکن داعش بهخوبی به یاد دارند.
این خاطرات شیرین، غرور ملی بسیاری از شهروندان ایران را تحریک کرد و مردم با هر سلیقه سیاسی، سردار سلیمانی را قهرمانی غرورآفرین برای کشور میدانستند و بر اساس نظرسنجی که یکی دو ماه قبل از سوی دانشگاه مریلند انجام شد، سردار قاسم سلیمانی محبوبترین چهره سیاسی از نگاه مردم ایران لقب گرفت.
مردم گوشه و کنار کشور، در شهرها و روستاهای کوچک و بزرگ به خیابان آمدند و حجلهها بر پا کردند و اشک ماتم ریختند و یاد و خاطره این قهرمان ملی را زنده نگه داشتند. خروش انقلابی مردم ایران شامل فریادهای حماسی مردان و زنانی با فکر و اندیشه و طایفه و مذهب گوناگونی بود که کنار هم قرار گرفتند و یکصدا خواستار انتقامی سخت و سهمگین از عوامل این ترور شدند.
مردم سراسر ایران از ساحل لاجوردی خزر گرفته تا سواحل نیلگون خلیج فارس و دریای عمان و از غربیترین نقطه مرزی ایران تا شرقیترین حدود این سرزمین، غمگینانه و با یادآوری حوادث روز عاشورا، ناله سردادند کهای اهل حرم، میر و علمدار نیامد...
تصاویر این شور حماسی که در بسیاری از رسانهها منعکس شد حاوی هزاران نکته و حرف است. نماهایی که از یکسو شور حماسی جوانی مازندرانی را نشان میداد و از سویی دیگر گریه سوزناک کودک کهگیلویه و بویراحمدی در فراق حاجقاسم سلیمانی را به تصویر میکشید.
بعد از انتشار خبر شهادت سردار، مردم ماتمزده در تهران مقابل منزلش گرد آمدند تا با خانواده اش همدردی کنند. همسر داغدیدهاش با صدای بغض آلود، اما امیدوار به انتقام الهی، در دلگویهای پراحساس همسر شهیدش را مورد خطاب قرار داد که بشنو! دارند پشت بیسیم، «بسم ا... القاصم الجبارین» میگویند... علم بر زمین نمیماند سردارم.
رهبر انقلاب در پیامی به مناسبت شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی تاکید کردند انتقام سخت در انتظار جنایتکاران خواهد بود.
رهبر انقلاب در منزل سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمودند:حاج قاسم در راه خدا از هیچکس و هیچچیز پروا نداشت.
رهبر انقلاب اسلامی، شهادت سردار سلیمانی به دست خبیثترین افراد عالم یعنی آمریکاییها و افتخار آنها به این جنایت را یک ویژگی ممتاز برای آن مجاهد شجاع برشمردند و خاطرنشان کردند: جهاد او جهاد بزرگی بود و خداوند نیز شهادت او را شهادت بزرگی قرار داد. این نعمت عظیم بر حاج قاسم که شایسته آن بود، گوارا باشد. حاج قاسم باید همینجور به شهادت میرسید.
خبر شهادت سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، معاون الحشد الشعبی در حمله آمریکاییها در نزدیکی فرودگاه بغداد، واکنشهای گستردهای در سطح بینالملل داشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفتوگوی تلفنی با امانوئلمکرون، رئیس جمهور فرانسه گفت کشته شدن قاسم سلیمانی در حمله آمریکا تهدیدی است که وضعیت خاور میانه را شعلهورتر میکند. به گزارش کرملین، پوتین گفت که این اقدام میتواند به صورت جدی وضع منطقه را وخیمتر کند.
سید حسن نصرا... دبیرکل حزبا... لبنان در پیامی گفت: قصاص عادلانه قاتلان جنایتکار که از بدترین اشرار جهان هستند، مسؤولیت و وظیفه تمامی مقاومان و مجاهدان سراسر جهان خواهد بود.
عادل عبدالمهدی، نخست وزیر مستعفی عراق، ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس را محکوم کرده و آن را نقض حاکمیت و تعدی به کرامت میهن دانست و گفت: هدف قراردادن شخصیتها، نقض آشکار شروط حضور نیروهای آمریکایی در عراق است. وی در ادامه گفت: شهید سردار قاسم سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس هر دو سمبل بزرگ مقاومت و پیروزی در مقابل گروه تروریستی داعش بودند. آیتا... سید کاظم الحائری از مراجع تقلید عراق هم ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق را حرام اعلام کرد.
همچنین مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق در پیام توییتری نوشت: روشن است که ترور سلیمانی توسط استکبار جهانی، هدف قرار دادن جهاد، مبارزه و روح انقلابی است. اما آنها نمیتوانند عزم و اراده ما را از بین ببرند و ما را از جهاد منصرف کنند.
صدر همچنین از نیروهای تحت امرش در مقاومت عراق از جمله ارتش المهدی و تیپ یوم الموعود خواست برای حفظ امنیت عراق در آماده باش کامل باشند.
همچنین بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در پیامی به رهبر معظم انقلاب شهادت سردار سلیمانی را تسلیت گفت و افزود: شهید سلیمانی زندگی خود را در خدمت به کشورش، محور مقاومت و مسائل برحق جهان صرف کرد. جنبش حماس نیز در بیانیهای تاکید کرد: آمریکا مسؤول خونهایی است که در منطقه عربی ریخته میشود و سیاستها و رفتارهای آمریکا بدون توجه به منافع ملتها و آزادی و ثبات آنها باعث ایجاد تنش میشود.
وزارت خارجه چین هم در واکنش به اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی خواستار خویشتنداری آمریکا و ایران شد.
همچنین وزارت خارجه روسیه در بیانیهای شهادت سردار سلیمانی را اقدامی پرماجرا دانست که منجر به افزایش تنش در سراسر منطقه خواهد شد. همچنین سخنگوی وزارت خارجه روسیه از بررسی موضوع عملیات نظامی آمریکا در بغداد در شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر داد.
وزارت خارجه انگلیس در بیانیهای اعلام کرد: از تمامی طرفها میخواهیم تنشزدایی کنند و درگیری بیشتر به نفع ما نیست.
دولت آلمان نیز در واکنش به ترور سردار سلیمانی از سوی نیروهای تروریست آمریکایی، خواستار احتیاط و تنش زدایی در منطقه شد.
بزرگترین قمار ترامپ
رسانههای بینالمللی نیز به شهادت فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به دست تروریستهای آمریکایی واکنش نشان دادند.
روزنامه آمریکایی لسآنجلستایمز گزارش داد رئیس جمهور این کشور با صدور دستور ترور فرمانده نیروی قدس سپاه ایران، بزرگترین قمار دوران ریاست جمهوری خود را انجام داد. شبکه خبری سیانان ضمن قطع برنامه عادی خود اینطور واکنش نشان داد: قاسم سلیمانی بارها در میدان مبارزه با داعش در عراق و سوریه دیده شده بود. او چهرهای در سایه بود و با این اتفاق، کل ماهیت اتفاقات جاری در عراق و ایران و منطقه تغییر خواهد کرد.
بلومبرگ در خبری نوشت: فرمانده ارشد ایرانی در حمله هوایی ایالات متحده به دستور ترامپ کشته شد. این اتفاق که بر اثر حمله هوایی آمریکا در عراق صورت گرفت خطر درگیری فزاینده با جمهوری اسلامی را تشدید میکند. واشنگتن پست هم نوشت: درگذشت قاسم سلیمانی، یکی از فرماندهان نظامی ایران به طور حتم باعث افزایش تنشها میان ایالات متحده و ایران میشود.
سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی عاشق ایران، انقلاب، اسلام و انسان بود.
حاجقاسم شجاع، دست از جان شسته و فدایی نظام جمهوری اسلامی ایران بود و ایران را برای اسلام و اسلام را برای ایران و هر دو را برای انسان میخواست و به همین علت بنا به ذکاوت، کیاست و درایتی که خدا در وجود او به عنوان یک مومن و شیعه علوی نهاده بود، بیش از آنکه یک جنگسالار باشد، استراتژیست بود.
او مغز متفکر راهبرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی در توسعه عمق راهبردی ایران بود که از میهن و ایمان خویش در پشت گوش دشمن دفاع میکرد و همین دشمن را میترساند و همهجا سایه او را احساس میکرد.
حاج قاسم از رگ گردن به خصم نزدیکتر بود و همین سبب شد نه در جنگی شرافتمندانه که در تروری ناجوانمردانه او را به شهادت برسانند. البته از دولتی مانند دولت آمریکا و شخص دونالد ترامپ نمیتوان انتظار داشت که سنت پهلوانی ایرانی را بشناسد و از آیین فتوت بویی برده باشد.
آنچه به زبان روز روشنفکران جهان قابل پیگرد است اقامه شکایت جمهوری اسلامی ایران به مجامع جهانی علیه تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکاست. سپهبد سلیمانی فرمانده قانونی سپاه قانونی دولت قانونی جمهوری اسلامی ایران بود که صاحب کرسی در سازمان ملل متحد است و دولتهای ایران و آمریکا در شرایط جنگی بهسر نمیبرند؛ بلکه ملت آمریکا در جنگ با داعش مدیون حاج قاسم بود که جان جوانانشان را از جنگ با داعش نجات داد.
بر این اساس با هیچ معیار حقوقی و سیاسی نمیتوان بر این اقدام دولت آمریکا نامی جز تروریسم دولتی گذاشت.
این اقدام دولت آمریکا، همانطور که مرجعیت دینی عراق آیتا... سیستانی و نیز دولت قانونی این کشور اشاره کردهاند، نقض آشکار حاکمیت ملی دولت عراق است و دولتهای ایران و عراق میتوانند از این اقدام به سبب تعارض با منشور سازمان ملل متحد و اصول مسلم حقوق بینالملل به مجامع حقوقی جهانی شکایت کنند.
حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی و ولی امر مسلمین جهان در بیانی تاریخی درباره حاج قاسم سلیمانی در بیست وهفتم دیماه ۹۸ فرمودند: «به شهید حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنیم؛ به چشم یک مکتب، یک راه و یک مدرسه درسآموز نگاه کنیم.»