پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر خارجه روسیه: نگرانی ما از نقطه نظر دکترینها و مفاهیمی است که آمریکاییها در ابعاد هستهای به آنها استناد میکنند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری ایتارتاس از مسکو، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه از استقرار کلاهکهای هستهای جدید کم بازده از نوع دبلیو ۷۶-۲ بر روی زیردریاییهای آمریکایی ابراز نگرانی کرد.
ریابکوف با ابراز نگرانی در این باره به خبرنگاران گفت: ما این موضوع را با نگرانی جدی دنبال میکنیم نه به این خاطر که امنیت روسیه را در خطر میبینیم، زیرا امنیت کشور ما در نتیجه تلاشهای اتخاذ شده هم از جهت به کارگیری از جنگ افزارها و تسلیحات لازم و نیز در رابطه با توسعه سامانههای تسلیحاتی بسیار پیشرفته، با اطمینان تضمین شده است. بلکه عمده نگرانی ما از نقطه نظر دکترینها و مفاهیمی است که آمریکاییها در ابعاد هستهای به آنها استناد و از آنها استفاده میکنند. موضوع بسیار هشدارآمیز این است.
آمریکا یک کلاهک هسته ای جدید به زرادخانه هسته ای خود افزود
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: پنتاگون یک کلاهک جدید به زرادخانه هستهای خود افزوده است تا با آنچه که میگوید تهدید ناشی از روسیه است، مقابله کند. این نخستین بار طی چند دهه محسوب میشود که آمریکا چنین اقدامی انجام میدهد. وزارت دفاع آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد یک کلاهک جدید را که مخصوص نصب بر روی موشکهای بالستیک کنونی تریدنت است که توسط زیردریاییها شلیک میشوند، مستقر کرده است. این کلاهک که W۷۶-۲ نام دارد کمتر از یک سوم قدرت تخریب دیگر تسلیحات هستهای آمریکا را داراست.
حامیان این اقدام اعلام کرده اند به چنین سلاح کم بازدهای به عنوان یک بازدارنده در مقابل تسلیحات هستهای روسیه بدون استقرار تسلیحات هستهای راهبردی قدرتمندتر آمریکا نیاز است، زیرا ممکن است محاسبات کرملین بر این اساس باشد که واشنگتن تمایلی به استفاده از آنها ندارد، زیرا در ارتباط با به راه افتادن یک جنگ تمام عیار نگران است.
جان هیتن ژنرال نیروی دریایی آمریکا و معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا که در انگلیس به سر میبرد، در سخنانی گفت این کلاهک "به صورتی واضح سبب ارسال یک پیام بازدارندگی برای روسها میشود و همه هدف این بازدارندگی این است از این موضوع اطمینان حاصل کنیم که هرگز از این تسلیحات استفاده نمیشود. " منتقدان اعلام کرده اند سطح این سلاح کم بازده میتواند پایینتر از آستانه جنگ هستهای باشد، زیرا آنها از قدرت کمتری برخوردارند و بدین ترتیب به نظر میرسد بیشتر قابلیت استفاده شدن دارند.
آدام شیف عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از واشنگتن که در مقابل این اقدام مبارزه کرده است، در سخنانی گفت استقرار این کلاهک " همچنان یک اقدام گمراه کننده و خطرناک محسوب میشود. " او روز سه شنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد: "در عوض، این استقرار بی ثبات کننده بیش از پیش سبب افزایش احتمال محاسبات اشتباه طی یک بحران میشود. قانونی کردن استفاده از به اصطلاح تسلیحات کم بازده در پیروزی در یک جنگ هستهای سبب افزایش فشارها بر رقابت در زمینه تسلیحات هستهای میشود. "
هدف از استقرار این کلاهک جدید جایگزین کردن آنها به جای شمار کمی از تسلیحات قدرتمند از نوع تریدنت است. دیگر موشکهایی که از زیردریایی شلیک میشوند همچنان از تسلیحات با بازده بیشتر محسوب میشوند.
مقامات پنتاگون روز سه شنبه اعلام کردند این کلاهکهای جدید مستقر شده اند، اما او به این موضوع اشاره نکرد که این تسلیحات در چه زمانی و در کجا مستقر شده اند و او اطلاعات در این زمینه را محرمانه توصیف کرد.
آسوشیتدپرس صبح روز سه شنبه از استقرار این کلاهک خبر داد.
کلاهکهای آمریکا که بر روی موشکهای مستقر در زیردریایی قرار داده میشوند، یک بخش از تسلیحات سه گانه هستهای آمریکا را تشکیل میدهند. دیگر تسلیحات شامل بمب افکنهای هستهای نیروی هوایی و موشکهای بالستیک هستهای مستقر بر روی زمین هستند.
دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ خواستار ارتقاء زرادخانه هستهای آمریکا شد که همچنان از نوع تسلیحاتی هستند که در پایان جنگ سرد در اوایل دهه ۱۹۹۰ وجود داشتند. رئیس جمهور اوباما در سال ۲۰۱۰ شروع به مدرنیزه کردن این تسلیحات و اختصاص یک تریلیون دلار برای این کار کرد و این اقدام بخشی از توافق با قانون گذاران به منظور تصویب یک معاهده کاهش تسلیحات با روسیه انجام شد.
در بازنگری وضعیت هستهای سال ۲۰۱۸ دولت ترامپ یک سری الزامات جدیدی برای زرادخانه هستهای تعیین شده است که شامل شمار کمی از کلاهکهای با بازده کم برای نصب بر روی موشکهایی میشود که در زیردریاییها مستقر هستند.