استقرار زیردریایی حامل کلاهک هستهای آمریکا در اقیانوس آرام
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از استقرار یک فروند زیردریایی حامل موشک جدید کوتاه برد با «کلاهک نسبتا کوچک هستهای» در اقیانوس آرام خبر داد و اعلام کرد این اقدام در واکنش به آزمایشهای سلاحهای مشابه روسیه انجام شده است.
این اقدام که تغییری مهم در وضعیت دفاعی آمریکا به شمار میرود سبب تشدید نگرانیها از افزایش خطر جنگ هستهای شده است. منتقدان نگرانند که سلاحهای هستهای کوچک به دلیل اینکه میتوانند خساراتی کمتری به بار بیاورند و در نتیجه مناقشه هستهای را کاهش میدهند احتمالا بیشتر مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
جان رود، معاون وزیر دفاع آمریکا گفت: هدف از استقرار کلاهک جنگی کم بازده W۷۶-۲ بررسی این موضوع است که دشمنان بالقوه همچون روسیه معتقدند به کارگیری سلاحهای هستهای کم بازده سبب برتری آنان در مقایسه با آمریکا و متحدان و شرکای این کشور میشود.
براساس اظهارات ویلیام ارکین و هنس کریستنسن از پژوهشگران وب سایت فدراسیون دانشمندان آمریکا، کلاهک هستهای W۷۶-۲ با قدرت تخمینی تولید انفجار ۵ کیلو تنی، با کلاهکهای هستهای با قدرت انفجار ۴۵۵ کیلوتنی و ۹۰ کیلوتنی که پیشتر در زیردریاییهای آمریکا به کار رفته اند مقایسه میشود. این کلاهک همچنین از بمبهای اتمی ۲۱ کیلو تنی و ۱۵ کیلو تنی آمریکا که در اواخر جنگ دوم جهانی، هیروشیما و ناکازاکی با آنها بمباران شد کوچکتر است.
ارکین و کریستنسن خاطرنشان کردند، این کلاهکهای جنگی کوچک جدید بر روی زیر دریایی تنسی یو اس اس که در اقیانوس اطلس مشغول گشت زنی است قرار دارد.
منتقدان بر این باورند، پس از گذشت چند دهه که اندازه سلاحهای هستهای نوعی بازدارندگی برای استفاده از آنها ایجاد کرده، یک کلاهک هستهای کوچک میتواند احتمال وقوع درگیری هستهای را افزایش دهد.