به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، سورگوم (ذرت خوشه ای) احتمالا برای بسیاری از مردم یک غذا محسوب نمیشود، ولی پیشتر به عنوان یکی از غذاهای محبوب مردم مطرح بود.
این غذای باستانی که نوعی غلات کامل است به عنوان یک ماده مغذی در بسته بندیهای غذایی همچون برخی چیپسها و میان وعدهها و حتی برخی نوشیدنیها مورد استفاده قرار میگیرد.
این ماده غذایی توسط محققان برای ورزشکاران پیشنهاد میشود، زیرا بدون گلوتن است و میزان انرژی مناسبی آزاد میکند.
سورگوم غلهای هشت هزار ساله است که در ابتدا در بومیان آمریکا مورد استفاده قرار میگرفته است.
دکتر آنژی آشه میگوید این ماده برای سالهای متمادی در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگرفته است، ولی در آمریکا به سبب غله کامل بودن، بیشتر مصرف میشده است.
این گیاه شبیه کوسکوس است (مادهای که در کشورهای عربی و شمال آفریقا طرفدار زیادی دارد)، ولی طعم جویدنی نرم تری دارد.
از آرد آن میتوان استفادههای متنوعی کرد و شربت آن نیز نوعی شیرین کننده طبیعی است که به برخی غذاها اضافه میشود.
رنگی تیره دارد و طعمی قابل تحمل.
از آنجا که این گیاه حاوی پروتئین، ویتامینهای گروه بی، آهن، منیزیوم و پتاسیم است میتوان به عنوان غذایی مناسب برای کسانی که ورزش میکنند معرفی اش کرد چرا که پروتئین برای بهبود وضع عضلات پس از ورزش مناسب است، ویتامینهای گروه بی و آهن به انتقال انرژی در سراسر بدن کمک میکنند و منیزیوم و پتاسیم نیز الکترولیتهایی هستند که برای مقابله با کم آبی بدن، مورد استفاده دارند.
نیم فنجان از سرگوم حاوی ۳۳۰ کالری انرژی است و ده گرم پروتئین، ۶۹ گرم کربوهیدرات و ۶ گرم فیبر خوراکی دارد.
سورگوم ۷۵ درصد کربوهیدرات ترکیبی دارد که حاوی فیبرهای فراوان است و وجود این کربوهیدراتهای با زنجیره بلند مولکولی به بدن ورزشکار کمک میکند برای مدتها نیاز به غذا نداشته باشد و پیش از دویدنهای طولانی، غذایی مناسب است.
سورگوم حاوی آنتی اکسیدانهای ضد التهاب است که در برابر بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان از بدن محافظت میکند.
مطالعات بر روی حیوانات نشان میدهد مصرف این گیاه، ترکیب میکروبی دستگاه گوارش را به طور مثبت، تغییر میدهد و در برابر مشکلات گوارشی از بدن مراقبت میکند.
این ماده غذایی به طور ویژه برای مبتلایان به بیماری سلیاک موثر است؛ این بیماران به دنبال مصرف غذاهای حاوی گلوتن دچار آسیب در ناحیه روده میشوند و در واقع عدم تحمل به گلوتن دارند. به روشهای گوناگون میتوان آن را پخت و ذخیره کرد.
دکتر لیز شاو میگوید این ماده غذایی را میتوان همراه با برنج قهوهای مصرف کرد.