به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما محققان علوم پزشکی اعلام کردند با افزایش شدت و مدت ورزش، میتوانید خطر برخی سرطانها را بیشتر کاهش دهید.
دکتر آلپا پاتل و همکارانش در انجمن سرطان آمریکا در آتلانتا میگویند ورزش منظم تاثیری بسیار جدی بر کاهش بسیاری از سرطانها دارد و سطح ورزش، از عوامل تاثیرگذار در این بخش است.
یافتههای محققان، نتیجه فراتحلیلی بر روی ۹ مطالعه قبلی است که در مجموع ۷۵۵ هزار و ۴۵۹ نفر را دربر میگیرد.
دانشمندان میگویند کسانی که دو و نیم تا ۵ ساعت در هفته ورزش میکنند شاهد کاهش خطر ابتلا به سرطانهای سینه، کولون، رحم، کلیه، میلوم و سرطان کبد هستند.
محققان دریافتند بر اساس سطح ورزش، خطر ابتلا به سرطان سینه بین ۶ تا ۱۰ درصد و سرطان کبد بین ۱۸ تا ۲۷ درصد کاهش مییابد.
در واقع هرقدر سطح ورزش بالاتر باشد این خطر کمتر میشود
دکتر چارلز ماتیوس از موسسه ملی سلامت در مریلند آمریکا میگوید یافتههای اخیر نشان میدهند بین شدت ورزش و خطر ابتلا به سرطان، رابطه کمی وجود دارد.
نتایج بررسی محققان در شماره اخیر نشریه سرطان شناسی بالینی منتشر شده است.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است، ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد، ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳٪ مرگها است و بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست میدهند.
سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شده است و براساس نیازهای بدن میباشد.
در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است، اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، به وسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیام رسانهای سلولی، کنترل میشود.
جهشهایی که به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول منجر میشوند باعث به هم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلولها وجود دارد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند.