پخش زنده
امروز: -
در بسیاری از کشورها در اعتراض به طرح موسوم به معامله قرن تظاهرات گسترده و مردمی برگزار شده است.
شرکت کنندگان در این تجمع تاکید کردند که این طرح موجب تضعیف جبهه مقاومت نخواهد شد. آنهاضمن رد طرح دونالد ترامپ، تصریح کردند این طرح حقوق اولیه فلسطینیها را نادیده میگیرد.
از زمان اعلام این طرح توسط رئیس جمهوری آمریکا و نخست وزیر اسرائیل، اعتراضات مختلفی در منطقه و در داخل سرزمینهای فلسطینی برپا شده است. در این تجمعات صدها تن زخمی شدند. نوار غزه نیز در این مدت از حملات اسرائیل در امان نبود.
یکی از شرکت کنندگان در تجمع مقابل سفارت آمریکا در لندن به خبرنگار پرس تی وی گفت، «از فلسطینیها خواسته میشود خود را فدا کنند و از همه آنچه برای هفتاد سال برایش جنگیده اند دست بکشند. (در این طرح) کشور فلسطینی وجود ندارد، اسرائیل تعیین میکند که در کتابهای درسی فلسطینیها چه مواردی گنجانده شود و بر عملکرد سیاسی و قضایی فلسطین کنترل دارد تا مانع از آن شود که فلسطینیها اسرائیل را براساس قوانین بین المللی تحت پیگرد قرار دهند.»
فلسطینیها طرح ترامپ را «سیلی قرن» نامیده اند
کریس ناینهام، از اعضای ائتلاف جنگ را متوقف کنید، که در این تجمع حضور داشت به پرس تی وی گفت، «اگر حمایت گسترده دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی و مهمتر از همه نظامی آمریکا و قدرتهای غربی نبود، اسرائیل نمیتوانست با این روش وحشیانه، فلسطینیها را سرکوب کند. از این رو ما در اینجا مسوولیت مهمی بر دوش داریم.»
عفو بین الملل و سایر نهادهای حقوق بشری هشدار داده اند که این طرح به اصطلاح صلح، قوانین بین المللی را نقض میکند. ترامپ در مدت حضور خود در کاخ سفید تلاش کرده است با ایجاد واقعیات روی زمین، امکان ایجاد کشور فلسطینی را از بین ببرد. ترامپ، قدس را به عنوان پایتخت رژیم اسرائیل به رسمیت شناخته است، حمایت مالی از انروآ (آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی) را متوقف کرده و همه ادعاهای ارضی اسرائیل را به رسمیت شناخته است.
معترضان در برابر سفارت آمریکا در لندن از دولت انگلیس خواستند طرح موسوم به معامله قرن را رد کند و این پیام را به آمریکا برساند که انگلیس قویا مخالف این طرح است.
شبکه تلویزیونی العربی درباره جدی بودن محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در زمینه قطع روابط با آمریکا و رژیم صهیونیستی تردید کرد.
العربی گزارش داد: اتحادیه عرب پس از مواضعی ضد و نقیض و استقبال برخی از کشورهای عربی عضو این اتحادیه از طرحهای آمریکا و اسرائیل، در نشستی فوق العاده اعلام کرد با معامله قرن مخالف است و درباره استفاده از زور برای اجرای بندهای آن، هشدار داد. محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز در این میان در اظهاراتش در این نشست فوق العاده از قطع روابط خود با رژیم اشغالگر قدس از جمله قطع هماهنگیهای امنیتی خبر داد. همچنین همکاری تشکیلات خودگردان فلسطینی با واشنگتن به عنوان میانجیگر برای اجرای صلح را نیز قطع کرد، اما در اینجا این سئوال مطرح میشود که آیا تشکیلات خودگردان فلسطینی این بار این وعده هایش را عملی میکند و از توافقنامههایی که با اسرائیل به امضا رسانده است رها میشود؟! در این صورت بازتاب این اظهارات محمود عباس در داخل فلسطین چه خواهد بود؟ آیا کشورهای عربی جرأت خواهند داشت که مخالفتهای خود را با برداشتن گامهایی عملی ترجمه کنند؟
ساره آبت خرصه گزارشگر العربی در گزارشی گفت: «امروز مسئله فلسطین در مرحله خطرناکی قرار دارد» و محمود عباس اینچنین به وزیران خارجه کشورهای عربی در نشست فوق العاده اتحادیه عرب در قاهره هشدار داد؛ زیرا معامله قرن به طور واقعی در حال اجراست
تشکیلات خودگردان فلسطینی در مخالفت با معامله قرن از بار سنگین توافقنامههای صلحی که با اسرائیل به امضا رسانده رهایی خواهد یافت، زیرا کسی که این توافقنامهها را امضا کرده (آمریکا و اسرائیل) امروز آنها را پاره و معامله قرن را مطرح میکند! در این توطئه فلسطینیان نادیده گرفته شده و آنها را از حقوقشان منع میکنند
تازه این بدان معنی نیست که مردم فلسطین به ملتی بی دفاع زیر اشغال قرار بگیرد و اشغالگر تأمین امنیت و امور معیشتی مردم فلسطین را به عهده بگیرد!
محمود عباس گفت: هرگونه رابطهای با اسرائیل و آمریکا را قطع کرده است و با تحویل گرفتن طرحی که جزئیات آن سابقا به او میرسید! مخالفت کرده است. او از بررسی هر بندی از معامله قرن امتناع ورزیده و با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قطع رابطه کرده است، زیرا در حال حاضر واشنکتن به دشمن تبدیل شده است نه مجری برنامههای صلح!
اما بسیاری بر این باورند که محمود عباس در هیچ یک از تصمیمات خود قاطع نخواهد بود، ظاهرا رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی با حضور در نشست اتحادیه عرب به دنبال کسی است که از وی پشتیبانی و حمایت کند.
او مواضع غیر شفاف برخی کشورهای عربی را فاش کرد، زیرا این کشورها جرأت مخالفت صریح با معامله قرن را ندارند. او برای اینکه برخی رژیمهای عربی را که از آنها کمک میخواهد از تنگنا خارج کند از آنها خواست اگر مورد بازخواست قرار بگیرند، بگویند آنچه را که فلسطینیان میخواهند، میپذیرند و با آنچه فلسطینیان مخالفت میکنند، موافقت نمیکنند.
گزارشگر شبکه العربی افزود: بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب در مخالفت با معامله قرن بود. قاهره موضع غیر شفاف سابق خود را اصلاح کرد و خواستار ایجاد کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای سال ۱۹۶۷ شد؛ اما جدی بودن این مواضع هنوز مشخص نیست و در بوته آزمایش قرار دارد؛ زیرا در میان اعضای این نشست، رژیمهایی وجود دارند که از معامله قرن از همان آغاز مطرح کردنش حمایت میکردند و متعهد شدند هزینههای مالی آن را هم تأمین کنند!
بنابراین هنوز مشخص نیست که اظهارات رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی آیا همانند قبل خشمی گذرا و تهدیدهایی غیر قابل اجراست یا خیر! زیرا تشکیلات خودگران هر بار که در تنگنا قرار میگیرد چنین مواضعی میگیرد. فلسطینیان میگویند امروز طوری در معرض تهدید هستند که گویا همه چیز را از دست خواهند داد؛ بنابراین آنها باید هم اکنون از چیزهایی که در دست دارند به شدت دفاع کنند؛ زیرا حق گرفتنی است. صداهای مردم بیانگر خشم آنهاست، اما این خشمها بدون متحد شدن فلسطینیان و شورش در برابر اشغالگر و درگیر شدن با اشغالگران فایدهای نخواهد داشت.
هزاران نفر در تل آویو به طرح ترامپ اعتراض کردند
هزاران اسرائیلی با برپایی تظاهرات در تل آویو در اعتراض به طرح به اصطلاح صلح ترامپ موسوم به معامله قرن، الحاق بیشتر سرزمینهای فلسطینی به اسرائیل را محکوم کردند و این طرح را بیشتر طرح آپارتاید دانستند تا طرح صلح.
پایگاه اینترنتی روزنامه تایمز آو اسرائیل در گزارشی نوشت: هزاران نفر از اسرائیلی ها در تظاهرات شب گذشته که از سوی گروه اسرائیلی مخالف شهرک سازی «صلح اکنون» برگزار شده بود در میدان دیزنگوف تل آویو تجمع کردند و مخالفت خود را با طرح (به اصطلاح) صلح آمریکا اعلام کردند.
تظاهرات کنندگان با در دست داشتن بنر «طرح صلح و نه طرح مصادره» 52 سال اشغالگری اسرائیل را محکوم کردند و شعار دادند: مصادره یک فاجعه است و نه صلح است و نه امنیت.
برخی اعضای کنست (پارلمان) اسرائیل نیز در این تظاهرات شرکت داشتند.
زخمی شدن شماری از فلسطینیان و خبرنگاران در حمله نظامیان صهیونیست در کرانه باختری
دانشجویان دانشگاه برزیت در کرانه باختری اشغالی رود اردن در اعتراض به توطئه جدید آمریکا و صهیونیسم علیه آرمان فلسطین موسوم به معامله قرن تظاهرات برگزار و نظامیان رژیم صهیونیستی برای سرکوب آنها گلوله های جنگی و گاز اشک آور شلیک و شماری از فلسطینیان و خبرنگاران را زخمی کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، کرانه باختری عرصه برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز علیه معامله قرن ترامپ در چارچوب برنامه های مستمر در کرانه باختری بود.
مؤسسات جامعه مدنی و برخی شخصیت های فلسطینی طرحی برای اتحاد گروه های فلسطینی و تعیین راهبرد متحد در مقابله با معامله قرن ترامپ مطرح کردند.
فارس الصرفندی خبرنگار این شبکه گزارش داد: نبردها در خاک فلسطین ادامه دارد. نبردهای موجودیتی که آمریکا در پی اعلام معامله قرن ترامپ، علیه فلسطینیان اعمال کرد. دانشجویان دانشگاه برزیت به سمت رویارویی با معامله قرن پیش رفتند و با برگزاری راهپیمایی مسالمت آمیز به سمت ورودی شمالی شهر البیره حرکت کردند که ارتش اسرائیل آن را به نبردی واقعی تبدیل کرد.
سلاح فلسطینیان در این نبرد فقط سنگ و سلاح رژیم اشغالگر گلوله جنگی، پلاستیکی و گاز اشک آور بود که شلیک آنها به زخمی شدن شماری از جوانان و خبرنگاران منجر شد. نظامیان صهیونیست عمدا خبرنگاران را هدف قرار می دهند تا جلوی اقدام آنها را در انتقال واقعیت به جهان از طریق ارسال تصاویر و فیلم هایی از اوضاع میدانی، بگیرد.
یکی از جوانان فلسطینی گفت «اکنون همه جوانان فلسطینی بر گزینه مقاومت و اتحاد گروه های فلسطینی برای مقابله با معامله قرن تأکید می کنند. همچنین تأکید می کنیم که همه گروه های ما و همه مردم فلسطین برای به شکست کشاندن معامله قرن متحد می شوند.»
خبرنگار این شبکه افزود: مؤسسات جامعه مدنی و مسئولان تحرکات فلسطین به سبب خطرناکی مرحله کنونی، از طرح سیاسی برای مقابله با معامله قرن خبر دادند که شامل برخی بندهای اساسی می شود و از طریق آنها می توان معامله قرن را به شکست کشاند و ازسرگیری وحدت و دعوت به برگزاری انتخابات پارلمانی و تعیین راهبرد متحد مبتنی بر مقاومت در برابر رژیم اشغالگر اسرائیل، در رأس این بندها قرار دارد.
عمر عساف رئیس تشکل فلسطینیان رانده شده از شهرها و روستاهای فلسطین گفت «اکنون زمان بسیار مناسبی برای همبستگی است. هر رهبر فلسطینی که اکنون بر اساس شرایط مرحله کنونی و مطالبات مردمی عمل نکند، منجر به تشدید شکاف خواهد شد.»
ممدوح العکر نماینده کل مرکز مستقل حقوق بشر فلسطین گفت: «بازدارندگی در برابر این شرایط از طریق اعلام موضع واضح سیاسی انجام خواهد شد. لغو همه مسائل مربوط به پیمان اسلو مانند هماهنگی امنیتی و به رسمیت نشاختن اسرائیل و.. باید انجام شود و ملت فلسطین خواستار همه این مسائل هستند.»
خبرنگار این شبکه در ادامه گفت: همواره عزم و اراده ملت هاست که خالق طرح های سیاسی است و عزم و اراده ملت ها اوضاع را آنگونه که می خواهند، تغییر می دهد. هیچ کس اهمیت گسترده نبرد سیاسی را انکار نمی کند اما اگر نبردهای سیاسی با حمایت رویارویی واقعی همراه نباشد، بیهوده خواهد بود.