در مقایسه با کشورهای توسعه یافته
۹۴ درصد صادرات کشور در اختیار ۱۰۰ شرکت
معاون امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: عمر نشانهای تجاری (برند) ما در مقایسه با کشورهای توسعه یافته زیاد نیست، طوری که فقط چند نشان محدود با عمر بیش از ۱۰۰ سال در کشور داریم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ معاون امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: عمر نشانهای تجاری (برند) ما در مقایسه با کشورهای توسعه یافته زیاد نیست، طوری که فقط چند نشان محدود با عمر بیش از ۱۰۰ سال در کشور داریم.
حجت الله میرزایی در بیست و دومین همایش شرکتهای برتر ایران در مرکز همایشهای صدا و سیما، افزود: با تحلیلهایی که بر اساس دادههای مرکز آمار ایران و بانک مرکزی انجام شده، هشت تا ۱۰ درصد از بنگاههای بزرگ کشور، بنگاههایی با بیش از ۵۰۰ نفر نیرو هستند و تنها ۱۳۰ بنگاه در کشور وجود دارد که بیش از هزار نفر اشتغال دارند، از این رو بنگاههای اقتصادی ما در مقایسه با کشورهای صنعتی و پیشرفته، ریزدانه و کوچک مقیاس محسوب میشوند و به عبارتی آنها را از صرفههای مقیاس، محروم کرده ایم.
وی ادامه داد: در حالی که متوسط تولید سیمان در شرکتهای سیمان کشور یک میلیون تن است، اما در کشورهای توسعه یافته به بیش از ۱۰ میلیون تن میرسد، همچنین در حوزه فولاد متوسط تولید بنگاهها در سطح جهانی ۱۰ میلیون تن بوده، اما در ایران کمتر از یک میلیون تن است. به طور نمونه فولاد زاگرس کردستان با ظرفیت ۷۰ هزار تنی در همان ماه نخست فعالیت خود، ورشکست شد.
میرزایی گفت: نیمی از بنگاههای صنعتی در پنج استان تهران، آذربایجان شرقی، خوزستان، خراسان رضوی و اصفهان قرار دارند و نحوه توزیع آنها سبب شده تا مزیتهای آنها کاهش یافته، هزینههای قیمت تمام شده آنها افزایش و قدرت رقابت پذیری آنها در سطح ملی و منطقهای و بین المللی کاهش یابد.
معاون امور اقتصادی وزیر تعاون با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد اشتغال صنعتی کشور در بنگاههای بزرگ است افزود: در برخی استانها حتی یک بنگاه بالای هزار نفر وجود ندارد این در حالی است که بنگاههای کوچک جز با اتصال به بنگاههای بزرگ نمیتوانند به رشد و اشتغال دست یابند از این رو تمرکز اصلی ما باید در حمایت از این بنگاهها باشد.
۹۴ درصد صادرات کشور در اختیار ۱۰۰ شرکت
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی گفت: بیش از ۹۴ درصد صادرات کشور در اختیار ۱۰۰ شرکت برتر است که ارزش افزودهای به میزان ۱۱ درصد تولید ناخالص داخلی را ایجاد میکنند.
ابوالفضل کیانی بختیاری در بیست و دومین همایش شرکتهای برتر ایران افزود: ۹۴.۶ درصد صادرات کشور مرهون تلاش ۱۰۰ شرکت برتر است که در این همایش، انتخاب شده اند.
وی اضافه کرد: میزان فروش ۱۰۰ شرکت نخست کشور، ۳۷ درصد تولید ناخالص داخلی است.
کیانی بختیاری گفت: هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت پالایش نفت اصفهان، شرکت پالایش نفت بندرعباس، هلدینگ بانک ملت و هلدینگ فولاد مبارکه اصفهان به ترتیب پنج شرکت برتر کشور را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: بنگاههای بزرگ، نقش بسیار شاخصی در اقتصاد کشور دارند و پیشران و لوکوموتیو ایجاد رشد اقتصادی هستند.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی گفت: این شرکتها با کمک به اشتغال، مسئولیتپذیری در جامعه، ارتقا سطح رفاه و نیروی ضدتورمی، تاثیرگذار بر تولید داخلی هستند.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که پایداری بنگاههای بزرگ را تضمین میکند، آینده پژوهی و برنامه ریزی برای آغاز چرخه دوم شرکتها است.
کیانی بختیاری افزود: مطابق ماده ۲ اساسنامه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، ۲۵ درصد عایدات ناشی از سود شرکتها، باید صرف تحقیق و پژوهش شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی تاکید کرد: رتبه بندی شرکتهای برتر کشور با هدف تولید و شفاف سازی اطلاعات و مشخص کردن میزان اثرگذاری بنگاهها در اقتصاد انجام میشود که ۳۳ شاخص از جمله میزان فروش شرکتها برای این رتبه بندی در نظر گرفته شده است.
کیانی بختیاری گفت: از بین ۱۰ شرکت برتر کشور، چهار شرکت در حوزه فرآوردههای نفتی و دو شرکت در حوزه بانکها و موسسات اعتباری بوده و سهم پتروشیمی ها، فلزات اساسی، سرمایه گذاری مالی و شرکتهای چند رشتهای صنعتی هر کدام یک جایگاه است.
آغاز همایش رتبه بندی شرکتهای برتر کشور
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ همایش رتبه بندی ۵۰۰ شرکت برتر کشور با حضور جمعی از مقامات و سیاست گذاران اقتصادی و صنعتی کشور و مدیران شرکتهای برتر ایران برگزار میشود.
تولید اطلاعات در مورد بنگاههای اقتصادی کشور و شفافسازی فضای کسبوکار، ارائه تصویری روشن از جایگاه بنگاههای اقتصادی و گروههای صنعتی مختلف، گسترش رقابت بین بنگاههای اقتصادی کشور و علمیتر کردن فضای تصمیمگیری مدیران، از اهداف بیست و دومین همایش "رتبه بندی شرکتهای برتر ایران عنوان شده است.
گفتنی است در این همایش، براساس ارزیابی از روند رشد شرکتهای برتر طی چهار سال اخیر، از بین ۱۰۰ شرکت برتر به ۱۰ شرکت به عنوان "شرکتهای پیشرو"، تندیس اهدا میشود و از شرکتهای برتر از نظر رشد سریع، شرکتهای برتر صادراتگرا، شرکتهای اول در گروههای صنعتی و شرکتهای برتر در برخی شاخصها تجلیل خواهد شد.