پخش زنده
امروز: -
معاون طرح و برنامه وزارت صمت گفت: توسعه شرکتهای بزرگ مقیاس که راهبرد اصلی وزارت صمت است، منجر به بزرگ تر شدن اقتصاد کشور خواهد شد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سعید زرندی در بیست و سومین آیین تجلیل از صد شرکت بزرگ ایران که در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد افزود: این سوال که باید به شرکتهای بزرگ توجه شود یا شرکتهای کوچک و متوسط؟ سوالی انحرافی است چراکه هر دو این بخشها مهم است و باید مورد توجه و حمایت قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در طول سالهای گذشته نتوانسته ایم شرکتهای بین المللی در مقیاس جهانی ایجاد کنیم، اما تاسیس این شرکتها، میتواند جزو افقهای برنامه هفتم توسعه کشور باشد، اما اگر جهت ما این باشد باید نگاهمان را عوض کنیم.
معاون وزیر صمت گفت: مدلی که برای توسعه صنعتی کشور در وزارت صمت در نظر گرفته شده، توسعه اقتصادی و صنعتی مبتنی بر شرکتهای بزرگ است و امروز ۱۱ شرکت وابسته به این وزارتخانه ارزشی معادل هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان دارند که معادل یک چهارم ارزش بورس ایران است.
وی با انتقاد از برخی سیاستها و مقررات افزود: از سویی به دولت، بخشهای موسوم به خصولتی و بانکها را نمیدهیم و از سوی دیگر بازارهای موازی تولید جذابیت بیشتری دارند و طبیعی است که جریان سرمایه به سوی تولید نخواهد آمد.
زرندی ادامه داد: از ۱۰۰ شرکت بزرگ اقتصادی کشور در حوزه تولید و همچنین دیگر بخشها دعوت میکنیم در فرصتهای سرمایه گذاری کشور و از جمله ساخت داخل کردن ۲۰۰ کالایی که بیشترین حجم واردات ما را شکل میدهد سرمایه گذاری کنند.
وی ایجاد ۱۰ شرکت یک میلیارد دلاری را که حدود ۴۰ درصد سرمایه آن توسط کارآفرینان و بقیه از بازار سرمایه تامین خواهد شد امری ضروری در اقتصاد دانست و افزود: از همه سه هزار شرکتی که بیش از ۱۰۰ پرسنل دارند حمایت و دعوت میکنیم تا در بازار سرمایه بطور شفاف حضور داشته باشند.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت با اشاره به مصوبه سران قوا در مورد معافیت مالیاتی قبل سال جاری شرکتهایی که در طول سال ۱۳۹۹ وارد بازار سرمایه شوند گفت: طبق این مصوبه، اگر شرکتها در سال جاری وارد بورس شوند سازمان امور مالیاتی، با مالیاتهای سالهای قبل آنها کاری ندارد و در نتیجه این مصوبه امروز بیش از یکصد شرکت متقاضی ورود به بازار سرمایه هستند.
وی در خصوص امتیازاتی که قرار است به ۱۰۰ شرکت بزرگ کشور داده شود نیز گفت: به دولت پیشنهاد داده ایم که شیوه تامین مالی این شرکتها از بازار سرمایه با مدل جدید رنکینگ و رتبه بندی تغییر کرده و این شرکتها بتوانند اوراق تامین مالی خود را بدون نیاز به ضامن منتشر سازند و با این مصوبه دولت، در حالیکه سال قبل تنها ۲ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر شده بود این رقم تاکنون به ۸ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان رسیده است و امیدواریم تا پایان سال ۱۵ هزار میلیارد تومان اوراق با اعتبار خود شرکتها در بازار سرمایه منتشر شود.
زرندی افزود: ۳۱۹ شرکت برتر کشور در ۱۰ ماه گذشته ۲۰ درصد تولید کل کشور را داشتند و ۸۶ شرکت موجود در این فهرست ۵۰۰ شرکتی، در حوزه تولیدات بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشتند.
به گفته این مسئول بزودی شاهد اثرات مثبت در حوزه تولید خواهیم بود و امیدواریم سال ۹۹ با اتفاقات مثبتی در حوزه تولید به پایان برسد.
وی وجود مشکلات متعدد در سر راه تولید را ناشی از تحریمهایی دانست که از سال ۱۳۹۷ آغاز شد و افزود: اگر نتوانیم به سمت توسعه سرمایه گذاری برویم آینده تولید در کشور به خطر میافتد چراکه نرخ تشکیل سرمایه با توجه به تورم در کشور، روندی منفی پیدا کرده است و درحالیکه هدف ما در دهه ۹۰ رشد متوسط ۸ درصدی بوده این رشد در حال حاضر حدود ۱/۲ درصد است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، شرکتهای بزرگ را لکوموتیو اقتصاد هر کشوری دانست و گفت: صنایع کوچک و متوسط هم برای تکمیل زنجیرههای تولید تا توزیع برای اقتصادها ضروری است.
وی نوآوری، اشتغال و ارتقای بهره وری را از نتایج توسعه شرکتهای بزرگ دانست و افزود: گرچه نرخ اشتغال در واحدهای کوچک و متوسط بیشتر است، اما پایداری اشتغال در شرکتهای بزرگ مقیاس بیشتر و بالاتر است.
سازمان مدیریت صنعتی ایران پنج شرکت برتر کشور را در بیست و سومین مراسم معرفی صد شرکت برتر ایران معرفی کرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در این مراسم گفت: در گروه پتروشیمی، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۷ میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار گردش مالی، در گروه فرآوردههای نفتی، شرکت پالایش نفت بندرعباس با ۶ میلیارد و ۵۳۰ میلیون دلار، در گروه چند رشتهای، شرکت سرمایهگذاری غدیر با ۴ میلیارد و ۹۸۳ میلیون دلار، در گروه فلزات اساسی، شرکت فولاد مبارکه اصفهان با ۴ میلیارد و ۵۱۷ میلیون دلار و در گروه مالی، شرکت پارسیان بزرگترین شرکتهای ایران در سال گذشته بودهاند.
بیشتر بخوانید؛
آقای ابوالفضل کیانی بختیاری همچنین با اشاره به سهم شرکتهای بزرگ ایران در اقتصاد ملی افزود: ۸۹ درصد کل فروش ۵۰۰ شرکت بزرگ کشور سهم ۱۰۰ شرکت اول است که نشان دهنده اثرگذاری بسیار بالای این شرکتهاست.
کیانی بختیاری گفت: ۷۴.۲ درصد اشتغال و ۹۴ درصد صادرات و ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور سهم ۵۰۰ شرکت و بنگاه بزرگ اقتصادی کشور است.
به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، ۱۱ درصد تولید ناخالص داخلی و ۳۷ درصد کل فروش کشور متعلق به صد شرکت اول کشور است.
وی در خصوص ارزیابی این شرکتها گفت: ۲۳ شاخص در این ارزیابی لحاظ شده است که مهمترین آنها علاوه بر فروش کلی، شاخصهایی، چون سودآوری، بهره وری، صادرات، نقدینگی، بدهی، شاخصهای بازار و... بوده است.
کیانی همچنین درخصوص عوامل موفقیت شرکتهای برتر جهان و ارزیابی ۵۰۰ شرکت بزرگ جهان افزود: عواملی، چون پایان دادن داوطلبانه به عمر یک محصول و خدمت و جایگزین کردن آن، استفاده از شیوع بیماری کرونا به عنوان یک فرصت در نوآوری خدمات و استفاده از فناوریهای نوظهور نظیر بلاکچین، استفاده از فناوریهای بنیان فکن و نوآوریهای خدمت افزا، ادغام و اکتساب شرکتهای موجود، همکاری در عین رقابت و استفاده از اینترنت اشیا برای هوشمندسازی صنایع و استفاده از فناوریهای جدیدی نظیر رایانش ابری و واقعیت مجازی در صنعت، جزو شاخصهایی است که در ارزیابی شرکتهای بزرگ جهان لحاظ میشود.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، دوری شرکتهای بزرگ دنیا از استفاده از انرژیهای فسیلی و حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر را یک حرکت اصلی در صنعت جهانی دانست و گفت: بسیاری از کشورها ۱۰ تا ۱۵ سال آینده را سال توقف استخراج انرژیهای فسیلی اعلام کردهاند.
کیانی بختیاری حسابرسی پیشرفته و مدیریت تراکنشهای مالی را جزو کسب و کارهای امروزی و مدرن دنیا دانست و افزود: صنایع شیمیایی و رسانه و دهها شاخه دیگر صنعتی در جهان ایجاد شده است که حرکت به سوی آنها برای هر کشوری امری اجتناب ناپذیر است.
وی تحول دیجیتال را الزاما تحول در فناوری ندانست و گفت: این تحول میتواند تحول در روشهای فکر کردن و رهبری مجموعههای اقتصادی باشد و بنابراین نیروی انسانی ماهر و توانمند نقش کلیدی در توسعه اقتصادی و صنعتی هر کشوری دارد.