پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه خداوند اهل انصاف را دوست دارد، تصریح کرد: عدالت جانمایه انصاف است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب امروز درجلسه تواصی به حق درجمع کارکنان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری درباره اهمیت انصاف سخن گفت و تواناییهای فردی، شناخت شرایط زمانی و مکانی، پرهیز از حب و بغض و رودربایستی را از نیازهای قضاوت منصفانه برشمرد.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با نمایندگان خود در استانها تأکید داشتند که باید به مردم امید داد، گفت: معظم له فرمودند: درباره کارهایی که در کشور انجام میشود سیاه نمایی نشود و تلاشها و کارهای خوبی که انجام میشود بازگو شود.
سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه درجامعه افراد چند گروه هستند، گفت: برخی افراد وقتی با کسی آشنا میشوند تمام سیاهیهای او را سفید میبینند و اگر با کسی هم دشمن شوند تمام سفیدیهای او را سیاه میبینند، درحالیکه شرع تاکید دارد انسان باید سفیدیها را سفید و سیاهیها را سیاه ببیند وبه این حالت، انصاف گویند.
وی با بیان وصیت نبی مکرم اسلام (ص) به عبدالله بن مسعود که فرمود:" أَنصِفِ النّاسَ مِن نَفسِکَ – با مردم از راه انصاف برخورد کن" افزود: انسان باید انصاف داشته باشد و همان مقداری را که سیاه است سیاه ببیند و نه بیشتر.
حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین اهمیت انصاف در زندگی روزمره، مسائل اجتماعی و به ویژه در انتخابات را یادآور شد و گفت: انسان باید فردی را که برتری دارد و اصلح است انتخاب کند لذا از انصاف به دور است که این ویژگیها را نادیده بگیرد و در انتخاب خود به وابستگیهای حزبی و جناحی و رفاقت با افراد توجه کند.
سرپرست حجاج ایرانی، با بیان اینکه پیامبر اکرم در ادامه به عبدالله بن مسعود میفرمایند: " وَ انصَحِ الأُمَّةَ و ارحَمهُم فَإِذا کُنتَ کَذلِکَ وَ غَضِبَ اللّهُ عَلی أَهلِ بَلدَةٍ أَنتَ فیها وأَرادَ أَن یُنزِلَ عَلَیهِمُ العَذابَ نَظَرَ إِلَیکَ فَرَحِمَهُم بِکَ - نسبت به مردم خیرخواه و مهربان باش، زیرا اگر چنین بودی و خداوند بر مردم آبادیی که تو در آن به سر می بری خشم گرفت و خواست بر آنان عذاب فرو فرستد، به تو نگاه می کند و به خاطر تو به آن مردم رحم می کند، اظهار داشت: فردی که اهل انصاف و خیرخواه جامعه و با مردم مهربان باشد شهر خود و مردم آن را بیمه میکند.
وی افزود: رسول گرامی اسلام در این حدیث میفرمایند: " و ما کانَ رَبُّکَ لِیُهلِکَ القُری بِظُلمٍ و أَهلُها مُصلِحونَ- پروردگار تو (هرگز) بر آن نبوده است شهرهایی را که مردمش درستکارند، به ستمی هلاک کند.
وی با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) نیز ازانصاف به عنوان خصلت افراد بزرگوار یاد میکند، گفت: امام امت (رض) هم اهل انصاف بود و حتی برخی اوقات به آنچه که در ظاهر به ضرر ایشان بود تذکر می دادند، ولی چون از روی انصاف بود موجب عزت شخصیتشان میشد.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین به روایاتی از حضرت علی (ع) درباره اهمیت انصاف اشاره کرد و با بیان اینکه انصاف دوستی را پایدار میکند، افزود: امام علی توصیه میکند که انسان با دشمن خود نیز با انصاف برخورد کند.
وی اغراق کردن را به دور از انصاف دانست و گفت: خداوند اهل انصاف را دوست دارد و عدالت جانمایه انصاف است.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت از انصاف به عنوان نوعی قضاوت یاد و تصریح کرد: وقتی انسان میخواهد با انصاف برخورد کند در واقع در حال قضاوت است و باید به اهمیت آن در زندگی و جامعه توجه داشته باشد.