پخش زنده
امروز: -
مجلس جدید انگلیس با سخنرانی ملکه این کشور و بیان مهم ترین رویکردها و لوایح دولت جدید انگلیس به طور رسمی آغاز به کار کرد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، مجلس جدید انگلیس که در پی انتخابات اخیر شکل گرفته است با سخنرانی ملکه این کشور و بیان مهم ترین رویکردها و لوایح دولت جدید این کشور که در دولت تهیه و به تایید ملکه رسیده است، به طور رسمی آغاز به کار کرد .
سخنرانی ملکه انگلیس در مجلس این کشور، مهم ترین موضوع های مورد نظر دولت این کشور را در ماه های آینده معین می کند. آخرین سخنرانی ملکه درباره سیاست های مورد نظر دولت انگلیس بتازگی و در کم تر از ده هفته پیش بود اما چون دولت محافظه کار، فاقد اکثریت کرسی های مجلس عوام بود، با اجازه ملکه، مجلس را منحل و انتخابات زودهنگام برگزار کرد و اکنون با اکثریتی قابل توجه، قدرت را در دست دارد.
آغاز سال کاری در مجلس انگلیس با مراسمی ویژه همراه است و ملکه معمولا با کالسکه سلطنتی از کاخ باکینگهام به مجلس می رود و چون طبق رسوم گذشته ورود وی به مجلس عوام ممنوع است، در مجلس اعیان مستقر و با اعزام یک سفیر، از اعضای مجلس عوام دعوت می کند تا به مجلس اعیان بروند و به سیاست های دولت این کشور، گوش فرا دهند.
این دومین سخنرانی ملکه در مجلس این کشور در سال جاری بود و به همین علت ، تصمیم گرفته شد تشریفات ویژه سلطنتی ، دوباره تکرار نشود و ملکه با خودرو به مجلس رفت و لباس سلطنتی نیز در بر نداشت. معمولا در این مراسم تاکنون، همسر ملکه وی را همراهی می کرد اما از آنجایی که شاهزاده فیلیپ به علت کهولت، از وظایف سلطنتی کناره گرفته است، شاهزاده چارلز، ولیعهد، مادرش را همراهی کرد.
براساس سخنان ملکه انگلیس که حدود 10 دقیقه به طول انجامید ، دولت این کشور بخش اعظم لوایح مطرح شده در سخنرانی دو ماه پیش را تکرار و به مواردی همچون خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit )، برطرف کردن مشکلات و بهبود شرایط و سرمایه گذاری بیش تر در بخش بهداشت و درمان، آموزش و امنیت اشاره کرد.
ارزیابی سیاست های خارجی، قوانین ضد تروریسم ، تشدید مجازات مجرمان، حمایت از نظامیان پیشین در ماموریت ها در ایرلند شمالی، چگونگی کارکرد دادگاه ها و بررسی قانون اساسی، از سیاست های دولت در سال آینده خواهد بود.
این شصت و ششمین سخنرانی سالانه ملکه در مجلس این کشور بود اما وی در سال های 1959 و 1963 و در زمان بارداری، خودش این سخنرانی ها را انجام نداد و به جای وی، وزیر خزانه داری لوایح دولت وقت را اعلام کرد. مجلس انگلیس بلافاصله پس از سخنان ملکه، بررسی لوایح را آغاز می کند و دو ساعت پس از سخنرانی مقام سلطنت، نمایندگان به بررسی و تصویب آن ها می پردازند که معمولا چهار تا پنج روز طول می کشد. نخست وزیر نیز معمولا با حضور در صحن مجلس، به تشریح لوایح خود می پردازد و پس از سخنان رهبر حزب اصلی رقیب دولت، تبادل نظر نمایندگان ادامه می یابد تا در پایان این روند، رای گیری شود. رای گیری در این باره، نمادین است زیرا هیج گاه کلیات لوایح دولت، رد نمی شود زیرا حزب حاکم اکثریت کرسی های مجلس را در اختیار دارد .
آخرین بار که لوایح دولت در انگلیس رد شد، در ژانویه 1924 میلادی بود که دولت محافظه کار، در زمان جورج ششم، به علت از دست دادن اکثریت کرسی های مجلس در ماه پیش از آن، کلیات لوایحش رد شد.
دومین سخنرانی ملکه در حالی انجام شده است که افشای رسوایی فساد اخلاقی اندرو یکی از فرزندان ملکه در هفته های گذشته وقایع خاندان سلطنتی را بر سر زبانها انداخته است .
در همین حال حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت:« ملکه ی بریتانیا امروز در جلسه افتتاحیه پارلمان جدید این کشور در حضور اعضای دو مجلس، دولت انگلیس و در حضور سفرای کشورهای مختلف(سمت چپ تصویر)، اعلام نمود که اولویت اصلی بریتانیا، خروج این کشور از اتحادیه اروپا بر مبنای توافق بدست آمده میان دو طرف تا حداکثر ۴۰ روز آینده خواهد بود.»