رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی:
نیازمند راهاندازی سامانههای پاسخ سریع زلزله
نیازمند نصب به موقع دستگاههای شتاب نگار و راه اندازی سامانههای پاسخ سریع زلزله در مراکز پرخطر هستیم.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما از وزارت راه و شهرسازی، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: درخصوص نصب به موقع دستگاههای شتاب نگار و راه اندازی سامانههای پاسخ سریع زلزله، نیازمند تقویت این بخش و راه اندازی سریع در مراکز پرخطر هستیم.
محمد شکرچی زاده افزود: در سیاست گذاری مسکن اعم از برنامه ریزی و اقتصاد مسکن نقش پژوهشهای مرکز تحقیقات متاسفانه جدی نیست.
وی مدیریت شهری و شهرسازی و همچنین صنعتی سازی را از دیگر موضوعاتی دانست که کارهای کمی برای آن در سایه مطالعات انجام شده است و تأکید کرد: باید تلاش کنیم تا همکاریهای مرکز با معاونتهای زیرمجموعه وزارتخانه تقویت شود.
شکرچی زاده با اشاره به اين که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اقدامات خوبی در تدوین ضوابط در حوزه تاب آوری انجام داده است تأکید کرد: با قانون جدید مدیریت بحران باید تلاش کنیم تا ضوابط تدوین شده، پیاده سازی و اجرا شوند.
وی با بيان اینکه یونسکو بخشی از بافت قدیمی شهر یزد را به عنوان ارزش جهانی ثبت کرده است و در عین حال ضوابط استفاده از مصالح خشتی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: با وجود ثبت جهانی بافت یزد هنوز اجازه ساخت و ساز خشتی در دستورالعملها وجود ندارد که در این زمینه نیازمند بازنگری و تدوین دستورالعمل هستیم.
شکرچی زاده همچنین از کافی نبودن دستورالعملهای ایمنی ساختمانهای موجود در مخاطراتی همچون آتش و زلزله خبر داد و گفت: برای پیاده سازی مقررات ملی ساختمان باید تعامل مرکز تحقیقات و معاونت مسکن و ساختمان بیشتر شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، اعلام کرد: آسیب شناسی مراکز جمعیتی نشان میدهد به ناهنجاریها و فقری که در حاشیه شهرها در حال گسترش است پاسخ مناسبی داده نشده است.
وی گفت: همچنین آسیب شناسیهای دیگر نشان میدهد که برای حفظ مصالح سنتی مشکلات متعددی وجود دارد و در عین حال از ظرفیت هوشمندسازی در کشور استفاده مناسبی نشده است که در تمامی مواد نیازمند توجه و حل مسایل هستیم.
شکرچی زاده نگهداری علمی و بهره برداری از جادهها را از دیگر موضوعاتی دانست که در قوانین جاری نیاز است تا تجدیدنظر در آنها اعمال شود.
این مقام مسؤل بهره مندی بیشتر از ظرفیت گواهینامهها و همچنین آزمایشگاههای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را در اولویت دانست و گفت: اقدامات مناسبی در زمینه قیر و آسفالت در اين مرکز انجام شده است، اما هنوز فاصله زیادی وجود دارد تا عمر مفید رویههای آسفالتی به استانداردهای بین المللی برسد.
وی توسعه دریامحور و استفاده از ظرفیتهای دریا را از دیگر مقولات مهمی دانست که در دستورکار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی قرار دارد و افزود: همکاری پژوهشی قابل قبولی بین سازمان بنادر و مرکز تحقیقات انجام شده و در حال انجام است.