به گزارش
خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما؛ مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی کشور در مراسم امضای تفاهمنامه طرح توسعه ناوگان دوگانهسوز کشور گفت: کاهش هزینه حمل بار و مسافر، کمک به بهبود هوای شهرها و متنوعسازی سبد سوخت کشور، از مهمترین دستاوردهای توسعه ناوگان گازسوز در کشور است.
علیرضا صادقآبادی، افزود: حداقل ۱۰ میلیون لیتر از محل اجرای این طرح در مصرف بنزین کشور صرفهجویی خواهد شد که معادل سالی یک و ۸ میلیون دلار صرفهجویی در کشور است.
وی گفت: در قالب این تفاهمنامه بعد از عقد قرارداد با بانک عامل، منابع مالی در اختیار کارگاههای تبدیل قرار داده میشود و سپس از محل درآمدهای حاصل از اصل و فرع صرفهجویی در مصرف بنزین، منابع را به بانک بازپرداخت خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: با اجرای طرح گازسوز کردن یک میلیون و پانصد هزار خودروی عمومی و طرح سهمیهبندی بنزین در مجموع در مصرف روزانه حدود ۳۲ میلیون لیتر بنزین در کشور صرفهجویی خواهد شد که معادل تولیدات سه پالایشگاه بزرگ اصفهان، تهران و آبادان در کشور است.
صادق آبادی گفت: با این تفاهمنامه که با بانک ملت بسته شده است به همراه اجرای طرح توسعه و تولید کارخانهای و کارگاهی خودروهای دوگانهسوز، روزانه حدود ۲۰۰ هزار خودروی عمومی در کشور گازسوز خواهد شد.
وی افزود: در قالب این تفاهمنامه، ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع مالی مورد نیاز اجرای مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر گازسوز کردن یک میلیون و ۴۶۴ هزار خودرو عمومی در کشور از طریق تسهیلات بانک ملت تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: براین اساس خودروهای عمومی شامل وانت بارها و تاکسیهای شهری، بدون پرداخت هیچ گونه هزینهای و با کمک بلاعوض دولت، گازسوز خواهند شد.
معاون شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی هم گفت: بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، دولت از محل صرفهجویی در مصرف بنزین، به وانتبارها، تاکسیها، ونها و مسافربرهای شخصی برای گازسوز کردن، کمک بلاعوض ارائه میدهد.
حمید قاسمی افزود: برهمین اساس مالکان همه خودروهای عمومی میتوانند از امروز به سامانه جامع اطلاعات خودروهای دوگانهسوز (irngv.ir) مراجعه و نسبت به ثبت تقاضای خود اقدام کنند.
وی گفت: پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، در مدت یک هفته پیامکی به متقاضیان ارسال و به افراد اعلام خواهد شد که در چه تاریخی و به کدام مرکز مجاز نزدیک محل سکونت خود مراجعه کنند.
معاون شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی هم افزود: این فرآیند هیچ هزینهای برای مالکان خودروهای عمومی ندارد و همه هزینههای طرح، توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی پرداخت خواهد شد.
قاسمی گفت: شورای اقتصاد در نشست فوقالعاده روز دوشنبه یازدهم آذر، صویب کرد که برای تبدیل خودروهای عمومی و مسافربر شخصی بنزینسوز به سیانجیسوز، اصل و فرع تسهیلات مالی را که به مالکان خودروها یا کارخانهها پرداخت میشود، تضمین و بازپرداخت کند.
سقف تعهد دولت در این مصوبه برای پرداخت کمک بلاعوض به مالکان خودروهابیش از ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که از محل صرفهجویی در مصرف بنزین سهمیهای تامین و پرداخت خواهد شد.