پخش زنده
امروز: -
صنعت دستی نقاشی روی شیشه استان مرکزی احیا شد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: صنعت دستی فراموش شده "نقاشی روی شیشه" به عنوان رشته بومی و ریشهدار استان، با انجام آموزشهای تخصصی، احیا و در مسیر رونق دوباره قرار گرفت.
کاظمی افزود: نقاشی روی شیشه از رشتههای منسوخ شدهای بود که با حمایت میراث فرهنگی استان و به همت هنرمندان در موزه صنایع دستی در بنای تاریخی قلعه وکیل اراک احیا شد.
او گفت: صنایع دستی را میتوان به عنوان هنری مستقل و بومی، با رویکرد اشتغالزایی در سطح استان دانست که با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور، بسیار حائز اهمیت است چرا که با کمترین میزان سرمایهگذاری میتوان بیشترین بهرهبرداری را در این حوزه کسب کرد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: این استان با توجه مهارت هنرمندانش در بیش از یک سوم رشتههای صنایع دستی کل کشور فعالیت دارد.
کاظمی با تاکید بر این که در استان مرکزی هشت هزار هنرمند فعال هستند، افزود: برخی از رشتههای قدیمی و اصیل صنایع دستی کشور به دلیل نبود برنامهریزی صحیح و نیز بی توجهی در حفظ و حراست از آنها، منسوخ شده به همین علت اداره کل میراث فرهنگی استان تلاش دارد تا این رشتههارا احیا کند.
او گفت: آموزش تخصصی تمام مراحل تولید نقاشی روی شیشه به علاقهمندان ارائه میشود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: صنایع دستی استان به دلیل برخورداری از ویژگیهای بارز و قابلیتهای منحصر به فرد توانایی ایجاد تاثیرات بلندمدت بر توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه را دارد به همین دلیل اداره کل میراث فرهنگی استان با کمک هنرمندان صنایع دستی و فعالان بخش خصوصی با ارتقاء سطح کمی و کیفی تولیدات رشته های بومی موجود استان سعی در فراهم آوردن فرصت مناسبی برای توسعه سرمایه گذاری در این حوزه دارند.
در هنر دستی نقاشی روی شیشه، از مواد کانی استفاده میشود و پس از نقاشی در کوره پخت می شود ، به همی دلیل ماندگاری بسیار بالایی دارد.
از 295 رشته صنایع دستی فعال کشور 110 رشته در استان مرکزی دایر است.