پخش زنده
امروز: -
هفتمین همایش ساماندهی آموزش عالی در دانشگاه فنی و حرفهای شریعتی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای؛ صبح ۱۹ آذر، هفتمین همایش ساماندهی آموزش عالی تحت عنوان «سناریوهای پیش رو» با محورهای نقد و بررسی الگوهای توسعه آموزش عالی در ایران و مأموریت دانشگاهها و زیر نظام ها، نقد و بررسی سند آمایش آموزش عالی، بررسی ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ساماندهی آموزش عالی، ساماندهی و توازن عرضه و تقاضا در سطوح ملی، منطقهای و محلی با توجه به ظرفیتهای جغرافیایی، نقد و بررسی رویکردهای تجمیع و ادغام واحدها و مراکز، چالشهای ساماندهی آموزشی عالی با تأکید بر نقش هیأتهای امنا و استقلال دانشگاهی و مطالعات تطبیقی ساماندهی آموزش عالی در کشورهای مختلف در سالن اجتماعات دانشکده فنی و حرفهای شریعتی تهران آغاز به کار کرد.
آقای ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در ابتدای این همایش گزارشی از اقدامات، فعالیتها و سلسه همایشهای برگزار شده توسط انجمن آموزش عالی از سال ۱۳۸۷ تا کنون ارائه کرد و گفت: آموزش عالی موتور محرکه رشد اقتصادی کشور است و انتظار میرود سیستمهای آموزشی، آموزش عالی و دانشگاهها توسعه پیدا کنند و به سمت کیفیت گام بردارند که باید برای تحقق این امر سرمایه گذاری خوبی صورت پذیرد.
وی افزود:برای حرکت در مسیر تغییر و تحول آموزش عالی، باید ضمن بررسی، تفکر و ساماندهی مجدد، تجدید نظر و بازنگری هم صورت پذیرد که لزوم برگزاری این همایش در راستای شناسایی مسیر درست، اصلاحات همه جانبه و بهره مندی از صاحبنظران و متخصصین این امر میباشد تا یک پشتوانه علمی ایجاد و دادهها جمع آوری شود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با بیان اینکه بحث آموزش عالی جزء مسائل روز جامعه است و دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان یک زیر نظام اصلی با هدف مهارت محوری میتواند نقش مؤثری داشته باشد، تأکید کرد: امیدوارم حاصل این بحثها در امروز و ادامه این سلسه مباحث در آینده، راهکارهای اجرایی برای تصمیم گیران در وزارت علوم تحقیقات و فناوری و نهادهایی که مسؤول آموزش عالی کشور هستند، ارائه کند و حرفه گرایی و مهارت سازی که یکی از چالشهای آموزش عالی است، مورد توجه سیاست گذاران قرار گیرد.
آقای صالحی عمران بحث ساماندهی آموزش عالی را به معنای ارتقای کیفیت معرفی و خاطر نشان کرد: ساماندهی و
اولین گروه دانشجویان لبنانی برای تحصیل وارد کشور شدند
نخستین گروه دانشجویان لبنانی برای تحصیل در دانشگاه فنی و حرفهای وارد کشور شدند.
در اجرای یادداشت تفاهم نامه همکاری منعقده بین دانشگاه فنی و حرفهای و مؤسسه فنی و حرفهای الآفاق لبنان تعداد ۳۳ نفر از متقاضیان لبنانی (۶ دانشجوی دختر و ۲۷ دانشجوی پسر) برای تحصیل در رشتههای فناوری اطلاعات، نرم افزار کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک، حسابداری، صنایع شیمیایی، گرافیک، طراحی مد و لباس، عکاسی، و تبلیغات و بازاریابی در مقاطع کاردانی و کارشناسی پذیرفته شده اند.
آقای فرج اله طالبی مدیر کل امور علمی و بین المللی دانشگاه فنی و حرفهای گفت: این دانشجویان با روادید تحصیلی وارد کشور شدند و پس از گذراندن دوره آموزش زبان فارسی از نیمسال دوم امسال در دانشکدهها و آموزشکدههای دانشگاه فنی و حرفهای در استانهای خراسان رضوی، مازندران، و تهران مشغول به تحصیل خواهند شد.
وی افزود: این دانشجویان نخستین گروه دانشجویان غیر ایرانی هستند که طبق تفاهم نامه فیمابین و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در دانشگاه فنی و حرفهای به تحصیل میپردازند. همچنین دانشگاه فنی و حرفهای سالانه میزبان ۵۰ تا ۱۰۰ نفر دانشجوی لبنانی خواهد بود.