پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور با اشاره به حوادث اخیر گفت: در اعترافات آنهایی که سازمان یافته در این حوادث حضور یافتند و در آینده پخش میشود آمده است که این افراد بیش از ۲ سال برنامه ریزی داشته اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای حسن روحانی در بیست و ششمین همایش ملی بیمه و توسعه با اشاره به حوادث اخیر در کشور افزود: این مسایل در سال ۹۸ قابل پیش بینی بود و من این را به دوستان گفته بودم.
وی با اشاره به دستگیرشدگان این حوادث گفت: عدهای از دستگیرشدگان بی گناه هستند و باید آزاد شوند، عدهای هم تخلفی کرده اند، اما به نظر من جرمی نیست و به نظر من کسی را که یک لاستیکی آتش زده است نباید نگهش داریم گرچه کارش درست نبوده است.
آقای روحانی افزود: در این حوادث عدهای هم با احساسات وارد میدان میشوند و مسائلی پیش میآید که باید با رافت با آنها برخورد شود، اما آنهایی که سازمان یافته در این داستان آمدند و در اعترافاتشان که در آینده پخش خواهد شد آمده این افراد بیش از ۲ سال است که برنامه ریزی داشته اند.
وی گفت: سال گذشته در یک مقطعی اینها میخواستند انجام دهند که مناسب نبود امسال هم در یک مقطع مناسب به دنبال این کار بودند و بیشتر هم دنبال آخر دی و بهمن و یا نزدیک انتخابات بودند و زمانی که مسئله بنزین اعلام شد اربابان اینها از خارج از کشور به آنها گفتند اکنون موقع آن است و اجرا کنید.
رئیس جمهور با اشاره به حوادث اخیر ۲۵ و ۲۶ آبان افزود: ما نباید سختگیری کنیم جوانی آمده و دادی کشیده و شعاری داده نباید سخت بگیریم، اما یکی هست با سلاح گرم آمده که حساب آن جداست و یا کسی با سلاح سرد آمده یا با قمه حمله کرده و یا کسی آمده فروشگاهی را تاراج کرده اینها فرق میکنند و خواهش میکنم که این افراد تفکیک شوند.
آقای روحانی از قوه قضائیه خواست در این زمینه تلاش بیشتری کند و گفت: آنهایی که مجرم اند طبق قانون با آنها رفتار میشود و در حد قانون نه بیشتر و آنهایی که یک تخلفی کرده اند و یک جرم کوچکی داشته اند باید با اینها با رافت اسلامی برخورد کنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه با مجرمان باید برخورد شود، افزود: اگر کسی وابسته است و تخلف کرده و هر عددی که میخواهد باشد قوه قضائیه باید رسیدگی کند، اما افرادی که در این زمینه جرم وگناهی نداشتند و یا کم بوده این افراد هم باید با رحمت با آنها برخورد کنیم و اینها آزاد شوند.
وی با اشاره به اینکه دیروز وزیر کشور را در این زمینه فرا خواندم و گزارش مفصلی از او خواستم، گفت: اینکه از آغاز تا پایان مسئله از کجا شروع شد و به کجا ختم شد هم شفاهی و هم کتبی داده شد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در عین اینکه دستورات لازم داده شده بود هیئتی هم برای بررسی این موضوع تشکیل شد، افزود: یک هیئت سه نفره شامل معاون حقوقی رئیس جمهور، وزیر کشور و وزیر دادگستری که اینها همه موارد را بررسی کنند و در اسرع وقت به ما گزارش دهند.
وی گفت: ممکن است در این حوادث کسی کشته شده باشد که مقصر نبوده عابر بوده و یا کسی بوده که رفته از مغازه خود دفاع کند و با قمه به او حمله شده و او در حکم شهید است و یا نفری با تیراندازی کشته شده که تیرها مشخص است که از چه اسلحهای است و از گلوله پیداست که این گلوله برای نیروی انتظامی، سپاه و یا بسیج نبوده معلوم است که این گلوله با چه سلاحی بوده و یا شکاری و غیر آن بوده و این افرادی که بی گناه از دست رفتند یکسان نیستند.
رئیس جمهور افزود: در شهر و محل مان ممکن است فردی کشته شده باشد سریع نگوییم این فرد آشوبگر بوده ممکن است کسی آشوبگر نبوده و بی گناه بوده و آمده از خود دفاع کند و در حال عبور بوده و یا حتی یک شعار ساده داده و یا اینکه مواجه شده با آنهایی که داشتند حتی به کودکان دانش آموز یک مدرسه آزار میرساندند.
وی گفت: از این هیئت سه نفره میخواهم هر چه سریعتر گزارش خود را تهیه کند و به من بدهد و اگر کسی مقصر نبوده و به او خسارت رسیده در بخش بیمه کمک کنیم مردم عزیز ما در این حوادث بزرگواری و عزت خود را نشان دادند و امیدوارم همه ما بتوانیم خادم خوبی برای این مردم باشیم.
شدیدترین فشار تحریمها بر ایران در ۲ سال اخیر
آقای روحانی ضمن تبریک روز بیمه به تمامی دست اندرکاران، مسئولان و پژوهشگران صنعت بیمه با بیان اینکه در ظاهر صنعت بیمه بیشتر در قالب اقتصادی و جزو بازارهای مالی در کنار بازار سرمایه و پول گنجانده میشود، افزود: واقعیت این است که ماهیت بیمه، تامین امنیت بخشی به جامعه است، یعنی بیمه ذیل تامین اجتماعی است.
رئیس جمهور گفت: بیمه میخواهد به جامعه اعم از کشاورز، تولیدکننده، صنعتگر و تمامی بخشها و مردم عادی که زندگی روزمره دارند، بگوید برای روز سختی به آنان اطمینان میدهد.
وی افزود: بیمه میخواهد به مردم بگوید در روز خسارت و مشکلات شما تنها نیستید و یار و یاوری دارید به نام صنعت بیمه.
رئیس جمهور در ادامه گفت: کار بیمه و فعالیتهای این صنعت و شرکتهای مربوطه باید به گونهای باشد که مردم احساس آرامش کنند.
آقای روحانی همچنین افزود: کارشناسی فوری، تعیین خسارت و پرداخت خسارت اصل تامین است و تامین اجتماعی یعنی دادن امنیت، و شما اهالی صنعت بیمه باید به مردم امنیت و آرامش بدهید.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه صنعت بیمه در شرایط امروز برای ما از اهمیت خاص و ویژهای برخودار است، گفت: اگر ما بتوانیم موضوعات تحت قرارداد بیمه را توسعه دهیم، به تمام آن مواردی که به طور احتمال در زندگی ما پیش میآید، امنیت و آرامش خواهد داد.
آقای روحانی با اشاره به اینکه ما کشوری هستیم که در معرض ریسکهای خاص خودمان قرار داریم، افزود: کشوری هستیم که در چهل و یک سال گذشته تحت فشارهای تحریمی بودیم به ویژه در این دو سال اخیر که شدیدترین فشار تحریمی بر ما وارد شده است.
رئیس جمهور تاکید کرد: تمام تلاش دولت یازدهم و دولت دوازدهم این بود که این ریسک را به حداقل کاهش دهد.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه ریسک را معمولا نمیتوان به صفر رساند، اما میتوان آن را کاهش داد، گفت: زمانی که دولت دوازدهم شروع شد، ما در تحریم بودیم و تحریم ما پلکانی بود، یعنی مجاز بودیم آن سال یک میلیون بشکه نفت بفروشیم و سال بعد ۲۰ درصد کم شود و سال بعد ۲۰ درصد دیگر کم شود.
وی افزود: متاسفانه قطعنامههای سازمان ملل هم پشتیبان تحریمها ضد ایران بود.
گفتگوی کوتاه ۱۵ تا ۲۰ دقیقهای با رئیس جمهور آمریکا
رئیس جمهور گفتگوی کوتاه ۱۵ تا ۲۰ دقیقهای با رئیس جمهور آمریکا را لوکوموتیو قوی برای حرکت قطار مذاکرات دانست و گفت: این گفتگو موجب شد تا چارچوب مذاکرات مشخص شود و سه موضوع اصلی برای مذاکرات مطرح شد.
آقای روحانی، با اشاره به اولین مذاکرات ایران با شش قدرت جهان، افزود: در مذاکرات اولیه با طرفهای مقابل گفتگو کردیم و قرار شد برای ادامه مذاکره صادرات نفت ما کاهش پیدا نکند.
وی گفت: در دومین قدم، معتقد بودیم برای حل این مسئله باید مذاکراتی در سطح بالاتر انجام شود و برای این کار مقدمات لازم فراهم شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی در سال ۹۲ و در آغاز دولت یازدهم بین وزرای خارجه ایران و آمریکا گفتگو و مذاکره آغاز شد، افزود: شاید این کار سادهای باشد، اما این کارِ عظیم و بزرگی بود.
وی به علل این مذاکره اشاره کرد و گفت: ما به مردم قول داده بودیم ظرف مدت ۱۰۰ روز مردم شاهد اولین تحول در زمینه این ریسک باشند.
آقای روحانی افزود: مشاوران و همراهان من در سفر نیویورک من را قانع کردند که برای پیشرفت در مذاکرات مطلوب است که من جواب تماس تلفنی رئیس جمهور آمریکا را بدهم.
وی با اشاره به اینکه پاسخ به این جواب تلفنی مورد تردید بنده بود، گفت: زمانی که ملاحظه کردم تمام مشاوران و همرامان من به این اتفاق نظر رسیده اند که باید پاسخ جواب تلفنی را بدهم، من این را پذیرفتم و در آخرین لحظات قبل از ترک نیویورک با رئیس جمهور آمریکا در هتلی که اقامت داشتم، تماس تلفنی برقرار شد و من پاسخ وی را دادم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه گفتگوی کوتاه ۱۵ تا ۲۰ دقیقهای با رئیس جمهور آمریکا یک لوکوموتیو قوی برای حرکت قطار مذاکرات بود، افزود: این گفتگو موجب شد تا چارچوب مذاکرات مشخص شود و سه موضوع اصلی برای مذاکرات مطرح شد.
آقای روحانی با بیان اینکه موضوع مذاکره تلفنی برای اولین بار است که در یک جمع عمومی آن را مطرح میکنم، گفت: من در پاسخ به این سه موضوع از سوی رئیس جمهور آمریکا گفتم ما در این سه موضوع آمادگی برای مذاکره نداریم، اما اگر موضوع اول که مسئله هستهای است درست اجرا شود درباره موضوعات دیگر گفتگو خواهیم کرد.
رئیس جمهور افزود: این مذاکره تلفنی موجب شد در کمتر از ۱۰۰ روز به توافق نامه ژنو دست پیدا کنیم و این توافق به طور موقت باعث شد تا تحریمها برداشته شود و از جمله پولهای بلوکه شده ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار در اختیار ایران قرار گرفت.
وی همچنین دستیابی حق غنی سازی ایران را مهمترین دست آورد مذاکرات ژنو برشمرد و گفت: ایران در مقابل ۶ قدرت دنیا توانست این نکته را بگویید که حق غنی سازی در کشور خود را دارد.
نگذاشتم ایران ناقض برجام باشد
رئیس جمهور گفت: من نگذاشتم که ایران ناقض برجام باشد؛ گفتیم این عهدنامه به دست ما نقض نخواهد شد.
آقای روحانی با اشاره به پذیرش حق غنی سازی ایران در قطعنامههای سازمان ملل در زمان امضای برجام، افزود: سپس مرحله بعدی مذاکرات را شروع کردیم، در این مذاکرات هدفی داشتیم که این هدف به گفته بسیاری از کارشناسان ما شدنی نبود، اما ما میگفتیم پایان این مذاکرات و وقتی به توافق رسیدیم، تمامی قطعنامههای فصل هفت شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران باید یکجا لغو شود و این چیزی بود که هیچ متخصص حقوق بین المللی باور نمیکرد.
رئیس جمهور گفت: هیچ متخصص حقوق بین المللی باور نمیکرد که ۶ قطعنامه فصل هفت سازمان ملل متحد را بدون آنکه حتی یک لحظه و یک روز آن را اجرا کنیم توسط همان شورای امنیت یکجا لغو شود و این کار انجام شد.
آقای روحانی افزود: ۵ الی ۶ روز پس از توافق با قطعنامه ۲۲۳۱ قطعنامههای تحریمی علیه ایران لغو و شرایط متفاوت شد؛ شما (فعالان بیمه و توسعه) بعد از برجام دیدید که کارتان آسان شد، صنعت بیمه رونق یافت و ارتباط شما با بیمههای جهانی تسهیل شد، مشارکتها بیشتر شد، تولید حرکت کرد، شرکتهای خارجی به ایران آمدند و قراردادها امضا شد و تنها یک کشور در آن شرایط ۵۰ میلیارد دلار به ما اعتبار داد.
رئیس جمهور گفت: یک تحول بسیار بزرگ و عظیم و سرمایه گذاری در کشور آغاز شد، یکی از رهبران بزرگ آسیایی به من میگفت «بعد از برجام ما کم کم با چشم حسادت به ایران نگاه میکردیم و میدیدیم که هرچه سرمایه گذار و صنعتگر و بانک است، به سمت تهران سرازیر شده اند؛ چه خبر است و ایران چه بهشت برینی است که همه برای آن مسابقه گذاشته اند»، یک شرایط مناسبی ایجاد شد.
آقای روحانی افزود: لازم بود که ما این قرارداد و توافق (برجام) را حفظ کنیم، اینجا محل طرح این مسایل نیست و اگر زنده ماندم در آینده خواهم گفت که ما با چه دردسرهایی برجام را نگه داشتیم و چه فشارهایی روی ما بود.
رئیس جمهور گفت: به هر قیمتی بود؛ من نگذاشتم که ایران ناقض این عهدنامه باشد. گفتیم اگر این عهدنامه و توافق قرار است روزی نقض شود، به دست ما نقض نخواهد شد.
آقای روحانی افزود: ما مسلمانیم و به تعبیر قرآن به عهد خود راعون هستیم، چیزی را به سادگی امضا نمیکنیم، اما اگر امضا کردیم؛ پای امضایمان میمانیم.
رئیس جمهور گفت: دولت سختیهای بسیاری کشید تا این توافق را حفظ کند تا زمانی که دولت آمریکا تغییر کرد و فرد جدیدی روی کار آمد، ما در سال ۱۳۹۳ میتوانستیم به توافق نهایی برسیم، اما تا ۹۴ به دلیل فشار صهیونیستها و عربستان به تاخیر افتاد؛ وزیرخارجه عربستان به وین رفت تا این توافق را به تاخیر بیندازد و همچنین نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز برای همین منظور به وین رفت و اینها توانستند توافق نهایی را به تاخیر بیندازند.
آقای روحانی افزود: در پی همین ایجاد تاخیر به آمریکا قول دادند و گفتند «قیمت نفت را آنچنان پایین میآوریم که ایران مجبور شود پای هر آنچه را که شما گفتید امضا کند، نه این قراردادی که امروز آماده امضا است» و زمانی این گفتگو با آمریکا انجام گرفت که قرارداد آماده امضا بود.
رئیس جمهور گفت: قیمت نفت را پایین آوردند به شکلی که قیمت نفت از ۱۰۴ الی ۱۱۲ دلار در ماههای مختلف به ۸۰، ۷۰ و ۵۰ دلار و حتی تا زیر ۳۰ دلار رسید و گفتند «اینجا جایی است که وقتی ما قیمت نفت را به یک چهارم تقلیل دادیم، ایران دیگر نمیتواند کشور را اداره کند و لذا شما هرچه گفتید آنها امضا میکنند».
آقای روحانی افزود: ما ایستادگی کردیم، در اواخر سال ۹۳ و اوایل ۹۴ - میدانید که قیمت نفت چقدر پایین آمد - توانستیم کشور و اقتصاد را حفظ کنیم و تورم را پایین آوریم و در همین سال ۹۴ بود که ما تورم را تک رقمی کردیم و علی رغم آنچه که آنها فکر میکردند، رشد اقتصادی ما بالا رفت و تورم پایین آمد و شرایط اقتصادی ما آرامش یافت.
رئیس جمهور گفت: دیدند که نمیشود و اینجا بود که به عربستان و رژیم صهیونیستی گفتند که حرف شما نادرست بوده است و ایران تسلیم نمیشود لذا در سال ۹۴ قرارداد را امضا کردند.
آقای روحانی تاکید کرد: همین عربستان و اسرائیل عامل اصلی بودند که روی کاخ سفید اثر گذاشتند و به او گفتند «اگر از برجام خارج شوید و تحریم شدید وارد کنید، نظام ایران چند ماه بیشتر باقی نخواهد ماند».
رئیس جمهور با اشاره به اینکه کاهش تعهدات هستهای ایران در چارچوب برجام است تاکید کرد: تاریخ و همه مردم بدانند ایران ناقض برجام نبود.
آقای روحانی با اشاره به فشار جبهه غربی عربی بر ایران گفت: آنها آنچنان اطمینان پیدا کرده بودند که میگفتند وقتی بالاترین تحریم تاریخی در ۱۳ آبان ۹۷ اجرا شود امکان ندارد که اینها تا ۱۱ دی یعنی اول ژانویه بتوانند به حکومت ادامه بدهند؛ خودشان هم به صراحت گفته بودند ما ژانویه در تهران هستیم.
آقای روحانی در ادامه خطاب به حاضران در همایش افزود: شما صاحبان کاهش خسارت و ریسک در زندگی مردم هستید؛ این وظیفه در سطحی بالاتر بر عهده دولت است و ما به عنوان دولت باید ریسک در زندگی مردم را کاهش دهیم.
وی گفت: خیلی راحت است که بگوییم ما مذاکره نمیکنیم؛ کسی که بگوید مذاکره میکنم این تازه اول گرفتاری است، چون باید بروی بنشینی بحث کنی، دعوا کنی، استدلال کنی و حقوق دان و اقتصاددان باید بیاید. اما اگر بگوییم مذاکره نمیکنیم چه کسی ضرر میکند؟ همه منطقه، همه جهان و همه ملت بزرگ ایران.
آقای روحانی افزود: ما دولتی نبودیم که از زیر بار یک مسئولیت سخت فرار کنیم، میدانستیم بعضی از امور چه قدر سخت است. من میدانستم اگر در نیویورک جواب تلفن رئیس جمهور آمریکا را بدهم در فرودگاه مهرآباد یک عده افراطی لنگه کفش به سمت من پرتاب میکنند، اما من این را به جان خریدم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه برای من مهم بود ملت من از من راضی باشد و به قولم پایبند باشم، گفت: ما آمدیم در آن شرایط کشور را آرام کردیم، اما دوباره اسرائیل و افراطیون منطقه سر ترامپ کلاه گذاشتند که بر سر برجام بود؛ به او گفتند اگر از برجام خارج شوی و آن تحریم فوق العاده را بر ایران اعمال کنی این نظام سقوط میکند آن وقت پیروز بزرگ تاریخ هستی و میگویی بعد از ۴۱ سال من رئیس جمهوری بودم که ایران را در هم شکستم.
وی با بیان اینکه ترامپ میخواست ادای ریگان را در مواجهه با اتحاد جماهیر شورروی در بیاورد، افزود: اما ترامپ نمیدانست که ملت، جامعه، جوانان، کارآفرینان و مسئولین ایرانی برای کشور و عزتشان تا پای جان میایستند.
آقای روحانی با ناقض عهد خواندن آمریکا در برجام تاکید کرد: در تاریخ و در ذهن ما بماند که ایران و ۶ قدرت بزرگ جهانی قراردادی امضا کردند که آنها زیر پا گذاشتند.
رئیس قوه مجریه افزود: ما هنوز به برجام پایبندیم و کاهش تعهداتمان در چارچوب همین برجام است. پس آنها مقصر خارج شدن از برجام هستند و الان میگویند بیایید این مسئله را حل کنیم از همه بیشتر هم آمریکا چنین درخواستی دارد.
وی با اشاره به سفرش به نیویورک برای حضور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: در این سفر هر روز پیغام بود؛ من اصلا فرصت نکردم از هتلم خارج شوم. آنقدر که ترافیک بود و رئیس این کشور خارج و رئیس دیگری وارد میشد و از صبح تا شب همه ملاقاتهای ما در داخل هتل انجام میشد.
آقای روحانی با اشاره به اینکه آمریکا میخواست تاکید کند همه چیز گردن ایران است، افزود: وقتی سران به دیدار من میآمدند میگفتند تقصیر شماست و شما باید قبول کنید با رئیس جمهور آمریکا دیدار کنید تا تحریمها یک باره برداشته شود؛ آمریکاییها میخواستند همه دنیا فکر کند همه چیز گردن ایران است.
وی گفت: اما ما در نیویورک حربه را از دست آمریکا گرفتیم و به سران گفتیم اگر الان اعلام شود کل تحریمها برداشته میشود ما ساعت بعد با آمریکاییها مذاکره میکنیم.
ایران روزنه مذاکره را مسدود نکرده است
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران راه مذاکرات را مسدود نکرده است، گفت: شرایط کنونی تحریمها ضد ایران، تحریک صهیونیست ها، ارتجاع منطقه و عمل ظالمانه کاخ سفید است.
آقای روحانی با تاکید بر این که ما در شرایط تحریم هستیم، افزود: این شرایط تحریم، تحریک صهیونیستها و ارتجاع منطقه و عمل ظالمانه کاخ سفید است و ما راهی جز ایستادگی و مقاومت در برابر تحریم کنندگان نداریم.
رئیس جمهور گفت: در عین حال ما روزنه مذاکره را نبستیم اگر آنها حاضر باشند تحریمها را کنار بگذارند ما آماده حرف زدن و مذاکره حتی در حد سران کشورهای ۱+۵ هستیم و این را به صراحت اعلام کردیم.
وی افزود: آمریکاییها میگفتند ابتدا ملاقات کنیم سپس درباره تحریمها بحث کنیم، و معنای آن این بود که آنها میخواستند نسبت به هوش ملت ایران تردید کنند.
آقای روحانی با اشاره به اینکه ما دیگر حاضر نیستیم کلاه سرمان برود، گفت: نمیخواهیم کلاه سر دیگران هم بگذاریم میخواهیم آن چه حق و عدل است و آن چه که حقوق مردم است، همان اجرا شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اکنون هم همین بحثها ادامه دارد، افزود: دوستان و کشورهایی در این خصوص واسطه هستند، که، اما من خدمت ملت ایران عرض میکنم که هر وقت آمریکا تحریمهای غلط، ظالمانه، غیرقانونی، نادرست و تروریستی خود را بردارد، بلافاصله سران ۵+۱ میتوانند ملاقات کنند و ما هیچ مشکلی نداریم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه ما در مسئله تحریم نه آغازگریم، نه مقصریم و نه امروز لجبازی میکنیم، گفت: بعضی جوانان گمان میکنند که خود ما لجبازی میکنیم و میگویند بروید مذاکره کنید و تمام کنید و ما این بهانه را از دست آنها گرفتیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما مشکلی با مذاکره نداریم، افزود: در شرایطی که حق ما تامین نشود، همه باید دست به دست هم بدهیم، صنعت بیمه در کنار بازار سرمایه، در کنار بانک ها، در کنار کار آفرینان، در کنار نیروی کار و در کنار دانشگاهها همه باید متحد باشیم.
وی گفت: امروز ۱۶ آذرِ دانشگاه ما این است که بگوید و اعلام کند راه برای ایستادگی در برابر اقدامات تروریستی آمریکا چیست؟ در تمامی دانشگاهها و همه دانشجویان و اساتید یک شعار باید امسال باشد، شعار علیه ترور اقتصادی، شعار علیه تروریستهای اقتصادی و آمادگی برای ایستادگی و مقابله در برابر تحریمها ظالمانه و در این زمینه یک بار بزرگ بر دوش شماست.
آقای روحانی با یادآوری اینکه تحریم ریسک آفرین است، افزود: تحریم در صادرات، واردات، سرمایه گذاری، ریسک درست میکند و شرایط طبیعی نیست در این مواقع و کمی غیرعادی میشود و در این شرایط شما باید وارد شوید، آن جاهایی که توان دارید، هماهنگ کنید با همه آنهایی که در این صحنه احتمال ریسک میدهند و از طرف دیگر با همکاری بیمهای شرکتهای کشورهای دیگر بیاییم، پوشش بدهیم برای جاهایی که ریسک رقم بسیار بالایی است.
رئیس جمهور افزود: شما ببینید در این تحریمها در کنار بانک، بیمه هم در تحریم قرار میگیرد، فروش نفت، فروش سایر اجناس صادراتی ما و اینکه بیمه به عنوان اولین موضوع در تحریم آمریکا قرار میگیرد، نشان دهنده اهمیت بیمه است، بدون بیمه راه ریسک آن قدر بالاست که نمیشود کاری را انجام داد، چون هر سرمایه گذاری هر کشاورز و صنعت گری تا حدی ریسک را تحمل میکند.
فرهنگ بیمه باید در کشور گسترش یابد
رئیس جمهور گفت: باید فرهنگ بیمه در کشور رشد کند و این کار بر عهده رسانهها، صداوسیما و فضای مجازی است و همه باید تلاش کنیم این فرهنگ را گسترش دهیم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه ایران کشوری زلزله خیز است و در خط زلزله قرار دارد، گفت: برخی دیگر از کشورها نیز همین وضعیت را دارند و ژاپن یکی از این نمونه هاست.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه من در ژاپن در یک روز سه بار زلزله را احساس کردم، افزود: معمولا ساختمانها در این کشور مقاوم است و مردم آرامش دارند و مقاوم سازی ساختمانها جلوی ریسک را گرفته است.
آقای روحانی گفت: تمام مناطقی که زلزله آمد و بازدیدی که من از شهرستان میانه وسراب و روستاهای این منطقه داشتم دیدم که خانههایی که به خاطر زلزلههای سابق بازسازی و مرمت شده آسیب ندیده و حتی یک ترک هم برنداشته اند، اما خانههایی که بازسازی نشده بودند و به شکل قدیم باقی مانده بودند خسارت دیدند.
رئیس جمهور در ادامه از مردم خواست زندگی خود را با بیمه بیشتر نزدیک کنند و افزود: باید فرهنگ بیمه در کشور رشد کند و این کار بر عهده رسانهها، صداوسیما و فضای مجازی است و همه باید تلاش کنیم این فرهنگ را گسترش دهیم.
آقای روحانی خطاب به صنعتگران بیمه گفت: شما باید مردم را تشویق کنید برای اینکه به سمت بیمه بیایند و این فرهنگ گسترش یابد و سرعت عمل در انجام خدمات بیمهای میتواند فرهنگ بیمه را در کشور رشد دهد.
وی با بیان اینکه از ۳۲ شرکت بیمه در کشور ۳۱ شرکت غیر دولتی است، افزود: هر قدر فرهنگ بیمه در کشور رشد یابد تولید و بازار سرمایه نیز رونق مییابد و این باعث خواهد شد که امنیت مردم نیز تامین شود و از سوی دیگر موجب رشد اقتصادی و حرکت در تولید خواهد شد.
شرکتهای بیمهای در سراسر کشور فعال باشند
رئیس جمهور با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ هزار نفر در شرکتهای بیمهای فعال هستند، گفت: از شرکتهای بیمه میخواهم برای انواع بیمه در سراسر کشور فعال باشند و صدا و سیما نیز انواع بیمه را تبلیغ و ترویج کند.
آقای روحانی با اشاره به اینکه ابتدای دولت دوازدهم با دو حادثه طبیعی روبرو شدیم، افزود: زلزله کم نظیر کرمانشاه که بالای ۷ ریشتر بود آسیبهای فراوانی به زیرساختهای این استان وارد کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ۱۰۷ هزار و ۷۱۰ واحد مسکونی در این منطقه بر اثر زلزله دچار خسارت شد، گفت: این واحدها نیاز به مرمت و بازسازی داشت و تمام واحدهایی که نیاز به مرمت و بازسازی داشتند در مدت یک سال انجام شد و این کار بسیار عظیم و بزرگی به شمار میرود.
آقای روحانی افزود: برخی از موارد که باقی ماند منازلی بود که مشکلات حقوقی دارند، اما آنهایی که مشکلی نداشتند در عرض مدت یکسال حل شد.
رئیس جمهور گفت: خسارتهای وارده به منازل آسیب دیده توسط بیمه و دولت از طریق پرداخت تسهیلات و یا برخی وامهای بلاعوض جبران شد.
وی در ادامه با اشاره به حادثه سیل در فروردین سال ۹۸ افزود: بعد از حادثه کرمانشاه با موضوع حادثه سیل در چندین استان روبرو شدیم که در تاریخ ما بی سابقه است به طوری که هر لحظه با استانداران مختلف درحال صحبت بودیم. در این حادثه ۲۱ استان خسارت دید و ۱۴۷ هزار واحد مسکونی دچار آسیب شد.
رئیس جمهور گفت: در حادثه سیل نیز برخی از منازل آسیب دیده نیاز به مرمت و برخی نیاز به احداث دارند که احداثیها شروع شده و برخی از آنها رو به اتمام است و تا پایان سال تمام احداثیها انجام خواهد شد.
آقای روحانی افزود: دستگاههای تبلیغاتی ما روزی که سیل یا زلزله و یا حادثهای رخ میدهد در کنار مردم پای کار هستند، اما پس از رسیدن به آرامش نسبی، دولت و مردم باقی میمانند که باید کار را به پایان برسانند.
وی با طرح این پرسش که اگر در آمریکا یا برخی کشورهای اروپایی حادثهای مانند سیل و طوفان رخ دهد بعد از آن شرایط چگونه است؟ گفت: ایران جزو کشورهایی است که در این زمینه کارآمد است و شرکتهای بیمه در این زمان باید به صحنه بیایند و منازل، مغازهها و بانکها اگر بیمه باشند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
میفهمیم مردم در فشار هستند
رئیس جمهور با اشاره به اینکه وقتی شما حقوقتان ثابت است و قیمت چند برابر افزایش میشود دیگر زندگی خیلی مشکل است، گفت: ما میفهمیم مردم در فشار هستند.
آقای روحانی، با اشاره به اینکه فرهنگ بیمه به کمک زندگی مردم میآید، افزود: قانون اساسی به ما میگوید کاری کنید که همه مردم تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
رئیس جمهور با اشاره به طرح بیمه سلامت، گفت: بسیاری از سران کشورهای دنیا از من پرسیدند این طرح بیمه سلامت همگانی را چگونه اجرا کردید؟ خیلی از کشورهای پیشرفته نتوانستند این طرح سلامت را اجرایی کنند، اما ما در شرایط بسیار سخت، این طرح را اجرایی کردیم.
وی با اشاره به بررسی لایحه بودجه ۹۹ در هیئت دولت، تاکید کرد: علی رغم همه مشکلات، بودجه انشاء الله به گونهای تبیین میشود با مقداری صرفه جویی در پولهای ضروری، هم حقوق کارمندان را بالا میبریم و هم در بودجه عمرانی حرکت میکنیم، برای آن که یک عددی در ذهن شما باقی بماند باید بگویم که در ۶ سال گذشته ما بودجه عمرانی را حداقل ۶ برابر کردیم، از سال ۹۲، ۱۱ هزار و در سال آینده ۶۰ و چند هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی خواهیم داشت.
آقای روحانی گفت: بعضی از مردم فکر میکنند در شرایط تحریم دولت حداکثر حقوق کارمندان را بدهد، اما در زمینه توسعه هم کار میکنیم؛ البته اگر تحریم و جنایت صهیونیست ها، ارتجاع و افراطیهای آمریکا نبود ما شرایط دیگری داشتیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه اقتصادانان ما باید یک سری مسایل را برای مردم توضیح دهند، افزود: مثلا مردم میگویند ما پارسال فلان چیز را با قیمت هزار تومان میخریدیم، اما امسال هزار و ۵۰۰ تومان میخریم؛ اصل اینکه هزار به هزار و ۲۰۰ یا ۵۰۰ افزایش پیدا کند تا حدی طبیعی است، اما وقتی چند برابر میشود دیگر چندان طبیعی نیست.
رئیس قوه مجریه گفت: وقتی شما حقوقتان ثابت است و قیمت چند برابر افزایش میشود دیگر زندگی خیلی مشکل است به همین دلیل هم ما برای ۱۸ میلیون خانوار و جمعیت ۶۰ میلیون نفری کمک هزینه معیشتی در نظر گرفتیم؛ این کمک هزینه تا آخر دولت دوازدهم به مردم پرداخت میشود.
آقای روحانی با اشاره به اینکه این کمک هزینه قرار بود به صورت اعتبار برای خرید کالا اختصاص پیدا کند، افزود: اما بانک مرکزی و فروشگاههای ما نتوانستند این را به راحتی تنظیم کنند، اما من خیلی موافق نبودم که پول در اختیار مردم بگذاریم؛ موافق این بودم که پولی در اختیار مردم بگذاریم که با آن بروند کالا بخرند.
وی گفت: برخی به من میگویند شما چرا این کار (افزایش قیمت بنزین) را انجام دادید، اما ما باید به فکر ۴ سال آینده و دولتهای دیگر هم باشیم.
مصرف بنزین در کشور باید محدود شود
رئیس جمهور با بیان اینکه با توجه به افزایش ۱۰ درصدی مصرف سالانه بنزین، مصرف آن باید در کشور محدود شود، گفت: باید درآمد حاصل از طرح سهمیه بندی در خدمت ۶۰ میلیون نفری باشد که از طبقات متوسط و پایین جامعه و در فشار هستند.
آقای روحانی افزود: باید به فکر آینده کشور و سالهای آتی باشیم، این مروت نیست که من بگویم به دلیل آنکه تا سال ۱۴۰۰ رئیس جمهور هستم، پس سال ۱۴۰۱ به من مربوط نیست، این حرف معنی ندارد.
رئیس جمهور گفت: ما یک ملت و یک کشور هستیم، مسئول عوض میشود و این مهم نیست، اما راه، مسیر، قانون و پیشرفت کشور ما یکی است.
آقای روحانی با اشاره به تلاش دولت برای اتصال راه آهن چابهار به راه آهن سراسری، افزود: ممکن است این اقدام تا پایان این دولت انجام نشود، گرچه خیلی تلاش میکنیم، اما سال بعد آن وصل میشود؛ کار عظیم و بزرگی است لذا ما باید این کار را انجام دهیم.
رئیس جمهور گفت: راه آهن رشت به آستارا کار بسیار عظیم و بزرگی است، اما ممکن است اجرای آن تا آخر این دولت انجام نشود، اما اشکالی ندارد ما باید این کار بزرگ را انجام دهیم. شما نمیدانید که راه آهن رشت - آستارا و راه آهن چابهار به زاهدان و اتصال آن به خط سراسری چه تحول عظیم و بزرگی را در حمل و نقل و ترانزیت بوجود میآورد، پس از تکمیل راه آهن چابهار فقط از یک کشور ۶ میلیون تن بار از طریق این خط جابه جا خواهد شد.
آقای روحانی این اقدامات را حرکتی بسیار بزرگ خواند و افزود: اینجا بیمه سرکار میآید و بار، خودرو، هواپیما و کشتی را بیمه میکند، بنابراین ما باید حرکتی بزرگ را انجام دهیم، من از وزیر نفت میخواهم که به طور منظم به مردم گزارش دهد که در ماههای پس از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین چه اتفاقی افتاده و چقدر صرفه جویی شده و خوداتکایی ما چقدر دوام یافته است.
رئیس جمهور گفت: در ابتدای کار دولت تولید بنزین کشور در روز ۵۲ میلیون لیتر بود و امروز تولید بنزین کشور به ۱۰۷ میلیون لیتر در روز رسیده است؛ کار عظیم و بزرگی را وزارت نفت انجام داده است.
آقای روحانی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی مصرف سالانه بنزین کشور، افزود: در پی این افزایش مصرف یا باید پالایشگاه جدید تاسیس و یا بنزین وارد کنیم لذا گفتیم که باید مصرف بنزین در کشور محدود شود، این یک طرف قصه است که ما با انجام این طرح به فکر آینده بودیم و از طرف دیگر نیز گفتیم؛ هرچه درآمد این طرح است در خدمت ۶۰ میلیون نفری باشد که از طبقات متوسط و پایین جامعه و در فشار هستند.
رئیس جمهور گفت: سازمان برنامه و بودجه، وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی به طور مداوم برای مردم توضیح دهند که درآمدهای ماهیانه چقدر بوده است و چقدر به مردم پرداخت کردید تا مردم بدانند آنچه که دولت میگوید عمل و اجرا میکند.
آقای روحانی به مصوبه روز گذشته شورای اقتصاد دولت اشاره کرد و افزود: همه وسایل نقلیه بنزین سوز و عمومی چون تاکسی و خودروهای مسافربر با پول دولت دوگانه سوز میشوند، یعنی اعتبار اصلی و فرعی دوگانه سوزکردن خودرو را دولت پرداخت میکند.
رئیس جمهور گفت: یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودرو مشمول این طرح میشوند و این اقدام به خاطر کاهش آلودگی و رفاه مردم و همچنین کم کردن قیمتها و کاهش مشکلات مسافر است و این طرح نزدیک به ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و این کار را دولت انجام داد.
آقای روحانی افزود: برای آنکه مردم زندگی خود را با مشکلات کمتری بگذرانند طرحهای مشابه این طرح را نیز اجرا میکنیم.
آغاز همایش ملی بیمه و توسعه
همزمان با روز بیمه، بیست و ششمین همایش ملی بیمه و توسعه، با حضور رئیس جمهور در سالن همایشهای برج میلاد آغاز شد.
در این همایش که موضوع آن «افزایش ضریب نفوذ بیمه؛ چالشها و راهکارها» است، علاوه بر آقای روحانی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، تعدادی از اعضاءهیئت دولت، مدیران بیمه مرکزی، سندیکای بیمهگران ایران، مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکتهای بیمه، روسای انجمنهای صنعت بیمه، محققان و استادان پژوهشکده، صنعت بیمه و دانشگاهها حضور دارند.
در نشستهای تخصصی این همایش موضوعاتی مانند «ضریب نفوذ بیمه، حقایق و واقعیتهای آماری»، «نقش فرهنگ در ضریب نفوذ بیمه»، «نقش محرکهای انگیزشی، بازاریابی، رضایتمندی مشتریان، سیاستهای قیمتی و خدمات پس از فروش بر ضریب نفوذ بیمه»، «محصولات بیمهای، نیازسنجی و انطباق محصولات بیمهای با نیازهای مشتری ـ بیمههای اشخاص»، «نقش ساختار بازار و نهادها، توسعه برون مرزی، ارتباطات بینالمللی و رونق تولید در ضریب نفوذ بیمه»، «نقش فناوری اطلاعات در ضریب نفوذ بیمه»، «شبکه فروش و چالشهای آن در توسعه بیمه و ضریب نفوذ بیمه »، «نگاهی بر عملکرد نمایندگان شرکتهای بیمه» و «اصلاح ساختار و تحول دیجیتال و تاثیر آن بر افزایش ضریب نفوذ بیمه» مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
همچنین قرار است در این مراسم چهره ماندگار صنعت بیمه معرفی و از سامانه بیمه «ایران من» رونمایی شود.