همایش گرامیداشت روز حسابدار
ديدگاه شورای ۲۵ نفره درباره مالیات هنرمندان
وزیر اقتصاد: شورایی ۲۵ نفره تعیین شده که در خصوص مالیات هنرمندان در بودجه سال آینده نظر کارشناسی بدهد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای فرهاد دژپسند در حاشیه مراسم روز حسابدار و در جمع خبرنگاران درباره معافیت مالیاتی هنرمندان افزود: نظر نهایی این شورا در دولت و پس از آن در مجلس مطرح خواهد شد.
وی گفت: میزان مالیات بر بودجه سال آینده ۱۶۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده و این عدد برای امسال حدود ۱۰۹ هزار میلیارد تومان بوده است.
دژپسند همچنین درباره نرخ محاسباتی ارز در بودجه سال آینده افزود: برای کالاهای اساسی این عدد ۴۲۰۰ تومان خواهد بود.
دژپسند، وزیر اقتصاد
حسابرسی داخلی تا ۵۰ درصد موجب کاهش فساد میشود
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: حسابرسی داخلی تا ۵۰ درصد در کاهش فساد در دستگاهها و شرکتها نقش دارد.
آقای فرهاد دژپسند امروز در همایش روز حسابدار با اشاره به نقش حسابداران در ایجاد شفافیت و پاسخگویی تاکید کرد: برای ریشهکن کردن فساد، یکی از گروههایی که نقش محوری دارد حسابداران هستند.
وی افزود: همچنین در مسیر عبور از بودجهریزی سنتی به بودجه عملکردی، بهترین گروه برای کمک در این مسیر حسابداران هستند.
دژپسند اضافه کرد: حسابداران به عنوان طبیب نظام مالی هستند که از عملکرد مالی مراقبت میکنند، اما گزارشهای مالی آنها نباید برای استفاده از تسویه حسابهای گروهی و صنفی استفاده شود.
وی گفت: با این حال در برخی از گزارشهای مالی، شاهد حفرههایی هستیم به همین دلیل من تاکید دارم که حسابرسی شرکتها به صورت دورهای عوض شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در روند خصوصی سازیها نیز یکی از گروههایی که میتواند در ارزشگذاری شرکتها نقش مهمی دارد حسابداران هستند؛ بنابراین گزارش در این مراسم از حسابداران برتر دستگاهها با حضور وزیر اقتصاد قدردانی شد.
علوی، دبیر جامعه حسابداران نظام حسابداری، پادزهر فساد است دبیر جامعه حسابداران گفت: استقرار نظام حسابداری در کشور پادزهر هرگونه فساد است.
آقای سيد محمد علوی امروز در همایش گرامیداشت روز حسابدار گفت: جامعه حسابداران کشور ۳۰۰ موسسه حسابرسی رسمی با ۱۵ هزار نفر نیرو در کشور دارد که میتواند کمک خوبی به دولت برای انجام حسابرسیها باشد.
دبیر کل جامعه حسابداران رسمی ایران افزود: ۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه دولتی نیاز به حسابرسی صورتهای مالی دارند که دیوان محاسبات زیرساختهای کافی برای این منظور را ندارد و ما به این دیوان پیشنهاد دادیم که از ظرفیت جامعه حسابداران در این زمینه استفاده شود.
وی با بیان اینکه بنگاهها با تعدد نظارتهای حسابرسی مواجه هستند، گفت: ما میتوانیم این حسابرسیها را به صورت واحد و منسجم انجام دهیم.
آقای علوی گفت: همچنین امروز یک و نیم میلیون دانشجوی حسابداری در کشور داریم که ظرفیت خوبی است و باید از آن استفاده شود.
شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس
بیشترین افشای اطلاعات شرکتها را در دنیا داریم
رئیس سازمان بورس گفت: ما بالاترین سطح افشای اطلاعات صورتهای مالی شرکتها را از نظر تعداد در دنیا داریم.
شاپور محمدی امروز در همایش روز حسابدار گفت: شرکتها چهار بار در سال صورتهای مالی را تهیه و افشا میکنند و ۱۲ بار هم آمار تولید و فروش شرکتها افشا میشود.
وی افزود: با وجود بالاترین سطح افشا از نظر تعداد به دنبال این هستیم که کیفیت افشای اطلاعات صورتهای مالی را نیز ارتقا دهیم.
محمدی گفت: افشای اطلاعات از طریق کدال در اختیار عموم مردم و در شرایط برابر قرار میگیرد.
وی افزود: هم اکنون حدود ۹۱ درصد شرکتها، افشای اطلاعات به موقع دارند و ۸ درصد این کار را با تاخیر انجام میدهند و تنها یک درصد هستند که صورتهای مالی را افشا نمیکنند.
وی گفت: سال گذشته اصول حاکمیت شرکتی را تصویب و امسال به شرکتها ابلاغ کردیم و ملزم به اجرای آن شدند که در این زمینه و همچنین برای مدیریت ریسک در شرکتها نیازمند همکاری و تعامل با جامعه حسابداران هستیم.
عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات
۹۰ درصد صورت مالی دستگاهها به دیوان محاسبات کاغذی ارایه میشود
رئیس دیوان محاسبات گفت: هنوز مجبور به استفاده از اسناد و صورتهای مالی کاغذی هستیم و فقط ۱۰ درصد دستگاهها اسناد را به صورت سیستمی به دیوان ارائه میکنند.
عادل آذر در همایش روز حسابدار گفت: در دیوان محاسبات کشور چارچوب اصلی رسیدگیهای مالی مبتنی بر نظارت مستمر، پیشگیرانه و هدایتگرایانه است.
رئیس دیوان محاسبات گفت: ارتباط سیستمی بین واحدهای حسابداری و حسابرسی یک ضرورت در سیستم مالی کشور است و براین اساس پیشنهاد ما این است که وظایف حسابرس داخلی به ذیحسابان مستقر در دستگاهها منتقل شود.
رئیس دیوان محاسبات با اشاره به تحمیل هزینههای هنگفت در حوزه فناوری اطلاعات دستگاههای مختلف گفت: متاسفانه ۹۰ درصد اسناد مالی دستگاهها بصورت کاغذی ارایه میشود.
آذر افزود: به عنوان مثال در خزانهداری کل کشور برای دیوان محاسبات، سازمان بورس و سازمان حسابرسی هزینههای سنگینی برای ارتقای بخش فناوری اطلاعات در نظر گرفته شده است، اما در حوزه ارتباط سیستمی همچنان دچار مشکل هستیم.
وی با اشاره به ضرورت حسابرسی عملکرد یا حسابداری مبتنی بر عملکرد، گفت: حدود ۲۰ سال است که مدیران مختلف به دنبال تعیین قیمت تمام شده استاندارد فعالیتها و خدمات هستند، اما به نظر من در محاسبه قیمت تمام شده استاندارد پیشرفت مناسبی نداشتهایم.