پخش زنده
امروز: -
دبیر کل انجمن حسابداران رسمی کشور با بیان اینکه ضریب نفوذ حسابرسی در کشور بسیار پایین است گفت: فقط ۵ درصد از بنگاهها و شرکتهای فعال در اقتصاد کشور حسابرسی میشود.
سید محمد علوی در حاشیه مراسم بزرگداشت روز حسابدار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: طبق آمارهای موجود هم اکنون650 هزار شرکت فعال در اقتصاد کشور وجود دارد و 300 هزار شرکت نیز هر ساله اظهارنامه مالیاتی ارائه می دهند با این حال از این تعداد فقط 5 درصد شرکت ها، حسابرسی می شوند که این مسئله نشان دهنده ضریب نفوذ پایین حسابرسی در کشور است.
وی با تاکید بر اینکه فراگیری حسابرسی و پاسخگویی مالی در کشور پایین است گفت: اگرچه در این زمینه قوانین بسیاری موجود است اما زنجیره نظارت مالی، آنطور که باید پشتیبانی نمی شود و در این زمینه تقویت کننده ای که بتواند به کمک حسابرسان بیاید و اثربخشی و کارایی آنها را بالا ببرد، وجود ندارد.
دبیر کل انجمن حسابداران رسمی کشور یکی از راهکارهای افزایش ضریب نفوذ حسابرسی در اقتصاد کشور را بورسی کردن شرکتها، دولت الکترونیک و شفاف سازی تمام تجارت و مبادلات اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: این گونه اعمال، اثربخشی و نفوذ حسابرسی در کشور را بالا می برد.
علوی با انتقاد از اینکه چرا شرکتهای خصوصی در کشور حسابرسی نمی شوند؟ گفت: شرکت های خصوصی هم از منافع ملی و هم از منابع بانکی کشور استفاده می کنند اما متاسفانه هیچ پاسخگویی در زمینه عملکرد مالی خود و حسابرسی ندارند.
وی افزود: در آماری که جامعه حسابداران رسمی اعلام کرد از هزار و 700 شرکتی که امسال ارز دولتی دریافت کرده بودند تقریبا 50 درصدشان حسابرسی نمی شدند و این درحالیست که این شرکت ها نیز از منابع ملی و منابع ارزی کشور استفاده می کنند بنابراین باید حسابرسی شوند.
دبیر کل انجمن حسابداران رسمی کشور با بیان اینکه در حال حاضر طبق قوانین تنها شرکت هایی ملزم به حسابرسی هستند که گردش مالی8 میلیارد تومانی دارند،گفت: باید این اعداد و ارقام تغییر کند و شرکت هایی که از تسهیلات ریالی و ارزی برخوردار می شوند نیز ملزم به پاسخگویی و حسابرسی شوند تا بتوان ضریب نفوذ حسابرسی در کشور را افزایش داد.