رشته بدمینتون هر چند در اردبیل طرفداران زیادی دارد اما در طول سال های گذشته با فراز و نشیب زیادی در استان اردبیل روبرو بوده است. نبود زیرساخت ها و تغییر مداوم روسای این هیئت ورزشی باعث شده است این رشته مانند ده سال قبل موفق نباشد. این در حالی است که استان اردبیل قهرمانی مانند سعید بابیانی را به ورزش بدمینتون کشور معرفی کرده است؛ قهرمانی که در رنکینگ ده کشوری قرار دارد. هر چند بابیانی اکنون مقیم استان نیست اما رشد و نام آوری وی در ورزش بدمینتون، در استان اردبیل رقم خورده است.
هیئت بدمینتون از فروردین ماه امسال با سرپرستی مریم عزتی اداره می شد که در این مدت محدود، فعالیت های تاثیرگذاری برای این رشته انجام داد تا اینکه در روزهای گذشته با برگزاری مجمع انتخاباتی، بهزاد تقی زاده به عنوان رئیس جدید این هیئت انتخاب شد.
فعالیت های انجام شدهبه گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مریم عزتی کارشناس ارشد تربیت بدنی که قبل از برگزاری انتخابات به عنوان سرپرست هیئت بدمینتون مسئولیت این هیئت را برعهده داشت اظهار می کند: در طول مدتی که به عنوان سرپرست مسئولیت داشتم سعی کردیم شهرستان های فعال را تجهیز کنیم تا زمینه رشد این رشته در شهرستان ها نیز فراهم شود.
وی با اشاره به فعالیت مطلوب هیئت در شهرستان های اردبیل، خلخال و کوثر می افزاید: در سه شهرستان مذکور ورزشکاران فعال هستند و در مسابقات شرکت می کنند اما در شهرستان هایی مانند سرعین و پارس آباد هیئت در حد برگزاری تمرینات فعال است و بقیه شهرستان ها فعالیت چندانی ندارند. ما تلاش کردیم تجهیزات لازم را برای فعال شدن این شهرستان فراهم کنیم.
وی می افزاید: برگزاری لیگ استانی بانوان و مسابقه انتخابی بدمینتون آقایان استان برای اعزام به مسابقات کشوری، اعزام به مسابقات کشوری نوجوانان پسر، برگزاری مسابقات انتخابی المپیاد استعداد برتر پسران و اعزام به المپیاد استعدادهای برتر کشور که دو نفر (نگار سعیدی و محمد مهدی فتاحی) به عنوان استعدادهای برتر شناخته شدند از اقدامات انجام شده هیئت در سال جاری است.
عزتی با اشاره به فعالیت بیش از 450 ورزشکار در این رشته، در مورد مشکلات این ورزشکاران این رشته اظهار می کند: نبود زیرساخت های کافی و سالن های تخصصی و همچنین نبود حامی مالی برای حمایت تیم ها و ورزشکاران برای شرکت در مسابقات از مهم ترین مشکلات بدمینتونیست های استان است.
سرمایه گذاری بر نونهالان«فرشاد نصرتی» دبیر فدراسیون بدمینتون اظهار می کند: با وجود امکانات محدود، اردبیل قهرمانی مانند بابیانی را به ورزش کشور تحویل داده است که نشان می دهد این استان استعداد و ظرفیت خوبی برای رشد این رشته دارد.
وی ادامه می دهد برای رشد دوباره بدمینتون، هیئت اردبیل می تواند از استان هایی مانند مازندران و مرکزی الگوبرداری کنند چرا که این دو استان با اینکه حرفی برای گفتن در سطح برتر کشور نداشتند اما با برنامه ریزی برای نونهالان توانسته اند مقام های کشوری این رده سنی را درو کنند و این نویدبخش آینده خیلی روشن برای این استانها است.
نصرتی با تاکید بر استعدادیابی و پیکرسنجی ادامه می دهد: ظرفیت بدمینتون در استان اردبیل باید به دقت بررسی شود و برای بدمینتون جانبازان و معلولین نیز لازم است برنامه ریزی های ویژه انجام شود.
وی با یادآورشدن دوران طلایی بدمینتون اردبیل در ده سال گذشته می افزاید: ورزش بدمینتون اردبیل در دهه گذشته به قدری موفق عمل کرده بود که میزبانی مسابقات کشوری را به این استان می سپردند و امیدواریم با تلاش و برنامه ریزی اعضای جدید هیئت این استان و تقویت تیم ها بدمینتون اردبیل دوباره به نقطه اوج خود برسد.
راهکارهای توسعه بدمینتون در استانسرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان بر لزوم تشکیل ساختار قوی در هیئت بدمینتون تاکید می کند و می افزاید: ایجاد ساختار قوی می تواند بسیاری از مشکلات موجود را رفع کند.
بهرام آقاخانی می افزاید: بدمینتون رشته ای است که ظرفیت همگانی شدن دارد و اعضای هیئت می توانند با کمک نهادهای مرتبط مانند شهرداری و فرمانداری برای همگانی کردن این رشته اقدامات موثری انجام دهند.
وی بر ضرورت استعدادیابی تاکید می کند و می افزاید: شهرستان ها بازوی توانمند توسعه ورزش استان هستند و باید شرایطی فراهم شود تا بدمینتون در تمام شهرستان های استان فعال شود.
ایجاد خانه بدمینتونرئیس جدید هیات بدمینتون استان اردبیل از برنامه ریزی برای ایجاد خانه بدمینتون برای علاقمندان این رشته در اردبیل خبر می دهد و می افزاید: برای رسیدن به این هدف نیازمند مشارکت بخش خصوصی و دستگیری خیرین نیک اندیش هستیم تا بتوانیم گامی مهم برای پیشرفت و ساماندهی این رشته در استان برداریم.
بهزاد تقی زاده موفقیت هیئت و رشته بدمینتون را منوط به حضور و مشارکت پیشکسوتان و کارشناسان عنوان می کند و ادامه می دهد: راه اندازی اتاق فکر می تواند اهرم توسعه این رشته در استان باشد و ما سعی می کنیم اتاق فکری از مربیان، کارشناسان، متخصصان و پیشکسوتان تشکیل داده و با برگزاری جلسات مستمر از پیشنهادها و تجارب نخبگان این رشته در برنامه ریزی ها استفاده کنیم.
وی اظهار می کند: مطمئنا تکیه محض بر توان هیئت نمی تواند حرکت مطلوب مورد نظر را در این رشته ایجاد کند بنابراین درصدد هستیم از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد ورزشی، باشگاه مقاومت سپاه، دانشگاههای استان و آموزش و پرورش نیز استفاده کنیم.
تقی زاده عنوان می کند: تشکیل کلاسهای توجیهی داوران با استفاده از مدرسان کشوری، حضور مقتدرانه در تمامی ردههای سنی در مسابقات کشوری و شناسایی توانایی و ظرفیت شهرستانها به منظور افزایش بهره وری قابلیتهای موجود از جمله اولویتهای هیات بدمینتون استان اردبیل در دوره جدید خواهد بود.
وی راه اندازی آکادمی بدمینتون را نیز از برنامه های دیگر عنوان می کند و می افزاید: ایجاد و راه اندازی آکادمی در پرورش قهرمانان بدمینتون بسیار تاثیرگذار است و امیدواریم با فعالیت های منسجم بتوانیم زمینه رشد بیش از پیش بدمینتونیست های استان را فراهم کنیم.
اگرچه فعال سازی هیئت بدمینتون در شهرستانهای محتلف و تشکیل تیم های حرفه ای به احیای جایگاه این ورزش در استان اردبیل کمک می کند، اما کارشناسان ورزشی معتقدند حمایت از ایجاد باشگاه های خصوصی، برگزاری مسابقات منظم استانی و ایجاد زمین های مناسب ورزش بدمینتون در پارک های محله ای برای تقویت پایه ای و زیرساختی این ورزش در استان ضروری است.