پخش زنده
امروز: -
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح: در سامانه سرباز ماهر، ۵۰۰ مهارت گنجانده شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سردار سرتیپ پاسدار سیدمهدی فرحی در حاشیه همایش ملی پنجههای کارآمد، سربازان ماهر افزود: سال ۹۶ حدود ۱۰۳ هزار سرباز و در سال ۹۷ حدود ۱۶۴ هزار سرباز گواهینامه مهارتی و فنی حرفهای دریافت کردند و بناست امسال این گواهینامه به ۲۰۰ هزار نفر ارائه شود.
وی گفت: براساس برنامه مصوب ستاد کل نیروهای مسلح تا سال ۱۴۰۱ بناست صد در صد سربازان حداقل دارای یک مهارت باشند و بدون داشتن مهارت ترخیص نمیشوند.
سردار فرحی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که کدام وزارتخانه و سازمان با قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه همکاری بهتری داشته است؟ افزود: سراغ هر وزارتخانه و نهادی رفتیم از این طرح استقبال کردند.
وی به انعقاد تفاهم نامههایی در این راستا با برخی وزارتخانهها و نهادها اشاره کرد و گفت: البته هر تفاهم نامهای به معنای مهارت آموزی نیست و مثلاً ما با صدا و سیما تفاهم نامهای در عرصه فرهنگی داشتیم که این سازمان در تبلیغ و فرهنگ سازی کمکهای بسیار خوبی به ما کرده است.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح افزود: سازمان فنی حرفهای تلاش قابل تقدیری در این طرح داشته و وزارت جهاد کشاورزی مطابق برنامه پیشنهادی خود در سال ۹۷ و ۹۸ عمل کرده است و وزارت وزرش و جوانان هم رویکرد بسیار خوبی دارد و با جدیت وارد برنامه شده و چشم اندازش در عرصه جوانان و ورزش فوق العاده است.
سردار فرحی گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در عرصه تربیت مربی و سرباز برای مهارت آموزی بسیار جدی وارد شده که قابل تقدیر است و امیدواریم وزارتخانههای صنعت، معدن، تجارت و نیرو هم اضافه شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برای افزایش کیفیت و اثربخشی این مهارتها چه برنامهای دارید؟ افزود: منشور کیفیت مهارت آموزی سربازان به زودی ابلاغ میشود و بر این اساس هر سربازی که گواهینامه مهارت گرفته است باید مؤلفههای کیفیت را گذرانده باشد یا گواهینامه معتبر از نهادهای معتبری بگیرد یا آموزشهای عملی و نظری دیده باشد.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: حتماً باید این سربازان مهارتهایی را کسب کنند که شانس اشتغالش بیشتر باشد و براساس طرح تکاپوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ما منشور کیفیت را در ۱۰ فصل ابلاغ میکنیم.
سردار فرحی افزود: یکی از مؤلفههای مورد نظر در این منشور علاقه سرباز است و بنا به فرموده نباشد و باید سرباز آن مهارت را بر اساس علاقه خود کسب کرده باشد.
وی گفت: باید این مهارتها منجر به شغل شود و قطعاً ما پس از پایان سربازی رصد میکنیم که آیا مهارت آموخته شده منجر به شغل شده است یا نه و بر همین اساس بسته حمایتی مهارت داده خواهد شد.
سردار فرحی فرهنگ سازی در زمینه مهارت آموزی سربازان را در کتب درسی، تریبونهای نماز جمعه، سخنرانیها و همایشها ضروری خواند و افزود: خانوادهها و والدین باید به این موضوع علاقهمند شوند و بدانند که اگر فرزندشان وارد خدمت سربازی میشود حتماً فرصتهای خوبی برایش ایجاد خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره مشوقهای قبل از ورود به خدمت سربازی هم گفت: ما بر همین اساس سامانه سرباز ماهر را رونمایی کردیم که دانش آموزان شش ماه قبل از خدمت باید وارد این سامانه شوند و از میان ۵۰۰ مهارت که در این سامانه درج شده است، انتخاب کنند.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح افزود: مهارتها متناسب با هر استان، بومی شده است و کسانی که بتوانند مدارک معتبر خود را در مورد هر مهارتی ارسال کنند بعد از راستی آزمایی از مشوقها بهرهمند خواهند شد.
سردار فرحی گفت: پیشنهاد میکنیم همه دانش آموزان سال یازدهم به اجبار در سامانه سرباز ماهر ثبت نام کنند.
مشوقهای پیش از خدمت سربازی باطرح مهارت آموزی
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، مشوقهای پیش از خدمت سربازی در قالب طرح مهارت آموزی سربازان وظیفه را اعلام کرد.
امیرسرتیپ محمدرضا آشتیانی در همایش ملی پنجههای کارآمد، سربازان ماهر با اشاره به تاکیدهای مقام معظم رهبری در بحث آموزش علم توام با کار و توسعه مهارت افزود: نیروی جوان ذخیره راهبردی هر کشوری است و اگر روی این نیروها سرمایه گذاری شود همه مولفههای قدرت در بحث اقتصاد و فرهنگ و سیاست حرکت پیدا میکند.
امیر آشتیانی با اشاره به آثار دوره مقدس سربازی گفت: علاوه بر ارتقای روحیه جوانمردی و خودسازی و خودکنترلی و قانون گرایی که در این دوران برای سربازان ایجاد میشود، ایجاد قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح آثار خوبی داشته که مهمترین ثمره آن قدرت و اقتدار است.
وی گفت: برای اینکه این طرح موفقتر شود، مشوقهایی برای دانش آموزان قبل از ورود به خدمت سربازی در نظر گرفته ایم که پیش از این، این مشوقها برای جوانان نوعی آرزو محسوب میشد.
امیرسرتیپ محمدرضا آشتیانی افزود: بر اساس این مشوقها دانش آموزان دارای مهارت که ۶ ماه قبل از اعزام به خدمت در سامانه سرباز ماهر ثبت نام کنند، امکان انتخاب محل خدمت تا شعاع ۳۰۰ کیلومتر از محل سکونت خود و همچنین انتخاب سازمان خدمتی و همچنین اعطای اولویت دریافت امریه برای دستگاههای غیر نظامی را خواهند داشت.
جانشین ستاد کل نیروهای مسلح افزود: تاخیر یا اعزام زودتر به خدمت و پرداخت بخشی از هزینههای آموزشهای مهارتی از دیگر موارد این مشوق هاست.
امیر آشتیانی درباره مشوقهای حین خدمت سربازی هم گفت: بکارگیری دانش آموختگان برتر در شرکتهای دانش بنیان به صورت سرباز فناور، استفاده از سربازان دارای مهارت کشاورزی به عنوان مروج کشاورزی، اعطای سهمیه به شرکتهای دانش بنیان در امر پژوهش و تحقیق، اجرای طرحهای جایگزین خدمت برای داوطلبان حائز شرایط نخبگی، بکارگیری دانش آموختگان برتر دانشگاهی در مراکز علمی و تحقیقاتی در قالب سرباز علمی و استفاده از مرخصی و اعطای درجه تشویقی نمونههایی از این مشوق هاست.
وی گفت: پس از دوران خدمت سربازی هم مشوقهایی در نظر گرفته شده که شامل صدور گواهینامه سابقه کار در مشاغل تخصصی و اولویت در دریافت وام خوداشتغالی است.
افزایش اقتدار ملی با ارتقای مهارت جوانان
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: هرچه نیروی جوان دارای مهارت باشد، قدرت و اقتدار ملی افزایش مییابد.
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح امروز در همایش «پنجههای کارآمد، سربازان ماهر» با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید زیادی بر علماندوزی داشتهاند، اظهار داشت: در مباحث امنیتی و دفاعی یکی از مسایل بسیار اثربخش، قدرت و اقتدار است؛ همچنین یکی دیگر از مؤلفههای قدرت دفاع ملی، قدرت دفاعی محسوب میشود که به نحوی که سایر مؤلفهها را پشتیبانی و فضای امنی ایجاد میکند تا استعدادها شکوفا شود.
امیر سرتیپ محمدرضا قرایی آشتیانی افزود: یکی دیگر از مهمترین مؤلفههای قدرت دفاعی، توان فیزیکی است؛ یعنی نیروهای مسلح ماهر باید نیروی آموزشدیده و مجهز به تسلیحات روز و فناوریهای بهروز باشند، بر این اساس، نیروی جوان و مستعد یک وسیله راهبردی و ارزشمند برای هر کشور محسوب میشود.
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: اگر روی این نیروی جوان جامعه سرمایهگذاری شود، مؤلفههای قدرت ارتقا مییابد.
حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش
تحصيل ۳۴درصد دانش آموزان در رشتههای فنی و کاردانش
وزیر آموزش و پرورش گفت: ۳۴ درصد دانش آموزان دوره متوسطه در رشتههای کاردانش و فنی وحرفهای مشغول تحصیل اند.
وزیر آموزش و پرورش در همایش ملی « پنجههای کارآمد، سربازان ماهر» افزود: ستاد کل نیروهای مسلح گام بلندی برای مهارت آموزی سربازان برداشته است و همه سازمانها و وزارتخانهها باید همکاری کنند.
آقای حاجی میرزایی گفت: همه قابلیتهای جامعه در پرتو یادگیری شکل میگیرد و اگر آموزشهای مدارس منجر به یادگیری نشود، محصول آن انفعال، استیصال و درماندگی در جامعه خواهد بود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: تنها مسیر کسب منزلتهای اجتماعی، استمرار مسیری است که جوان را به سمت یادگیری سوق میدهد.
وی با اشاره به مشوقهای ستاد کل نیروهای مسلح قبل از خدمت سربازی برای دانش آموزان دارای مهارت گفت: با اینگونه اقدامات ظرفیت اقتصادی ما بالا میرود و شوق جوانان افزایش مییابد.
آقای حاجی میرزایی افزود: ۹۴۵ هزار دانش آموز در ۴۳ رشته فنی و حرفهای و ۱۶۰ رشته کاردانش مشغول کسب مهارت در حوزههای کشاورزی، خدماتی، فرهنگی و هنری هستند.
همایش ملی «پنجههای کارآمد، سربازان ماهر»
همایش ملی «پنجههای کار آمد، سربازان ماهر» در شهرک امام خمینی برگزار شد.
قرار است رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در همایش همایش ملی «پنجههای کار آمد، سربازان ماهر» حضور یابد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ، وزیران آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ورزش و جوانان و رئیس سازمان بسیج مستضعفین از سخنرانان این همایش هستند.
رونمایی از سامانه مهارت آموزی قبل خدمت، تقدیر از برگزیدگان مهارتی و سخنرانی دانش آموزان و سربازان مهارت آموخته از دیگربخشهای ملی است.
قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح از دو سال و نیم گذشته آغاز به کار کرده و گامهای بلندی برای اشتغال کارکنان وظیفه برداشته است.
مقرر است با کمک نهادهای مربوطه و معاونتهای ستاد کل نیروهای مسلح موضوع مهارت آموزی ۱۰۰ درصد به سربازان منتقل شود.
بر اساس طرح مهارت آموزی؛ کارکنان وظیفه سربازان در ۱۵ هزار نقطه کشور تقسیم بندی میشوند و شرایطی ایجاد شده است که جوانان قبل از سربازی هم بتوانند مهارتی را فرا بگیرند و از مشوقهای ستاد کل نیروهای مسلح استفاده کنند.
۵۱۲ مهارت انتخاب شده است که اگر سربازان یکی از این ۵۱۲ مهارت را فراگیرند و گواهی پایان دوره دریافت کنند، پس از پایان سربازی تسهیلات میگیرند.