پخش زنده
امروز: -
بر اساس اعلام متخصصان حوزه دهان و دندان ۶۵درصد جامعه ایرانی نیازمند رفع مشکلات ساختاری دهان و دندان هستند، اما به علت نبود چتر حمایتی سازمانهای بیمه گر از خدماتی همچون ارتودنسی بی نصیب مانده اند.
پیشرفتهای حوزه پزشکی به سرعت درحال طی شدن است و ماحصل این پیشرفتها برای کشور ما نیز کسب جایگاههای ویژه علمی از جمله رتبه هفدهم جهان در پزشکی است.
رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما میگوید: پیشرفتهای ایران در حوزه پزشکی افتخارآفرین است و خوشبختانه جایگاه دانش دندانپزشکی ایران با پیشی گرفتن از حوزه پزشکی توانسته است رتبه چهاردهم را کسب کند و این موفقیت مرهون تلاش متخصصان این حوزه بوده است.
وی در این خصوص با اشاره به وجود ۱۲ مرکز تحقیقات دندانپزشکی در کشور ادامه میدهد: درحال حاضر دو پژوهشکده تخصصی در زمینه خدمات دندانپزشکی فعالیت خوبی دارند و شرکتهای دانش بنیان نیز توانسته اند با موفقیت در این حوزه تکیه بر توان داخلی را به عرصه عمل بیاورند تا اثر منفی ناشی از تحریمها کاهش یابد.
نکته درخور توجه در این زمینه اینکه برغم پیشرفتهای بزرگ علمی توسط متخصصان ما در این بخش، اما به علت نبود چتر حمایتی سازمانهای بیمه گر ۶۵درصد جامعه که نیازمند دریافت خدمتی همچون ارتودنسی هستند از این فرصت محروم هستند.
دکتر فاضل فیروزی نیز در مصاحبه با خبرنگار ما در این باره میگوید: اصلاح اختلال فکی، مشکلات بلع و برخی از مشکلات تکلم و تنفس از طریق روشهای نوین ارتودنسی میسر است.
وی ادامه میدهد:ارتودنسی با پلاکهای شفاف و نوین محدودیتهای تحرکی قبل را ندارد و توانسته است بهداشت و سرعت درمانی بیشتری را برای بیماران تامین کند.
این متخصص ارتودنسی با اشاره به اینکه ۶۵درصد جامعه به نوعی نیازمند ارتودنسی اند میگوید: متاسفانه به علت نگاه نادرست سازمانهای بیمه گر به این خدمت درمانی درصد کمی میتوانند از ارتودنسی بهره بگیرند، زیرا تصور بر این است که ارتودنسی جنبه زیبایی دارد.
شاید در گذشته تصور بر این بود که این روش درمانی بیشتر جنبه درمانیدارد، اما امروزه شاهد تاثیر درمان این روش بربیماریهای فک و صورت هستیم.
دکترمحمد بهناز متخصص ارتودنسی میگوید: در حالحاضر، اختلالات فک بالا و پایین، ناهنجاری هایی، چون شکاف کام، مشکلاتی از جمله اختلالات بلع و جویدن و آپنههای تنفسی با روش ارتودنسی درمان میشوند.
وی با بیان اینکه ارتودنسی تاثیری بالا در حفظ بهداشت دهان و دندان دارد میافزاید: درصورتی که دندانها در جای خود نباشند فاصله استاندارد بین دندانی کم یا زیاد میشود که خود این موضوع بر تجمع پلاکهای میکروبی بین دندانها میافزاید و زمینه پوسیدگی بیشتر دندانها را فراهم میکند.
خوشبختانه علم دندانپزشکی بدون توجه به محدودیتهای بیمهای به سرعت مسیر پیشرفت خود را طی میکند و توجهی به دست اندازهای اداری در کشور ندارد.
طاهره حسین زادهنیک میگوید: با قاطعیت میتوان گفت: در حوزه دندانپزشکی وضع کشور ما با بسیاری کشورهای توسعه یافته برابری میکند و در برخی موارد پیشتر از آنها هستیم که امیدواریم با اطلاعرسانی دقیق در این خصوص شاهد ورود سازمانهای بیمه گر به حوزه خدمات دندانپزشکی باشیم تا مردم کشور مان طعم شیرین این افتخار ملی را بچشند.