به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ محققان در دانشگاه اوهایو در آمریکا اعلام کردند استفاده از سیگارهای الکترونیکی e-cigarettes ممکن است به دستگاه قلبی و عروقی آسیب بزند.
بر اساس جدیدترین یافته محققان که نتایج آن در شماره اخیر نشریه تحقیقات قلبی عروقی منتشر شد دکتر لورن ولد و همکارانش اعلام کردند سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین، مواد ذره ای، فلز و طعم دهنده ها هستند و این تصور که فقط حاوی آب تبخیر پذیر صرف باشند غلط است.
دکتر ولد می گوید: مطالعات آلودگی هوا نشان می دهد این ذرات ریز داخل سیگارهای الکترونیکی وارد جریان خون می شوند و به صورت مستقیم روی قلب تاثیر می گذارند.
نیکوتین که در دخانیات نیز وجود دارد عامل افزایش فشار خون و ضربان قلبی است ولی دیگر مواد موجود در این سیگارها که از طریق استنشاق جذب می شوند ممکن است التهاب ایجاد کنند و جریان خون را بی ثبات سازند.
به عنوان مثال ذرات بسیار ریز ممکن است به ایجاد لخته های خونی و ترومبوز و بیماری های کرونر قلبی و نیز فشار خون کمک کنند.
سیگارهای الکترونیکی، حاوی فرمالدئید هستند که در رده عوامل سرطان زا قرار دارد و در تجربیات آزمایشگاهی بر روی موش آزمایشگاهی، به قلب آسیب زده است.
علاوه بر این، هنوز اطلاعات دقیقی درباره میزان آسیب زنندگی عوامل طعم دهنده این سیگارها به دست نیامده است.
بنابر این با وجود تصور عموم مبنی بر بی ضرر بودن این سیگارها، باید گفت که این تصور، خیالی بیش نیست.
از مهم ترین مسائل مطرح شده در این مطالعه، تاثیر مصرف کوتاه مدت این سیگارها در برابر مصرف دراز مدت آنها است.
بر اساس اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا، سی دی سی، سی و هفت مرگ به علت استفاده از سیگارهای الکترونیکی در 24 ایالت آمریکا گزارش شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شمار استفاده کنندگان از سیگارهای الکترونیکی از هفت میلیون نفر در سال 2011 به 41 میلیون نفر در سال 2018 در سراسر جهان افزایش یافت و بیشتر استفاده کننده ها، جوانانند به نحوی که در آمریکا از هر چهار دانش آموز، یک نفر این سیگارها را مصرف می کند.