به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا در جمع خبرنگاران گفت:طرح جامعی برای مبارزه با قاچاق کالا با در نظر گرفتن همه حوزههای اجتماعی، تجاری و اجتماعی آماده میشود.
وزیر کشور افزود: در جلسه امروز درباره قاچاق کالا در واحدهای جنوبی که کالاها از مسیر غیرقانونی و گاهی به وسیله گمرک وارد میشود، بحث و تبادل نظر شد و کارشناسان وزارت صمت، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات نظرهای کارشناسی و جامعی ارائه کردند.
وی گفت: متاسفانه پس از گذشت یک سال از کاهش ورود کالای قاچاق و کاهش قمیت ارز و کاهش نیافتن قیمت کالاهای داخلی متناسب با آن روند افزایشی که پیش از این بوده، باز هم تفاوت قیمتها به گونهای سودآور است که قاچاق دوباره تقویت میشود.
وزیر کشور افزود: در این جلسه تاکید شد در نحوه واردات کالاها حتما نظارت جدی تری اعمال و اولویت بندی نیز معلوم شود.
وی گفت: در خصوص مقابله با واردات کالا (به صورت غیر قانونی) از گمرکات نیز مقرر شد گمرک دقت و نظارت بیشتری را اعمال کند.
رحمانی فضلی ادامه داد: همچنین آیین نامهای در دولت مصوب شده است که آن آیین نامه امتیازاتی برای ملوانان و کسانی که به امر دریایی اشتغال دارند، قرار داده بود که استانداران باید عین آن آیین نامه دولت را اجرا کنند و خلاف آن اتفاقی نیفتد.
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی نیز دقت لازم را در مسیر انتقال کالاها داشته باشد، گفت: همچنین از قوه قضاییه نیز درخواست شد، کالاهایی را که به نوعی به صورت غیر قانونی بدون برگه گمرکی، پرداخت عوارض و حقوق گمرکی وارد انبارها میشود، به دقت کنترل کند و هر کالایی وارد انبارها میشود، باید شناسنامه داشته باشد.
وزیر کشور افزود: در این جلسه مقرر شد اگر در آیین نامه مصوب ابلاغی اشکالی وجود دارد، با توجه به شرایط جدید به ویژه کاهش نرخ ارز و واردات کالا دوباره در دولت این آیین نامه مطرح شود.
وی با بیان اینکه قرار شد طرح جامعی در این حوزه آماده شود، گفت: این طرح باید به صورت بین بخشی در حوزههای اقتصادی، تجاری و اجتماعی باشد.
رحمانی فضلی ادامه داد: با توجه به اینکه هم اکنون بیش از ۴ هزار قایق و لنج در کشور داریم که مشغول فعالیت (در امر واردات) هستند با در نظر گرفتن همه این موارد یعنی حوزههای اجتماعی، انتظامی، اقتصادی، تجاری و مالی و در نظر گرفتن قیمت ارز و مسائلی که وجود دارد، طرحی آماده شود که آن طرح را در زمان بندی اجرا کنیم، اما در کوتاه مدت آنچه آیین نامه و مصوبهها و وظایف و ماموریت هاست، همه دستگاهها باید آن را در خصوص قاچاق کالاها اجرا کنند.
عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جمع خبرنگاران افزود: در جلسه امروز در خصوص قاچاق کالا در واحدهای جنوبی که از مسیر غیرقانونی و گاهی به وسیله گمرک وارد میشود، بحث و تبادل نظر شد.
وی با تاکید بر اینکه نحوه واردات کالاها باید مورد نظارت جدی قرار گیرد، گفت: در این جلسه اولویتبندیها معلوم و تاکید شد که در حوزه گمرکات نظارت بیشتری اعمال شود.
وزیر کشور افزود: در این جلسه تاکید شد که استانداران باید آییننامه مصوب دولت را اجرا کنند و نیروی انتظامی دقت لازم را در مسیر انتقال کالاها داشته باشد.
وی گفت: از قوه قضاییه درخواست کردیم کالاهایی را که بدون پرداخت عوارض و گمرک وارد انبارها میشوند، به شدت کنترل کنند و باید هر کالایی که وارد انبار میشود، شناسنامه داشته باشد.
آقای رحمانی فضلی افزود: اگر در آیین نامه اشکالی وجود دارد، باید با توجه به شرایط جدید به ویژه تغییرات نرخ ارز اشکالات آن برطرف شود.