پخش زنده
امروز: -
در دنیای استارت تاپ ها چه می گذرد؟ نمایشگاه صنعت اتوکامِ اصفهان از دنیای فناورانه استارتاپها و نقش آن در توسعه اقتصاد ملی می گوید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ چند هفته ای می شود، که در بین مسوولان شهری ، استانی و البته شرکت های فعال در حوزه های تکنولوژی و آی تی خبر برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه صنعت اتوکام گوش به گوش چرخیده و حالا ،روز شماری جوانان جویای نام و پرتلاش این عرصه به پایان رسیده و داربست غرفه های عرضه نرم افزار ها و محصولات رایانه ای در کنار پل تاریخی شهرستان نصب شده است .
نمایشگاهی که بیش از 185 استارتاپ ،شرکت و موسسه را در فضایی به مساحت 9 هزار متر مربع گرد هم آورده و امید به آینده ، آموزش و یادگیری ،ساخت و ساز ، خلاقیت ، نوآوری ، رقابت و البته بازاریابی و فروش نُقل محافل این روز های کارآفرینان ،دانشجویان و مدیرانی شده که در برابر تحریم و فشارهای اقتصادی کشور سرخم نکرده اند و همچنان به تفکر و اندیشه خود اطمینان دارند .
امروز به بهانه بازدید از محصولات این جوانان نخبه کشور عازم محل برگزاری نمایشگاه های دائمی نصف جهان شدم و پس از مشاهده ی بنرهای کوچک و بزرگی که با طرح های گرافیکی خاص حکایت از حضور شرکت های اصفهانی ،تهرانی ،خراسانی ، یزدی و بندر عباسی در این نمایشگاه می داد ، صدای غرفه دارانی نظرم را به خود جلب کرد که با شور و اشتیاقی وافر از مزایای نرمافزار و سختافزار، شبکههای داده و امنیت تبادل اطلاعات و البته خدمات دولت الکترونیک و کسب و کارهای نوین تولید شده خود می گفتند.
هیاهوی استارتاپ ها در نمایشگاه اتوکام
با عبور از سالن شیخ بهایی نمایشگاه بین المللی اصفهان وقع در پل شهرستان ، در گوشه ای از سالن میرداماد با دبیر اجرایی دومین نمایشگاه تکنولوژی، نوآوری و استارتاپها در اصفهان همراه شدم و حضورفعالان استارتاپی در پنل های گفتوگو و کارگاههای آموزشی با محوریت کسبوکارهای نوپا و فناوری اطلاعات و ارتباطات با تمرکز بر برندینگ نظرم را به خود جلب کرد .
کارشناسان حاضر در این پنل، از تجربههای خود در ثبت دیرهنگام برندها که چالشهایی را در مراحل قانونی بههمراه داشت و طراحی المانهای برندینگ بر اساس تمایل و دستهبندی مخاطب و اهمیت آن در بازاریابی برند صحبت می کردند .
محمد زمانی از افزایش 20 درصدی وسعت غرفه های فعالان استارتاپ در این نمایشگاه در مقایسه با دوره های گذشته خبر می دهد و می گوید:امسال سعی شده با چیدمان شش ضلعی غرفه های سالن ، نظر مخاطبان بیشتری را به نحوه ی فعالیت این کسب و کار های نوین جلب کنیم.
وی ادامه می دهد: با وجود اینکه استارتاپ ها حیات موقتی دارند ، اما امسال خوشبختانه 30 درصد این مراکز سابقه حضور دوم یا سومی را در این نمایشگاه تجربه می کنند.
آشنایی دانشگاهها با صنعت و فضای کسبوکار میتواند روال سنتی را بهسمت رویکردهای مبتنی بر دانش سوق دهد.
محمد زمانی ما را در این سالن با علی حداد مسوول غرفه شبکه اجتماعی ویرگول آشنا کرد که از سال 96 تاکنون، در حوزه وبلاگ نویسی فعال است .
آقای حداد می گوید: این شبکه اجتماعی محتوا محور با ترکیب و به روز رسانی وبلاگ های قدیمی با شبکه های اجتماعی تاکنون بیش از 100 هزار نفر عضو و دومیلیون نفر بازدید کننده داشته است .
در انتهای سمت چپ سالن میرداماد به سراغ استارتاپ دفتر شما که مسافت حدود 450 کیلو متری را برای حضور در این نمایشگاه طی کرده ، رفتم .
مسوول این غرفه یکی از اهداف را ه اندازی سایت شما را کمک به کسب و کار های نوپایی که توانایی پرداخت و برپایی هزینه های دفتر کار را ندارند می داند و اشاره می کند: متقاضی برپایی دفتر کار با ثبت نام در این سایت می تواند از مزایایی شامل منشی اینترنتی و سرویس تلفن گویا با کمتر از نیمی از هزینه های موجود در بازار کار برخودار شود .
خانم کتابی می افزاید: این سایت هم اکنون بیش از دو هزار و 500 کاربر در کشور دارد .
غافل نماندن طرح های شهری در استفاده از نرم افزارها
در سالن نقش جهان نمایشگاه با خبر شدم که امسال شهرداری اصفهان با چند طرح تحت وب به جمع فعالان صنعت رایانه و اتوماسیون اداری آمده است .
بعد از پرس و جو در این خصوص به سراغ کارشناس مسوول طرح های شهرداری اصفهان رفتم . وی ابتدا سامانه ای با عنوان پایاننامه که به جستجوی پایاننامهها به منظور کمک به دانشجویان در فضای آنلاین میپردازد را معرفی کرد.
آقای هاشمی می گوید: دانشجویان علاقهمند به طرح های مرتبط با شهرداری میتوانند بهجای مراجعه حضوری و روبهرو شدن با چالشهای جستوجو و آشنایی با محیط، به این سامانه مراجعه و پایاننامه خود را در آن ثبت کنند، وحتی اگر موضوع پایاننامه و توانایی دانشجو مرتبط و کافی برای اجرا در این سازمان باشد، حمایت مالی نیز از آن خواهد شد.
وی همچنین پس از معرفی سامانه مدیریت دانش، از راه اندازی طرحی، با رویکرد نظرسنجی خبر می دهد.
آقای هاشمی می افزاید: این سامانه تا حد بسیاری مشکل استفاده از کاغذ و چرخه معیوب نظرسنجی و سختی آمارگیری را حل کرده ،چرا که ماموران نظرسنجی با استفاده از یک تبلت، نظرات را بهصورت آنلاین ثبت میکنند.
در بخش دیگری ازسالن نقش جهان شهرداری منطقه سه اصفهان برای سهولت در خدمات آنلاین آرامستان ها ، از طرح های GIS، روبات تلگرام و اپلیکیشن موبایل رونمایی کرد.
کارشناس فناوری اطلاعات شهرداری منطقه سه درخصوص این طرح ها میگوید: در روبات تلگرام امکان جستجوی متوفی و مسیریابی گوگل برای یافتن مکان آرامگاه وجود دارد.
همچنین نرمافزار GIS یا اطلاعات مکانمند آرامستان، نقشهای را فراهم کرده که بهصورت جزئی و دقیق میتوان تمام عناصر موجود در آرامستان را از جمله نیمکتهاو پارک، مشاهده کرد.
دوستی صنعت با فناوری روز
رییس سازمان نظام صنفی ایران که برای بازدید از این نمایشگاه به اصفهان آمده بود، گزارشی از ساختار و سابقه سازمان نصر کشوری ارائه کرد و نظام صنفی رایانهای استان اصفهان را از نظر سابقه، تعداد اعضا و گستردگی فعالیت در جایگاه دوم کشور، پس از پایتخت دانست.
محمدباقر اثنی عشری در ادامه صحبتهای خود به چالشها و سابقه توسعه صنعت فناوری اطلاعات در ایران نیز اشاره می کند و می گوید : شرکتهای بزرگ دنیای فناوری همگی در سال ۱۳۶۰ ایران را ترک کردند و درنتیجه میتوان دستاوردهای امروز حوزه فناوری اطلاعات را کاملا بومی و داخلی دانست.
وی از رشد سالانه ی ۱۷ درصدی فناوری اطلاعات در ۴۰ سال اخیر خبر می دهد و می افزاید : در شرایطی که آمارها، نرخ رشد اقتصادی کشور را منفی ۴/۹ درصد بیان میکنند، سال گذشته ،در حوزه فناوری اطلاعات رشد مثبت ۶/۴ درصدی را تجربه کرده ایم.
اثنی عشری همچنین اصفهان را با دارا بودن بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی، یکی از قطبهای مهم توسعه اقتصادی و صنعتی معرفی می کند و ادامه می دهد ظرفیتها و ساختارهای موجود در بخش فناوری اطلاعات این استان قابل قبول و بسیار چشمگیر است.
اتوکام، فرصتی برای امیدآفرینی
در بخشی دیگر از این رویداد علمی ،فناوری با رییس سازمان نظام صنفی رایانهای اصفهان، همراه شدم،وی فناوری اطلاعات را حوزهای موثر در توسعه اقتصادی می داند و می افزاید: با وجود تلاشهای بیگانگان برای تزریق ناامیدی به جامعه، فناوری اطلاعات نقش پررنگی در امیدآفرینی ایفا میکند.
محمد اطرج اعتقاد دارد:نمایشگاه اتوکام، نقطه اتصال دولت، بخش خصوصی و استارتاپها است و به فرصتهای بیشمار فناوری اطلاعات در توسعه اقتصاد ملی اشاره می کند و می گوید :حضور بیش از هشت هزار واحد صنعتی در اصفهان،ظرفیتی بزرگ برای ترکیب با اقتصاد دیجیتال است.
رییس سازمان نصر اصفهان با بیان ظرفیتهای استان اصفهان در مشارکت در طرح های ملی، از لزوم بازمهندسی بودجه سال ۹۹ و اختصاص بخشهای ویژه به فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر می دهد.
فناوری اطلاعات، هممسیر با اقتصاد مقاومتی
در ادامه ی گفتگوی من با محمد اطرج در نمایشگاه زندگی هوشمند ،رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ، هم با ما همراه شد و به انقلاب صنعتی چهارم اشاره کرد که درحال رخ دادن است و هوش تجاری و هوش مصنوعی را از مبانی خود بیان میکند، موضوعاتی که حوزه فعالیت بسیاری از شرکتکنندگان در نمایشگاه اصفهان را شکل میدهد.
مسعود گلشیرازی در ادامه صحبتهای خود به لزوم توجه به حوزه فناوری اطلاعات برای حضور تأثیرگذار در رقابت اقتصادی اشاره کرد و ادامه می دهد: آشنایی دانشگاهها با صنعت و فضای کسبوکار میتواند روال سنتی را بهسمت رویکردهای مبتنی بر دانش سوق دهد.
وی به حمایت از استارتاپها و اقتصاد دانشبنیان بهعنوان راهکار مهمی در اقتصاد مقاومتی اشاره و شهرک علمی تحقیقاتی را بازوی مهمی در توسعه ارتباط میان صنعت و دانشگاه دانست که هنوز نیازمند همکاری و پشتیبانی بیشتر از سوی سازمانهای دولتی و خصوصی است.
رییس سازمان نظام صنفی کشور نیز که در جمع کارآفرینان و برخی از مسوولان بود، ترکیب فرهنگ غنی اصفهان را با ظرفیتهای فناوری، از راهکارهای کاربردی در توسعه اقتصاد دیجیتال در استان می داند که در جهت کمک به اقتصاد ملی هم حرکت خواهد کرد.
وی به طرح بیستون اشاره کرد که با همکاری تمام اعضای استانی سازمان تصویب شده و در این طرح دو برابر کردن گردش مالی حوزه فناوری اطلاعات را تا سال۱۴۰۱ پیشبینی میکند.
اما............
در گذر از سالن های نمایشگاه اتوکام و تماشای افتخارات و دستاوردهای کارآفرینان کشور زمزمه هایی از کمبود مهارت و نیروی انسانی متخصص، نبود نهادهای پشتیبان و همکاریهای بین سازمانی، شرایط نامناسب دسترسی به بازار، ضعف در سیاست گذاریهای دولت، مسائل فرهنگی و اجتماعی و چالشهای زیرساخت فنی که مسیر رشد و توسعه فعالیت استارتاپها را ناهموار کرده اند نیز به گوش می رسید.
گلایه هایی که اگر با گوش شنوای مسوولان و به دنبال آن توسعه فناوری روز همراه شود ،می تواند مانند مسکنی بر زخم بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور عمل کند.
نگارنده:عاطفه بختیار