استاندار تهران از ۵۲۰ نقطه بحرانی در استان تهران خبر داد و گفت: تقسیم وظایف درباره مدیریت بحران در زمان بارندگیها صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، انوشیروان محسنی بندپی در حاشیه پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران و نخستین جلسه ستاد پیشگیری و هماهنگی و فرماندهی بحران استان تهران در جمع خبرنگاران افزود: با پدیده تغییر اقلیم و با حجم بالای بارش باران در مدت زمان کوتاه مواجه هستیم که برنامه بریزی و هماهنگی دستگاهها را میخواهد.
وی گفت: در بالادست شهر تهران هفت رود دره داریم و بلافاصله بعد از بارندگی در ۱۰ دقیقه شاهد جریان سیل در تهران میشویم که اقدامات و مباحث علمی آبخیزداری میتواند به ما کمک کند یا اگر درخت و سنگی مسیر رودخانهها را میبندد، مشکل را برطرف کند. استاندار تهران افزود: در شهر تهران خیابانهایی مانند فتح، آزادگان، جاده مخصوص و منطقه یک و دو را داریم که با بارندگی اندک دچار آب گرفتگی میشود.
وی گفت: از اول تا هشتم آبان ۷۰ میلی متر بارندگی در طول یک هفته داشتیم و باید امکانات، اطلاعات و اقدامات پیشگیرانه در این خصوص انجام شود. محسنی بند پی افزود: مشکل دیگر این است که وقتی از مسیر بالادست آب عبور میکند، شهرهای پیرامونی تهران مانند بهارستان که چالههایی دارند با آب گرفتگی منازل روبرو میشوند. وی با بیان اینکه ۶۷ نقطه بحرانی در تهران و ۱۵ تا ۲۰ نقطه بحرانی در استان تهران وجود دارد، گفت: در سیل اخیر در مناطقی مانند فتح، آزادگان و بلوار امام علی (ع) با آب گرفتگی مواجه شدیم البته ۱۲ نقطه ویژه در تهران هم داریم که در سیل فروردین امکانات و نیروی انسانی شهرداری در آنجا مستقر بود. استاندار تهران با بیان اینکه حجم ورودی آب به سدها در حال کنترل است افزود: یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب ظرفیت خالی در سدها داریم تا سدها پر شود، اما با مدیریت و تدابیر لازم سعی خواهیم کرد این مشکل را نیز برطرف کنیم.
محسنی بندپی افزود: لایروبی رودخانهها از شش ماه قبل صورت گرفته است و گرفتگی آب در مسیر رودخانهها نداشتیم، هر چند برخی خیابانها با آب گرفتگی مواجه شدند، ولی مسیر اصلی رودخانهها مشکلی نداشت. استاندار تهران با بیان اینکه سازمان منابع طبیعی نیز در حوزه آبخیزداری اقداماتی را آغاز کرده است، گفت: بخشی از اعتبارات این سازمان تامین شده است و بخشی دیگر هم مقرر شده است با همکاری سازمان برنامه و بودجه استان تهران تامین شود. وی به مصوبه وزیر کشور درباره تشکیل کارگروه ویژه سیل افزود: کارگروهی برای پهنه بندی خطرپذیری سیلاب باید شکل بگیرد و هر رودخانهای که نیازمند لایروبی است از طریق آب منطقهای اعلام و از طریق مناقصه انجام شود.