جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران
لایروبی ۱۰ هزار کیلومتر از حریم شهر تهران
معاون خدمات شهری شهرداری تهران: لایروبی ۱۰ هزار کیلومتر از (رودخانهها و کانال های) حریم شهر تهران آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مجتبی یزدانی در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران و نخستین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات بحران استان تهران گزارشی از اقدامات معاونت خدمات شهری در پی بارشهای اخیر ارائه کرد و افزود: از مدتها قبل گزارشی درباره اقدامات شهرداری به استانداری ارائه کردیم و با ادارههای مختلف استان از جمله راهور، آب و فاضلاب، برق و به ویژه حوزه عمرانی استانداری نیز همکاری بسیار خوبی را داشته ایم و در تعامل با این ادارهها توانستیم مشکلات بسیاری را حل و فصل کنیم.
وی با بیان اینکه از اردیبهشت امسال بحث لایروبی ۵۳۰ کیلومتر از کانالهای روبسته و روباز را در دستور کار داشتیم، گفت: همچنین لایروبی ۱۰ هزار کیلومتر از حریم شهر تهران را آغاز کرده ایم.
آقای یزدانی گفت: شدت بارندگیهای هفته گذشته در تهران به شکلی بود که بعد از اهواز با ۳۲ میلیمتر بارش در شمیرانات از رتبههای بالای بارش در کشور بودیم.
وی با بیان اینکه اگر نقاطی حادثه خیز است، امکان ندارد که ورود نکرده باشیم، افزود: در طول بارشهای اخیر شهرداریهای مناطق و معاونان امور مناطق و عمرانی شهرداری تهران با بازدیدهای میدانی و رصد و پایش شهر موارد مختلفی را ارزیابی کردند.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: موضوع حاد ما در تونل امیرکبیر و دیگری در محدوده منطقه ۲۱ بود که مشغول اقدامات عمرانی برای حل مشکلات در این دو نقطه هستیم، البته تونل امیرکبیر از شب گذشته باز شده و کار عمرانی نیز در آنجا در حال پیگیری است.
وی افزود: البته پیش از بسته شدن تونل اطلاع رسانی کامل انجام شد، هر چند که این مسیر شلوغ و پر تردد نیست.
آقای یزدانی بر لزوم برگزاری جلسات مشترک شهرداری تهران و فرمانداری شهرستانهایی که مرز مشترک با شهر تهران دارند، تاکید کرد و گفت: برای افزایش همکاریها و تعامل میان شهرداری و فرمانداران شهرستانهای هم مرز با تهران جلسات مشترکی با محوریت استانداری برگزار شود.
فرهادی، فرماندار تهران
لزوم رفع مشکلات حوزه آبخیزداری بالادست تهران
فرماندار تهران گفت: ظرفیت آبخیزداری بالادست تهران جوابگو نیست و خطرهای جدی در این حوزه وجود دارد.
عیسی فرهادی در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران و نخستین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی بحران استان تهران با بیان اینکه ارایه خدمات در روستاهای شهرستانهای تهران بر عهده شهرداری است، افزود: خواهشمندیم در زمان بحران نیز خدمات رسانی بر عهده شهرداری باشد.
فرماندار تهران به آزادراه تهران - شمال اشاره کرد و گفت: به دلیل خاک برداری و عملیات عمرانی در تونلها مشکلاتی به وجود آمده که لازم است بازدیدی از این منطقه صورت گیرد تا اقدامات لازم برای رفع این مشکلات انجام شود.
آقای فرهادی بر رفع مشکلات آبخیزداری بالادست تهران تاکید کرد و افزود: تدابیر لازم برای رفع مشکلات این بخش تعیین شود چرا که ظرفیت آبخیزداری تهران جوابگو نیست و خطرهای جدی در این حوزه وجود دارد.
وی به سیل استان خوزستان در فروردین ماه امسال اشاره کرد و گفت: در زمان وقوع سیل در استانهای خوزستان و ایلام، استان تهران به عنوان استان معین در دشت آزادگان تعیین شد که اقدامات بی نظیری نیز ارائه کرد، تاکید ما این است که در زمان وقوع حوادث غیر منتظره مانند سیل اگر استانی میخواهد به عنوان استان معین در نظر گرفته شود، لازم است که همه موکبها و تجهیزات و امکانات خود را در استان مربوطه مستقر کند و همچنین برنامهها و اقدامات به گونهای انجام شود که موازی کاری صورت نپذیرد.
تقی زاده، معاون استاندار تهران
راهکار حل مشکلات شهرستان ری، جدایی از تهران نیست
معاون استاندار تهران با تاکید بر حفظ یکپارچگی شهر تهران گفت: راهکار حل مشکلات شهرستان ری جدایی آن از تهران نیست.
محمد تقی زاده در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران؛ درباره جدایی ری از تهران افزود: این موضوع نیازمند قانون است و جزو اختیارات شورای شهر تهران نیست و از نگاه کارشناسی نیز خیلی امکانپذیر نیست.
معاون عمرانی استانداری تهران با بیان اینکه جدایی این دو (شهرری از تهران) از حیث کالبدی کارکرد یکپارچگی را بهم میزند، گفت: این موضوع از حیث کالبدی جدایی ری از تهران نمیتواند کارکردهای مثبتی داشته باشد و یکپارچگی مدیریت را که برای تهران دنبال میکنیم، به هم میریزد.
وی افزود: توقع مردم ری هم بجاست و تا حدودی شهرداری تهران هم در دستور کار خود قرار داده است و به شهر ری خدمات لازم را ارائه میکند، اما مثلا در مورد پسماند و مجموعه آرادکوه نیازمند توجه بیشتری هستیم که مطالبه مردم ری است.
وی گفت: قطعا میتوان به مردم ری این قول را داد که با تمهیدات درست و مطالعات دقیق و اجرای آنها میتوان دغدغههای موجود را حل و فصل کرد.
آقای تقی زاده ادامه داد: بی تردید راهکار حل چنین مسائلی جدایی ری از تهران نیست، باید کار کارشناسی صورت بگیرد و در قالب یک مدل این موضوع بررسی شود.
تقی زاده درباره ارزیابی طرح کاهش آلودگی هوا در تهران نیز گفت: این طرح زمانی شروع شد که دو مطلب عمده در مورد آن در نظر گرفته نشد، یکی تعطیلات تابستانی مدارس و دیگری سفرهای تابستانی مردم؛ بر همین اساس خیلی نمیتوان این طرح را از زمان شروع مورد ارزیابی قرار داد.
وی افزود: باید اوج ترافیک که در مهر ماه با توجه به بازگشایی مدارس اتفاق میافتد برای ارزیابی این طرح مد نظر قرار گیرد.
معاون عمرانی استانداری تهران ادامه داد: به دفتر فنی معاونت عمرانی استانداری تهران دستور دادهام مطالعه و مقایسه تطبیقی با اجرای این طرح در سال جاری با سالهای قبل و طرح زوج و فرد انجام شود که نتیجه این مطالعات در شورای ترافیک استان مطرح و تصمیم قطعی در این مورد در شورا گرفته خواهد شد.
تقی زاده، معاون استاندار تهران
جلوگیری از خسارت بارندگیها نیازمند هم افزایی دستگاه ها
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران با بیان اینکه در مدیریت بحران همه دستگاههای عضو شورا باید پای کار باشند، گفت: مدیریت صحیح بارشها و جلوگیری از خسارت نیازمند هم افزایی همه دستگاه هاست.
محمد تقی زاده در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان تهران و نخستین جلسه ستاد پیشگیری و هماهنگی بحران استان تهران افزود: در بارشهای اخیر در شهر و استان تهران هماهنگی نسبی بین دستگاههای متولی وجود داشت، اما قطعا نیاز است که در حوزه پیشگیری به ویژه در مواقع بحران همه دستگاهها با هماهنگی پای کار بیایند تا شرایطی فراهم شود که بهتر از این بتوانیم، وضعیت را مدیریت کنیم و هم افزایی بیشتری در مواقع بحران داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در بارشهای اخیر برخی ناهماهنگیها در شهرستانها مشکلاتی بوجود آورد، گفت: در شهر تهران نیز برغم اینکه معاونت خدمات شهری از مدتها قبل لایروبی انهار و رودخانهها را انجام داده بود، اما همکاری نکردن برخی بخشها با خدمات شهری باعث برخی مشکلات شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران بر لزوم هماهنگی بیشتر میان دستگاههای متولی مدیریت بحران در استان تهران تاکید کرد و افزود: در مدیریت بحران اصل بر پیشگیری است و همه دستگاههای عضو شورا باید همراه و همگام باشند.
وی با اینکه همکاری نکردن برخی بخشها با خدمات شهری تهران باعث بروز برخی مشکلات در بارشهای اخیر شده است، گفت: مشکلاتی که در بلوار امام رضا و پاکدشت شاهد بودیم میتوانست با هماهنگیهای بیشتر روی ندهد و در بومهن، پردیس و رودهن نیز با هماهنگی حداقلی میتوانستیم از بروز مشکلات جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: در بزرگراه امام رضا (ع) شاهد ناهماهنگی بین دو شهرستان ری و پاکدشت بودیم و در شهرستانهای شهریار و پردیس هم این ناهماهنگی وجود داشت و موجب بروز مشکلاتی شد.
تقی زاده گفت: وقتی شرایط بحران ایجاد میشود همه دستگاهها باید پای کار باشند، نه اینکه مشکل به وجود بیاید، راه بسته شود و پس از درگیری بسیاری از دستگاهها، دستگاه متولی تازه پای کار بیاید.
وی افزود: در منطقه ۲۱ شهرداری تهران به لحاظ انجام عملیات عمرانی در هنگام بارندگی با مشکل مواجه خواهیم بود.
صفی نیا، مدیرکل فرودگاه مهرآباد
فرودگاه مهرآباد، زمان بارش با مشکل ترافیک و راهداری روبرو میشود
مدیرکل فرودگاه مهرآباد گفت: فرودگاه زمان وقوع بحران با مشکل ترافیک و راهداری مواجه میشود.
میرسعید صفی نیا در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران و نخستین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات بحران استان تهران افزود: فرودگاه مهرآباد در زمان وقوع بحران و بارندگیهای شدید با مشکل فرماندهی انتظامی، ترافیک و راهداری روبرو میشود و لازم است فرماندهی انتظامی غرب استان تهران اقدامات لازم را در چنین مواقعی انجام دهد.
وی گفت: تمام برنامهها و اقداماتی که در جلسه امروز درباره اقدامات لازم برای حوادث غیر مترقبه و بارندگی بیان شد، جزو اولویتهای مهم فرودگاه مهرآباد و مصوبه ۵۲۹ شورای امنیت ملی است.
مدیرکل فرودگاه مهرآباد به حوادث سال ۹۶ اشاره کرد و افزود: با توجه به بارندگیهای اخیر باز هم جاده قدیم قم بسته شد.
وی گفت: زمانی که چنین مشکلاتی پیش میآید، ما تمام کارهای خود را هوایی انجام میدهیم، بنابراین باید همه دستگاهها در هنگام وقوع چنین حوادثی همکاریها و هم پوشانیهای لازم را داشته باشند.
صفی نیا افزود: متاسفانه سال گذشته رودخانه کن سرریز شد و هیچ کس هم هیچ کاری نکرد، در این میان فقط فرودگاه مهرآباد اقدامات لازم را برای رفع مشکلات انجام داد.
صفری، فرماندار دماوند
نقاط آبگیر شهرستان دماوند شناسایی شده است
فرماندار دماوند گفت: نقاط آبگیر شهرستان دماوند شناسایی شده و غیر از سه نقطه مشکلات سایر نقاط برطرف شده است.
مجید صفری در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران و نخستین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات بحران استان تهران افزود: با توجه به امکانات خوبی که داشتیم، نقاط آب گیر شهرستان دماوند کاملا شناسایی شده است.
وی گفت: مشکلات سه نقطه باقیمانده هم برطرف خواهد شد.
مرسل پور، فرماندار اسلامشهر
آبهای زیرزمینی، مشکل خاص اسلامشهر
مسعود مرسل پور فرماندار اسلامشهر نیز گفت: پس از یخ زدگی که سال ۹۶ داشتیم با اقداماتی که مدیریت بحران اسلامشهر انجام داد، بسیاری از مشکلات برطرف شده است.
وی افزود: یک مشکل خاص در اسلامشهر داریم که آن هم آبهای زیرزمینی است که به دلیل وجود قنوات قدیمی بالا آمده است.
فرماندار اسلامشهر گفت: نیازمند توجه ویژه مسئولان و برطرف شدن این مشکل هستیم.