رعایت نکات بهداشتی ضامن سلامتی زائران اربعین
رعایت نکات بهداشتی ضامن سلامتی زائران اربعین حسینی است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیمای، مرکز فارس گفت: ایمنی و سلامت آب آشامیدنی در حفظ سلامت زائران اهمیت بسیاری دارد از اینرو توصیه میشود در مدت سفر خود از آب آشامیدنی سالم و بستهبندی استفاده کنند.
دکتر محمدرضا کریمی افزود: افرادی که در مراسم پیادهروی اربعین شرکت میکنند بهتر است با خود غذاهای فاسد شدنی حمل نکنند و از مواد غذایی خشک مانند انواع خشکبار و غذاهای کنسرو شده استفاده کنند تا دچار مسمویت غذایی در طول مسیر پیادهروی اربعین نشوند.
وی، شستشوی دستها با آب و صابون و استفاده از ژلهای ضدعفونی کننده دست را مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماریهای گوارشی برشمرد و افزود: مصرف لیموترش تازه و یا آبلیمو با هر وعده غذایی نیز تا حد زیادی مانع بروز بیماریهای گوارشی در زائران اربعین حسینی میشود.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهارداشت: به زائران توصیه میشود غذا را در محل موکبها به صورت گرم استفاده کنند و از مصرف مواد خام مانند سبزیجات و سالاد خودداری کنند.
دکتر کریمی گفت: به علت وجود گرد و غبار احتمالی در کشور عراق به افرادی که در مراسم پیاده روی اربعین شرکت میکنند، توصیه میشود ماسک استاندارد با خود به همراه داشته باشند.
وی، خودداری از دست دادن، روبوسی و درآغوش گرفتن افراد که دارای علایم بیماری تنفسی هستند، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه و شستن میوهها و پوست کندن آن را از دیگر توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از بیماریها بیان کرد و افزود: زائران اربعین حسینی پس از بازگشت به کشور درصورت داشتن علائمی مانند تب، سرفه و اسهال حتما به پزشک خانواده خود و یا مراکز درمانی مراجعه کنند.