توصیههایی بهداشتی برای زائران اربعین
زائران اربعین به رعایت نکات بهداشتی توجه داشته باشند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس، عضو هیات علمی گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) گفت: زائران اربعین حسینی پیش از سفر، زیر نظر پزشک معالج بررسی شوند و در صورت لزوم، چکاپهای لازم را انجام داده و داروهای موردنظر پزشک را به همراه داشته باشند.
صدیقه فروهری افزود: به مبتلایان به فشارخون بالا و دیابت توصیههای پزشک معالج را جدی گرفته و در طول سفر نیز رعایت کنند.
وی با تاکید بر توجه زائران به مشکلات مفصلی و عضلانی، افزود: میتوان برای پیشگیری از دردهای عضلانی در طول مسیر، ساق پا و ران را با روغن زیتون ماساژ داد، مصرف خوراکی دارچین و یا زنجبیل نیز در افزایش توان عضلانی موثر است.
عضو هیات علمی گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده پرستاری گفت: زائران برای هضم بهتر غذا و جلوگیری از نفخ و ترش کردن و سنگینی معده، مصرف مقدار کمی زیره یا نعناع خشک و یا شوید خشک روی غذای و یا جویدن بعد از غذا توصیه می شود.
فروهری، از زائران خواست تا به همراه غذا، آب لیموترش مصرف کنند و افزود: یک درمان ساده برای مسمومیتهای گوارشی، جرعه جرعه نوشیدن آب جوش است.
عضو هیات علمی گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده پرستاری، مصرف دمنوش نعناع، پونه، آویشن و یا زنیان به همراه عسل را برای درمان اسهال مناسب دانست و ادامه داد: اگر آب زیادی از بدن دفع شده، آب نمک رقیق همراه با مقداری قند و یا عسل میتواند موثر باشد.
وی گفت: برای رفع یبوست زائران میتوانند با غذای خود چند قاشق روغن زیتون مصرف کرده یا قبل از غذا کمی عسل میل کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه اضافه کرد: خوردن یک تا دو لیوان آب ولرم در صبح ناشتا می تواند مشکلات گوارشی را کاهش دهد.
فروهری افزود: برای برطرف کردن عطش، بهتر است از آب خیلی سرد یا آبی که با یخ سرد شده، استفاده نشود، افزودن مقداری آب لیموترش به آب، از تشنه شدن زیاد و داغی بدن جلوگیری میکند؛ همچنین سیب و خیار میوههای مناسب برای رفع عطش هستند.