پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران : با ۹ دانشگاه برتر بیش از ۱۰میلیارد تومان و با بخش خصوصی بیش از ۲۷ میلیارد تومان قرارداد همکاری بسته ایم.
آقای حسین صمیمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چقدر دستگاهها و وزارتخانهها از دادههای ماهوارهای استفاده میکنند؟ افزود: این مسیر هنوز جای بهبود دارد و رسالت ما در پژوهشگاه فضایی، معرفی کاربردهای فناوری است و همه این فعالیتها از بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تأمین اعتبار شده است.
وی گفت: معرفی کاربردها خدمت به کشور است و با وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه تعامل خوبی داریم و امیدواریم این کارها به موفقیت برسد و موانع موجود در سر راه همکاری ما با بقیه سازمانها برداشته شود.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران افزود: البته برخی دستگاهها کم و بیش مقاومتهایی میکنند، اما به هر حال روشهای سنتی باید کنار گذاشته شود و به زودی فضاهای کاری باز شود.
آقای صمیمی درباره نوع ارتباط پژوهشگاه فضایی با دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان و خصوصی گفت: گزاف نیست اگر بگوییم که وضع پایدار و پویای صنعت فضایی کشور در مقایسه با سایر صنایع به علت ریشههای قوی و عمیق این صنعت در دانشگاه هاست.
وی افزود: دارایی اصلی بخش فضایی کشور همان جوانان متخصص و دانشمندی هستند که همه دست پرورده این دانشگاهها محسوب میشوند.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به این که بخش عمدهای از نیروهای کلیدی این پژوهشگاه چه در قالب همکار پروژه و چه در قالب نیروهای پاره وقت از دانشگاهها آمده اند، به قرارداد این پژوهشگاه با ۹ دانشگاه برتر کشور در اجرای طرحهای ماهوارهای اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰ میلیارد تومان قرارداد همکاری منعقد شده است.
آقای صمیمی افزود: با بخش خصوصی هم در قالب ۶۵ قرارداد به ارزش ۲۷ میلیارد تومان در حوزه طراحی، ساخت و تأمین قطعات در این سالها همکاری داشتیم.
وی گفت: در برآوردی کلی در طرحهای ماهوارهای سهم شرکتهای خصوصی و دانش بنیان ۳۵ درصد، سهم دانشگاهها ۱۳ درصد و سهم پژوهشگاه ۵۲ درصد است و بر همین اساس پژوهشگاه، نیمی از بودجه خود را برای طراحی و ساخت ماهوارهها به دانشگاهها و شرکتهای خصوصی برون سپاری کرده است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران افزود: این کار را رسالت خود میدانیم چرا که باید مدیریت تحقیقات را به عهده داشته باشیم و بتوانیم شرکتها و دانشگاهها را فعال نگه داریم.
آقای صمیمی، توسعه دانش فضایی را از دیگر بخشهای تعاملی میان این پژوهشگاه با دانشگاهها خواند و گفت: ما در نقشه راهمان نیم نگاهی به آینده داریم و بذر فناوریهای مورد نیاز در آینده را از همین الان در دانشگاهها کاشته ایم و به همین منظور با ۱۲ دانشگاه معتبر حدود ۶ میلیارد تومان قرارداد برای حمایت از پایان نامههای کارشناسی ارشد، دکتری و طرحهای مستقل دانشگاهی منعقد کرده ایم.
وی همه این فعالیتها را نیازمحور خواند و افزود: ما نیازهای آینده را در قالب درخت علم و فناوری فضایی مستند و به دانشگاهها ابلاغ کردیم و در این چارچوب پایان نامهها و رسالهها را حمایت میکنیم و با ۱۳۵ استاد برجسته دانشگاه و بیش از ۲۰۰ دانشجو همکاری داریم.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: توانسته ایم علاقه مندیهای تحقیقاتی این دانشجویان را به سمت رفع نیازهای فضایی کشور سوق دهیم که الگوی خوبی از تعامل میان صنعت و دانشگاه است.
ماهواره ناهید یک در مسیر تطابق با پرتابگر
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران: ماهواره ناهید یک تحویل سازمان فضایی ایران شده است و مراحل تطابق با پرتابگر را طی میکند.
آقای حسین صمیمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: اقدامات ما در حوزه طراحی و ساخت ماهواره منطبق بر نقشه راهبردی ناشی اسناد بالادستی است.
وی گفت: در حوزه ماهوارههای مخابراتی، گام نخست، ماهواره تحقیقاتی ناهید یک است که این ماهواره بستری برای ازمایش و ارزیابی فناوریهای بومی توسعه یافته محسوب میشود.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران افزود: ارتفاعات باند کی یو، کنترل وضع سه محوره و باز شدن صفحات خورشیدی از فناوریهایی است که به صورت بومی توسعه پیدا کرده است و در بستر ماهواره ناهید یک عرضه خواهد شد.
آقای صمیمی با اشاره به اینکه این ماهواره به طور رسمی تحویل سازمان فضایی ایران شده است و مراحل تطابق با پرتابگر را طی میکند، از تجمیع ماهواره سنجشی پارس یک هم تا سه چهار ماه آینده خبر داد و گفت: این ماهواره سنجشی با دقت ۱۵ متر، آماده تحویل به سازمان فضایی پس از تجمیع خواهد بود.
وی افزود: یکی دیگر از محصولات راهبردی، بلوک انتقال مداری سامان است که میتواند ارتفاع مدار را از ۴۰۰ کیلومتر به ۷ هزار کیلومتر ارتقا دهد، آزمونهای کیفی سطح بالایی روی این محصول در حال انجام است و تا دو ماه آینده که نمونه کیفی آن به اتمام برسد، آزمونهای زیرمداری مربوط به این محصول را آغاز خواهیم کرد تا از صحت انجام ماموریت آن مطمئن شویم.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران درباره پیشرفت صنعت فضایی کشور در شرایط تحریم گفت: در روزهای اخیر آمریکا بخش فعال صلح آمیز فضایی کشور در سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی و پژوهشگاه هوافضا را تحریم کرد.
وی افزود: البته بخش فضایی کشور از بدو فعالیتش در زیر چتر تحریم بوده است و همه پیشرفتهای امروز صنعت فضایی با وجود شدیدترین محدودیتها و تحریمها به وقوع پیوسته است.
آقای صمیمی گفت: هم اکنون تنها تفاوتی که کرده این است که تحریمها از زبان دولت آمریکا شنیده شده است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ما باید بی اثر بودن تحریمها را نشان دهیم، افزود: با تکیه بر جوانان هیچ مانعی مقابل فعالیتهای فضایی نمیبینیم و تلاشها را شبانه روزی ادامه خواهیم داد.
وی درباره دستاوردهای فضایی در مباحث اقتصادی هم گفت: اگرچه این دستاوردها در بدو امر به عنوان حوزه اقتداری مطرح بوده است، اما هم اکنون از آن به عنوان اقتصاد نوظهور یاد میشود و فناوریهای فضایی در حوزه پایش محیط زیست و محصولات کشاورزی و دیگر حوزهها کاربرد فراوانی دارد.
آقای صمیمی افزود: ما در پژوهشگاه فضایی تمرکز زیادی روی توسعه خدمات فضاپایه داریم و کارهای خوبی با وزارت کشور در خصوص برآورد خسارت سیل و همچنین با سازمان برنامه و بودجه در خصوص خرید تضمینی گندم انجام داده ایم.
وی اظهار کرد: امروزه فناوریهای فضایی ابزار معتبر و قابل اعتمادی با دست دولتمردان برای مدیریت کلان کشور است و جنبههای اقتصادی دیگری هم در این دوره با تلاش استارتاپهای فعال در حال شناسایی است و فکر میکنیم در آینده نزدیک با یک شتاب قابل توجه در حوزه ایجاد اشتغال در بخش فضایی و کسب و کارهای خلاق در این بخش مواجه شویم.