پخش زنده
امروز: -
رییس پژوهشگاه قوه قضاییه، از ابلاغ دستورالعمل نحوه حمایت دستگاه قضایی از پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی و حوزوی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدحجتاله علم الهدی گفت: این دستورالعمل که به تصویب شورای پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه رسیده، شامل بر پنج بخش و ۲۱ ماده است که در آن اهداف، شرایط و ضوابط، نحوه و مراحل حمایت، و تعهدات پژوهشگاه و متقاضی دریافت حمایت بیان شده است.
رییس پژوهشگاه قوه قضاییه افزود: پژوهشگاه قوه قضايیه به منظور هدایت ظرفیتهای دانشگاهی و حوزوی به سمت و سوی کاربردی سازی و حل مسائل قوه قضايیه و تامین نیازهای پژوهشی این قوه، از رسالهها و پایاننامههای دانشگاهی (ارشد و دکتری) و حوزوی (سطح سه و چهار) حمایتهای مادی و معنوی انجام میدهد.
علم الهدی با اشاره به راهندازی سامانه حمایت از پایاننامهها افزود: این سامانه حمایتی محدود به دانشگاهها و پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی نیست و با توجه به ظرفیتهای منحصر به فرد حوزه¬های علمیه و طلاب علوم دینی و با عنایت به نیازهای فقهی قوه قضاییه در موضوعات مختلف شامل حمایت از پایان نامههای سطح سه و چهار حوزوی نیز میشود.
رییس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به اولویتهای پژوهشی برای حمایت از پایاننامهها گفت: اولویتهای پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه مبتنی بر نظام نیازسنجی پژوهشی و با بهره گیری از منابع مختلف از جمله اسناد بالادستی، نظام استنادی پژوهشهای پیشین و شناخت وضعیت محیطی، نظام ایده یابی و اولویتهای پژوهشی اعلامی از سوی ارکان مختلف قوه قضائیه تبیین شده است.
علمالهدی اضافه کرد: البته بانک اولویتهای پژوهشی مورد حمایت پژوهشگاه در حال تکمیل است و به زودی موضوعهای دیگری نیز به این بانک اضافه خواهد شد.
رییس پژوهشگاه قوه قضاییه همچنین با توجه به تخصصی بودن برخی موضوعات مورد حمایت بیان کرد: به منظور تبیین و تشریح موضوعات مورد حمایت، در یک فرآیند تخصصی برای هر یک از موضوعات «درخواست طرح نامه» (RFP) تهیه شده تا راهنمای دانشجویان و طلاب برای درک دقیقتر موضوعات باشد که با مراجعه به سامانه مزبور برای هر یک از موضوعات قابل مشاهده است.
وی افزود: حمایتهای پژوهشگاه قوه قضايیه از پایاننامهها در سال ۱۳۹۹ شامل ارائه پژوهانه تا سقف ۲۵ میلیون ریال برای پایان نامههای مقطع کارشناسی ارشد دانشگاهی و سطح سه حوزوی و تا سقف ۵۰ میلیون ریال برای رسالههای دکتری دانشگاهی و سطح چهار حوزوی خواهد بود.
علمالهدی با اشاره به حمایتهای معنوی از پایان نامهها بیان کرد: از آنجا که یکی از چالشهای کارهای پژوهشی در موضوعات قضایی عدم دسترسی به دادگاهها و قضات و آمارها و آراء قضایی است، پژوهشگاه در این زمینه بستر همکاری بخشهای مختلف قوه قضائیه و دسترسی پژوهشگران به مستندات مورد نیازشان را فراهم خواهد کرد.
متقاضیان دریافت این حمایت ها، برای مطالعه دقیق مفاد آییننامه حمایت از رسالهها و پایاننامهها و اولویتهای پژوهشی، میتوانند به سایت پژوهشگاه قوه قضايیه به نشانی http://www.ijri.ir/ مراجعه کرده و موضوعات خود را بر اساس اولویتهای پژوهشگاه، انتخاب و پس از تکمیل کاربرگ درخواست اولیه آن را همراه با کارنامک علمی به آدرس oc@ijri.ir ارسال کنند.
بدیهی است پس از تایید موضوع توسط پژوهشگاه، متقاضیان باید نسبت به ارائه طرحنامه اقدام کنند و در نهایت تمام اسناد مربوط به طرحنامه در یک فایل فشرده (شامل نسخههای WORD و PDF) به ایمیل مزبور ارسال شود.