به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ خداداد غریب پور در حاشیه همایش فرصت های سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی در جمع خبرنگاران گفت: این سازمان تا سال 1400، حدود 16 میلیارد دلار فرصت سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی تعریف کرده است که به سرمایه گذاران داخلی و خارجی ارایه خواهد شد.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)افزود: امسال بیش از 3 و نیم میلیارد دلار طرح سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی به بهره برداری می رسد این درحالیست که هم اکنون 650 میلیون دلار طرح سرمایه گذاری آماده افتتاح است.
وی اضافه کرد: امسال هزار و 200 میلیارد تومان سرمایه گذاری از بخش خصوصی کشور جذب معادن و صنایع معدنی شده که امیدواریم با ارایه طرح های سرمایه گذاری جدید، این میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی افزایش قابل توجهی یابد.
آقای غریب پور با بیان اینکه معدن کشور ما به عنوان 10 کشور اول دارای منابع غنی معدنی مزیت محسوب می شود، گفت: اکتشافات معدنی هم از اولویت های دولت است و ایمیدرو با حمایت دولت و وزارت صنعت توانست کار بزرگی را در مجموعه خود و شرکت های بزرگ معدنی از لحاظ اکتشاف انجام دهد طوری که هزینه انجام شده امسال برای اکتشاف، 10 برابر هزینه چندسال اخیر است.
وی افزود: برای آنکه سرمایه گذاری در معدن شکل گیرد باید پیش از آن، اکتشاف انجام شود و وقتی اکتشاف صورت می گیرد و ذخایر معدنی جدید کشف می شود این یعنی سرمایه گذاری برای استخراج و فرآوری این ذخایر معدنی جدید مورد نیاز است.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: چه در بخش فلزات آهنی و چه در بخش غیرآهنی همچنین در فلزات اساسی، از ظرفیت های بالقوه ای برخورداریم که نیاز به اکتشاف را دو چندان کرده است.
آقای غریب پور افزود: اکتشاف در حوزه مس، طلا و برخی فلزات اساسی، با توجه به برخورداری از منابع مستعد، دو برابر شده، که امیدواریم بتوانیم با این ظرفیت اکتشافی، به ذخایر خوبی دست یابیم.
عملیات اکتشافی در کمتر از 10 درصد ظرفیت معدنی کشور
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن گفت: توجه به اکتشاف از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا تاکنون کمتر از 10 درصد از ظرفیت های معدنی کشور مورد اکتشاف قرار گرفته است.
داریوش اسماعیلی در حاشیه همایش فرصت های سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ما هم اکنون شرکت های قدرتمند در بحث اکتشاف و استخراج در دنیا نداریم بنابراین بعد از اکتشاف، استخراج و فرآوری معدنی در اولویت سیاست ها و برنامه های توسعه ای در حوزه معدن قرار دارد.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه سیاست های اصلی کشور جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده بالا به ویژه در حوزه معدن است بخش های فرآوری و تکمیل زنجیره تولید در حوزه معدن و صنایع معدنی فرصت خوبی برای سرمایه گذاران به منظور ورود به این عرصه است.
اسماعیلی گفت: در بحث استخراج نیز استخراج سنگ آهن و مس مهمترین مبحث سرمایه گذاری است زیرا از ظرفیت های بسیار خوبی در منابع متعدد معدنی از جمله سنگ آهن و مس برخورداریم.