پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت: همواره گشایش در خارج و توسعه در داخل را به عنوان یک راهبرد دو ستونه در دستور کار خود قرار داده ایم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علی ربیعی در نشست خبری افزود: در شرایط کنونی مراقبت از زندگی روزمره مردم، افزایش تولید داخلی، جداکردن بودجه جاری از نفت، گسترش فضای اجتماعی، گسترش اشتغال با توجه به شرایط تحریم و توسعه روستایی و سیاستگذاری معطوف به روستا از برنامههایی بوده که دولت همواره پیگیر آن بوده است.
آقای ربیعی، گفت: دموکراسی، پیگیری انتخابات آزاد در داخل در آینده نه چندان دور، زندگی روزمره مردم، کمک به مقاومت در داخل، در کنار مردم ایستادن برای اینکه از رنجهای تحریم عبور کنیم و شکستن حصری که تحریم برای ما آورده است در دستور کار دولت بوده و هست.
سخنگوی دولت افزود: امروز هم روز روستاو عشایر است به جرات میگویم به عنوان سخنگوی دولت که دولت تدبیر و امید بیش از همیشه سیاستهای معطوف به روستا را ایجاد کرده است، سیاستی که در برخی از سالها مغفول مانده بود و پیامد این غلفت مهاجرت به شهرها و گسترش حاشیه نشینی شهری و سخت شدن شرایط زندگی برای روستاییان شد.
وی گفت: ما معتقدیم به رغم شعارها، برنامههای مشخص و آینده نگری در رابطه با روستاها وجود نداشت و در دولت با این نگاه تحولات خوبی در زمینه وضعیت روستاییان و عشایر به وجود آمده است.
آقای ربیعی افزود: اولین اقدام دولت، تثبیت زندگی در روستا و زندگی پذیر کردن روستاهاست که روستاییان و عشایر بتوانند در زندگی روستایی خود وضعیت قابل قبولی داشته باشند و سیاست دوم ما مهاجرت معکوس به روستا بود و در این جهت برای اقتصادی کردن کشت، دامداری و باغداری موفقیتهای خوبی حاصل شده است.
سخنگوی دولت گفت: سیاستهای ما در روستا صرفا در ابعاد اقتصادی نبوده است، توسعه خدمات بهداشت و درمان با هیچ دورهای قابل مقایسه نیست، دسترسی به زیرساختهای ارتباطات، جادهای و هوایی بین روستاها با شهرها و خدمات بی نظیری در این دولت انجام شده است.
وی گسترش آموزش، مقابله با ترک تحصیل، برنامه ریزی برای بازماندگان از تحصیل روستاییان را برنامههای موفق دولت برشمرد و گفت: افزایش رفاه و زندگی پذیر کردن روستاها از طریق بیمه روستائیان و عشایر، اعطای تسهیلات بانکی برای اجرای طرحهای توسعه روستایی و عشایری، ایجاد اشتغال خرد محلی در کنار درآمدهای کشت و دام و باغداری، از خدمات دولت از طریق اعمال سیاستهای توسعه روستایی است.
آقای ربیعی افزود: به هر حال جاده سازی، آبرسانی، برق رسانی، گاز رسانی در کنار فعالیتهای بزرگ صورت گرفته، امکان ایجاد مهاجرت معکوس در برخی از روستاها را فراهم کرده است، هر چند معتقدیم خدمت به روستا و فقر زدایی از روستاها یک برنامه بلند مدت جدی است که باید کارهای زیادی در این زمینه صورت بگیرد.
آقای ربیعی با بیان اینکه هم اکنون روستاها ۲۶ درصد جمعیت و ۲۷ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده اند، گفت: امروز در کنار اشتغال خوبی که در سال گذشته داشتیم و آمار آن اعلام شده است، باید بگویم که سهم اشتغال روستاییان از اشتغال کل به ۲۵ درصد افزایش یافته است، در مجموع متوسط بسیاری از سالها این سهم ۳ درصد بوده است، در سال گذشته از مجموع مشاغل ایجاد شده ۱۴۰ هزار شغل مربوط به شغل عشایر و روستاییان بوده است که همین جا تشکر میکنم از مقام معظم رهبری که از محل صندوق توسعه ملی منابع لازم برای این بخش را در اختیار قرار دادند.
سخنگوی دولت افزود: در این مدت ۹۳ درصد روستاها از جادههای مطلوب برخوردار شدند و بیش از ۸۰ درصد، گاز خانگی دارند که تا پایان دولت کنونی به تمامی روستاها گازرسانی خواهد شد، ۸۴ درصد آب آشامیدنی سالم داریم و هنوز در برخی مناطق باید در این زمینه تلاش کنیم، تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار به جز مناطق صعب العبور به شبکه سراسری برق متصل شده اند.
آقای ربیعی گفت: گازرسانی از افتخارات این دولت است و میزان گازی که به روستاها رفته و زندگی راحت تری را برای روستائیان فراهم کرده است از کارهای بزرگی بوده که در بسیاری از کشورها بی نظیر است و ۱۰۰ درصد شبکههای خانه بهداشت و مراکز جامع بهداشت تحت پوشش قرار گرفتند و ۹۰ درصد طرح پزشک خانواده روستایی و ۹۵ روستاییان از بیمه سلامت تقریبا رایگان استفاده میکنند.
وی افزود: بیمه اجتماعی روستاییان امروز پوشش ۲۵ درصدی دارد که همه روستاییان را دعوت میکنم که با این بیمه آشنا شوند، بیمهای که بازنشستگی برای یک روستایی را تضمین میکند و سالمندی همراه با فقر را بکاهد، این بیمه این ظرفیت را دارد که تعداد بیشتری را تحت پوشش قرار دهد که با خلاء فرهنگی مواجه است.
سخنگوی دولت در ادامه با بیان اینکه امروز به مناسبت روز روستا ۲۴۸۰ پروژه در روستاها رونمایی خواهد شد، گفت: امیدواریم که فعالیت ما در ارتباط با روستاها، منجر به از بین بردن فقر در روستاها شود، فقر نه منظور فقر گسترده که البته خوشبختانه فقر شدید همراه با گرسنگی را در کشور نداریم، اما با ابعاد دیگر فقر مقابله خواهیم کرد.
انتقال پرونده تحصیلی آقای فریدون به دانشگاه شهید بهشتی قانونی بوده است
سخنگوی دولت انتقال پرونده تحصیلی آقای حسین فریدون از دانشگاهی در گیلان به دانشگاه شهید بهشتی تهران را قانونی دانست.
آقای علی ربیعی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره غیرقانونی بودن تحصیلات تکمیلی آقای فریدون در دانشگاه شهید بهشتی، گفت: من به دقت با آقای غلامی و مدیران دانشگاه درباره این موضوع صحبت کردم.
وی افزود: آقای فریدون قبل از دولت آقای روحانی در دانشگاه گیلان و در دولت قبل به عنوان دانشجوی دکتری پذیرفته شد و به دانشگاه شهید بهشتی انتقال یافت.
آقای ربیعی گفت: رئیس وقت دانشگاه شهید بهشتی که اکنون رئیس دانشگاه آزاد است، فرد سختگیری محسوب میشود و بنده سراغ ندارم که او موضعی سیاسی به نفع کسی بگیرد و به شخصیت او هم نمیخورد که بخواهد انتقال این پرونده تحصیلی را غیرقانونی انجام داده باشد.
سخنگوی دولت، افزود: آقای فریدون پیش از انقلاب در سن ۱۶ سالگی بازداشت شد و بیش از یکسال در زندانهای شاه بود و پس از پیروزی انقلاب نیز در منطقه کردستان بیش از یکسال اسیر شد و ۳۰ درصد جانبازی دارد.
وی با بیان اینکه انتقال پرونده تحصیلی آقای فریدون قانونی بوده است، تصریح کرد: آقای روحانی بارها اعلام کرده است که هیچ خط قرمزی ندارد و چند بار در این خصوص اعلام کرد که فقط انتظار دارد به این مسائل، منصفانه رسیدگی شود که یکی هم همین پرونده تحصیلی آقای فریدون است.
آقای ربیعی تاکید کرد: دولت و هیچ فردی از جانب آن هیچ دخالتی در این موضوع ندارد و هیچ کس نمیتواند ادعا کند که دخالتی صورت گرفته است.
وی گفت: برادر رئیس جمهور بودن قطعا هیچ مزیتی برای آقای فریدون در این پرونده نداشته است، اجازه دهید درباره عکس این موضوع اظهار نظر نکنم، اما او مانند هر شهروند دیگری حق اعتراض دارد و باید مسیرهای قانونی را طی کند و امیدوارم منصفانه به این پرونده رسیدگی شود.
سخنگوی دولت بار دیگر تاکید کرد: هیچ کس حق ندارد در دفاع از هر چیزی که به حقوق مردم مربوط شود دخالت کند بر این اساس هیچ کس در این موضوعات نه مداخله و نه دفاع نابحق میکند.
آقای ربیعی افزود: فقط موضوع این است که آقای فریدون هم مانند شهروندی دیگری، استدلالش شنیده، مستنداتش دریافت و درباره او منصفانه قضاوت شود.
وی تاکید کرد: روی سخن من با برخی از مخالفان دولت و رسانههایی است که این موضوع را تعمیم میدهند، اگر معتقد هستید بگذارید دادگاه کارش را انجام دهد.
آقای ربیعی با بیان اینکه فضای سنگین سیاسی روی دادگاه ایجاد شده است از بروز این رویه ابراز تاسف کرد.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تشکیک در آمارهای رئیس جمهور در خصوص بهبود برخی شاخصهای اقتصادی و متهم کردن وی به دروغگویی، گفت: برنامهای پیش رو دارم که طبق پیشنهاد وزیر ارشاد میخواهم نشستهای تخصصی با حضور برخی وزرای ذی ربط برگزار کنم.
وی افزود: گاهی درباره موضوعی صحبت میشود، اما درباره موضوع دیگری کلیپ تولید میکنند، ما گفتیم امسال ارزش پول ملی در مقایسه با پارسال ۴۰ درصد بهبود یافته است که حرف غلطی نیست و کسی نگفته است که تورم ۴۰ درصد کاهش یافته است، اصلا مگر تورم چقدر هست که بگوییم ۴۰ درصد کاهش یافته است؟
آقای ربیعی همچنین گفت: اصلا چنین ادعایی نکرده ایم وقتی حرف از این است شتاب تورم کاهش یافته و بهبود یافته است یعنی منفی شدن تورم کم میشود.
وی افزود: با توجه به آثار منفی تورم بر زندگی مردم، ممکن است بیان این آمارها به اشکال دیگر سبب سوتفاهم شود.
مراقبت از دهکهای پایین در موضوع یارانهها محفوظ است
سخنگوی دولت تاکید کرد: در هر گونه تصمیم گیری برای یارانههای پنهان به ویژه در خصوص سوخت، افزایش توان و رفاه دهکهای پایین و طبقه متوسط مد نظر قرار میگیرد و مراقبت از این دهکها قطعا محفوظ است.
آقای علی ربیعی در نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره برنامههای دولت در خصوص یارانههای پنهان، گفت: این موضوع در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا مطرح است.
وی تاکید کرد: در آن شورا تصمیمی باید اتخاذ شود که به علت وجوه اقتصادی و اجتماعی موضوع زندگی و رفاه مردم مدنظر قرار گیرد بر این اساس سناریوهای متعددی در دستور کار است که وقتی به نظریه منسجم و تثبیت شدهای برسیم نتیجه را اعلام خواهیم کرد.
آقای ربیعی افزود: با توجه به متغیرها و ذی نفعان متعدد این موضوع هنوز تصمیم مشخصی در این باره اتخاذ نشده، اما در مرحله نهایی است.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما درباره جدی شدن حذف درآمدهای نفتی از بودجه جاری کشور در سال آینده، از جداشدن بودجه بخش جاری از درآمدهای نفتی خبر داد.
وی گفت: تمام تلاشمان را خواهیم کرد که بودجه لازم برای بخش جاری از منابع درآمدی دیگر مانند مالیات جبران شود و بنا داریم بودجه نفت برای اجرای پروژههای عمرانی استفاده شود البته این به معنی تدوین ۲ لایحه بودجه نیست.
آقای ربیعی تحریمهای اقتصادی علیه کشورمان را بسیار بد و علیه ملت ایران دانست و افزود: با این حال این تحریمها برای سیاست گذاران ما نیز برکاتی دارد به این معنی که میتوانیم بودجه جاری را بر منافع داخلی متکی کنیم که این دستاورد خوبی است.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره جزئیات آمار اشتغال در تابستان ۹۸ گفت: آماری که ارائه شد متکی بر اطلاعات مرکز آمار ایران است، اما من شاخص دیگری نیز دارم که آن را با شاخصهای دیگر میسنجم مانند دفترچههای تامین اجتماعی.
آقای ربیعی افزود: درست است که در بخشهای صنعتی به علت تحریم ریزش نیروی کار داشتیم، اما در بخشهای دیگر مانند خدمات مولد، گردشگری و تولید پوشاک نیز با رویش نیرو مواجه بودیم.
وی اضافه کرد: با توجه به شیفتی که در بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی داشتیم آن را مبنای تحلیل بازار کار قرار دهیم و شواهد تامین اجتماعی این آمار را تایید میکند.
سخنگوی دولت همچنین گفت: در سال گذشته منتهی به تابستان ۹۸ اشتغال خالص ایجاد شده ۸۴۴ نفر اعلام شده است و در مناطق روستایی نیز رشد قابل توجهی در آمار اشتغال داشته ایم ضمن اینکه نرخ مشارکت نیز افزایش یافته یعنی این آمار اشتغال با کاهش نرخ مشارکت نبوده است.
آقای ربیعی افزود: اگر اکنون این نرخ از ۱۲/۳ به ۱۰/۵ درصد رسیده این همراه با کاهش نرخ مشارکت نبوده، اما لازم است وقتی آمار اشتغال ارائه میشود آن را تحلیل کنیم.
وی بیکار نهفته در کشور را بسیار زیاد دانست و گفت: شمار افرادی که بیکاری را سالها تحمل کردند حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است به ویژه متولدان دهه شصت.
آقای ربیعی افزود: پس از افزایش پذیرش دانشگاه ها، دهه شصتیها به مراکز دانشگاهی رفتند و با ۴-۵ سال تاخیر وارد بازار کار شدند و این گونه ما با بیکاری انتقال یافته از دورههای قبل مواجه شدیم به همین علت نرخ اشتغال، معکوس نمیشود.
سخنگوی دولت گفت: با توجه به پنجره جمعیتی کشور نیاز به اشتغال، سالانه بیش از یک میلیون شغل است.
وی افزود: با این حال، طبق گزارش دیروز آقای نوبخت به هیات دولت، نخستین بار از آمار بیکاران مزمن هم کاسته میشود که این اتفاق بسیار مبارکی است.
آقای ربیعی نسبت میان تحریم اقتصادی و ریزش نیروی کار را بسیار قابل توجه دانست و گفت: با این وجود، تحریم ها، فرصتهای اشتغال را برای بخشهایی که قبلا مدنظر قرار نمیگرفت بسیار فراهم کرد.
وی همچنین سیاست کاهش واردات را در اشتغال زایی موثر دانست و افزود: بر اثر تحریم بخشی از صنایع ما دچار مشکل شد، اما اکنون بازار داخلی خوبی پیدا کرده اند.
آقای ربیعی تاکید کرد: اگرچه تحریم و آثار تورم، زندگی عدهای را سخت کرد و باید برای افزایش قدرت خرید آنان چارهای بیندیشیم که البته در حال اقدام هستیم، اما تحریم توانسته است برای عدهای از فروشندگان کالا نیز حاوی آثار مثبت باشد.
سخنگوی دولت گفت:، چون موضوع اشتغال بسیار فنی است میتوانیم آن را در نشست دیگری با حضور مسئولان سه چهار وزارتخانه ذی ربط با اعلام جزئیات آن تبیین کنیم.
۲۰۰ میلیارد تومان برای شیرمدارس اختصاص یافت
سخنگوی دولت گفت: ۳۰۰ میلیارد تومان درخواست وزارت آموزش و پرورش برای شیرمدارس بود که ۱۸۰ میلیارد تومان تخصیص یافت که این مبلغ به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری، تصریح کرد: ما امسال با الویت سراغ مدارس خواهیم رفت، در مناطق محروم یا در شهرهای بزرگ هم، مدارس مناطق محروم اولویت بندی خواهند شد و حتما این موضوع از چند روز آینده اجرایی خواهد شد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: ما میدانیم زندگی مردم سخت است، اما کمک کردن به زندگی مردم کمک به دولت برای حل مسائل است ما قصد توجیه و فرافکنی نداریم، دولت در این زمینه به صورت مسئولیت پذیر وارد عمل شده است.
وی افزود: نباید غیر منصفانه شما پنج سال رشد مداوم و کنترل تورم را کنار بگذارید و عامل تحریم را در آن نبینید، تحریم اجازه انتقال پول به کشور را نداد و آزادانه نفت بفروشیم هر چند کیاست و کار خوبی که در وزارت نفت انجام شده است، ولی به هر حال ما با مشکلاتی مواجه شدیم و این در زندگی مردم اثر روانی اقتصادی گذاشت، اما دولت به سرعت خود را پیدا کرد.
آقای ربیعی خاطر نشان کرد: مهم این بود که ما ارز را در کانال مشخصی آوردیم که چند ماه است ارز با یک نوسان رو به بهبود در این کانال حرکت میکند، در شاخص تورم در وضعیت تولید کننده بهبود ایجاد شده، از تندی تورم کاسته شده است و در برخی کالاها هم کاهش مواجه شدیم هر چند هنوز اثر ملموسی در زندگی مردم ندارد.
سخنگوی دولت گفت: ما با افتخار در مقابل تحریم میایستیم، اما کسانی که باید دولت را کمک کنند بدون ذکر علت، مشکلات را معطوف به ناکارآمدی میکنند که این غیر منصفانه است. واقعیت تلخ این است که هم مردم دچار مشکل هستند هم علت آن و تلاش دولت در این زمینه مشخص است.
وی در ادامه تصریح کرد: برای تولید محتوا و تبیین دیدگاههای رئیس جمهور کارهایی رسانهای و تبیینی و پژوهشی به مبلغ یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان اختصاص یافته که ۷۰۰ میلیون تومان آن تخصیص یافته است که با عدد ۱۴۴۰ میلیارد تومان اعلام شده در برخی رسانهها اختلاف معنا داری دارد و رسانهها باید در اعلام اعداد دقت بیشتری داشته باشند.
آقای ربیعی خاطر نشان کرد: با این نقدهای نادرست دل مردم خالی میشود دائم اخبار منفی در جامعه منتشر میشود که کی خورده کی برده، الان نوبت کی هست که ببرد، بین ادراک از فساد و واقعیت از فساد، فاصله بسیار زیادی وجود دارد، این نوع خبررسانی برای افکار عمومی جامعه آزار دهنده است.
سخنگوی دولت افزود: در خصوص خبر دستگیری خبرنگار روسی با مدیران مربوطه صحبت کردم، پرونده در مورد تخلفات ایشان در مورد ویزا بوده و پرونده معاونت ضد جاسوسی نبوده است و از نوع تخلفاتی بوده که برخی خبرنگاران و گردشگران مرتکب میشوند، ولی به سرعت در حال رسیدگی است.
وی درباره اتفاقات اخیر در شهرستان لردگان هم گفت: با دو مدیرکل اطلاعات منطقهای و معاونان وزیر بهداشت و با مسئولان سیاسی منطقه صحبت شده است و فکر میکنم اطلاعات دقیقی میدهم.
آقای ربیعی افزود: اولا هر گونه استفاده از سرنگ آلوده از سوی بهیار وزارت بهداشت کاملا تکذیب میشود، ماجرا از این قرار بود که فردی به پزشک مراجعه میکند و پزشک مشاهده میکند که ایمنی بدن وی کاهش یافته است و آزمایشهای بیشتری را ارجاع میدهد، وظیفه وزارت بهداشت انجام وظیفه حرفهای است که بلافاصله کار دنبال میشود.
وی تصریح کرد: هم اکنون ۱۶ اکیپ در منطقه مستقر هستند، مردم مطمئن باشند که هیچ گونه سرنگ آلودهای استفاده نشده است به مردم اطمینان میدهیم که وزارت بهداشت موضوع را دنبال میکند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری خاطر نشان کرد: هیچ کشوری در دنیا حق ندارد برای کشور دیگری تعیین تکلیف کند، این سیاست آمریکاست که مداخله گرایانه در مورد کشورهای دیگر حکم صادرمی کند، دولت آمریکا اگر میتواند مسئله خود را با کنگره حل کند.
آقای ربیعی گفت: ما از تمامیت ارضی چین و به عنوان یک متحد خود حمایت میکنیم و مداخله گری آمریکا نه تنها در چین بلکه در هر جای دیگری محکوم است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه قانون استفاده از حداکثر توان داخلی از سوی دولت آغاز شده است، خاطر نشان کرد: در همین راستا نمایشگاهی گذاشتیم و بنابرمصوبات اقتصاد مقاومتی اجناسی وارد میکنیم و هر کسی توان دارد برای تولید بیاید وام بدهیم.
پیشرفت دوستی با همسایگان متوقف نمیشود
آقای ربیعی افزود: یکی از سیاستهای خدشه ناپذیر دولت گسترش مناسبات با همسایگان است که یکی از ضرورتهای سیاست دولت تدبیر و امید است.
وی اضافه کرد: سفر هفته گذشته رئیس جمهور به ارمنستان برای شرکت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا با حضور شش کشور با این هدف صورت پذیرفت و این سفر از اهمیت فوق العادهای در همگرایی منطقهای برخوردار بود.
اقای ربیعی گفت: ما با اوراسیا از دی ماه ۹۴ توافقی برای تشکیل کمیته مشترکی به منظور مطالعات امکان سنجی انعقاد توافقنامه تجارت ترجیحی انجام دادیم و با پنج کشور با بازار ۲۰۰ میلیون نفری به موافقت نامه تجارت آزاد دست یافتیم.
سخنگوی دولت اضافه کرد: در مرحله نخست این موافقت نامه از پنجم آبان اجرایی میشود و براساس آن ۵۰۲ قلم کالای صنعتی و کشاورزی مشمول تثبیت و حذف تعرفه خواهد شد.
وی افزود: مناسبات با همسایگان فقط منحصر به اوراسیا نیست و در دیدار سه جانبه مسئولان ایران، روسیه و ارمنستان هم به پیشرفتهای مهمی در گسترش مناسبات سه جانبه دست یافتیم از جمله احداث راه اهن شمال - جنوب.
اقای ربیعی گفت:: هدف ما گسترش این مناسبات با همه کشورهای منطقه و همسایگان به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس است.
وی تصریح کرد: ما مایل نیستیم هیچ کشوری را در همسایگی خود از دایره پیوندهای سیاسی اقتصادی و فرهنگی مستثنی کنیم و به همین دلیل در ماههای گذشته دولت جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است که از همه ظرفیتها برای بهبود روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه از طریق راهکارهای دیپلماتیک استفاده کند و اوج آن پیشنهاد رئیس جمهور برای تشکیل ائتلاف امید بود.
اقای ربیعی گفت: همه ما و کشورهای حوزه خلیج فارس باید هوشیار باشیم که بدخواهانی هستند که در صدد تخریب هر گونه گشایش در روابط ما با ان دسته از همسایگانی اند که در سالهای اخیر با آنها دچار اختلاف نظر شده ایم، اما آنها باید بدانند تلاش دولت برای پیشرفت صلح و دوستی با همسایگان ما متوقف نخواهد شد.
شهروندان عراقی هوشیار باشند
سخنگوی دولت گفت: شهروندان عراقی ضمن پیگیری مطالبات خود باید از هوشیاری لازم برای ممانعت از سوء استفاده بدخواهان از مطالبات مدنی خود برخوردار باشند.
آقای علی ربیعی در نشست خبری افزود: امروز ملت ما به خوبی واقف است که برخورداری از روابط خوب با همسایگان و تعمیق آن به مرحله گسست ناپذیر موثرترین ابزار برای مقابله با زورگویی، یکجانبه گرایی و مقابله با دولتهای دعوت نشده به منطقه است.
وی اضافه کرد: این مهمترین دلیل برای همت جمهوری اسلامی ایران به منظور ساختن منطقهای قوی، امن و مرفه برای همه کشورهای منطقه است به همین دلیل از هر گونه ناارامی و تنش در کشورهای همسایه نگران و متاثر میشویم و خواهان اهتمام جدی برای حفظ ارامش در همه کشورهای منطقه هستیم به همین دلیل رخدادهای چند روز گذشته عراق مایه تاسف و تاثر ملت و دولت ایران است.
اقای ربیعی گفت: در روزهای گذشته در حالی که دولت و ملت عراق خود را برای میزبانی از بزرگترین رخداد فرهنگی و مذهبی جهان اماده میکردند و منطقه نیز همزمان به سمت حرکت در جهت صلح وثبات بود شاهد وقایعی در عراق بودیم که عدهای نیز متاسفانه جان خود را از دست دادند.
وی اضافه کرد: دولت عراق اطمینان داده است که هیچ برخوردی میان نیروهای امنیتی و معترضین صورت نگرفته است و گروههای فرصت طلب دیگری دست به این جنایت زده اند از همه مردم عراق میخواهیم خویشتنداری بیشتری از خود نشان دهند و به دنبال راه حلهای دمکراتیک برای دستیابی به مطالبات خود باشند.
سخنگوی دولت گفت: شهروندان عراقی ضمن پیگیری مطالبات خود باید از هوشیاری لازم برای ممانعت از سوء استفاده بدخواهان از مطالبات مدنی خود برخوردار باشند و به این گروهها فرصت پیگیری بداندیشی خود را ندهند.
وی تصریح کرد: البته اطمینان داریم که دولت و ملت عراق از بلوغ و آگاهی کافی برای حل مشکلات خود برخوردار هستند.
اقای ربیعی گفت: راه درست غلبه بر این مشکلات وحدت ملت عراق حول مرجعیت این کشور و تکیه بر آن است و جمهوری اسلامی ایران مانند همیشه در کنار برادران و خواهران عراقی خود ایستاده است و اماده هر گونه کمکی به آنهاست و هیچ شکلی از تبلیغات جعلی و مسموم خللی در آن ایجاد نخواهد کرد.