پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت از مشخص شدن شیوه واگذاری خودروسازیها در ستاد اقتصادی دولت خبر داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علی ربیعی در نشست خبری از مشخص شدن شیوه واگذاری خودروسازیها خبر داد و گفت: در گام نخست این شیوه، فروش مازاد غیر تولیدی انجام میشود.
سخنگوی دولت افزود: در چند روز گذشته موضوع سند خودرو در ستاد اقتصادی دولت به ریاست رئیس جمهور مورد بحث قرار گرفت.
وی با اشاره به اتخاذ تصمیماتی در خصوص خودرو و سند خودرو گفت: مقرر شد تا هفته آینده شیوههای تقویت خودروسازی، برنامههای زمان بندی شده از جمله ارتقای کیفیت خودرو و عمل به تعهدات در مقابل خریداران در بخشهایی از این سند دیده شود.
آقای ربیعی با بیان اینکه در بخشی از این سند شیوه واگذاری خودروسازیها مشخص شد، افزود: واگذاری شرکتهای وابسته به خودروسازیها و نیز واگذاری سهام دولت مد نظر قرار گرفت.
وی به ایجاد یک میلیون شغل در خودروسازیها و مشاغل جانبی اشاره کرد و گفت: برای واگذاری و خصوصی سازی نیز نیاز به یک سند با چشم انداز کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشتیم و در قالب این سند خصوصی سازی و واگذاری خودروسازیها هم پیش بینی میشود.
سخنگوی دولت افزود: قطعا این سند میتواند به بهبود خودروها و پاسخ دادن به نیاز داخل کمک کند.
وی گفت: یکی از تصمیماتی که در ستاد اقتصادی دولت گرفته شد این بود که هزار و ۱۱۷ نفری که برای خرید کامیون نام نویسی کرده و به علت تفاوت قیمت، دچار مشکل شده بودند، به فهرست ثبت نام کنندگان خودروهای فرسوده که از امکانات بانکی ارزان قیمت استفاده خواهند کرد، اضافه شوند.
رئیس جمهور اصراری بر انتقال آب خزر به سمنان ندارد
سخنگوی دولت تصریح کرد: رئیس جمهور هیچ اصراری بر طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان ندارد و جز بررسی کارشناسی در این باره مد نظر نیست.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری در این باره، افزود: این موضوع از سال ۹۱ مطرح است و وزارت نیرو در این باره به سازمان حفاظت محیط زیست نامه نوشت و اصلاً ربطی به دولت آقای روحانی ندارد.
وی اضافه کرد: این موضوع حتی قبل از سال ۹۱ نیز در دستور کار قرار داشت و از این سال تبدیل به نامه وزارت نیرو به سازمان حفاظت محیط زیست شد.
آقای ربیعی ادامه داد: این اقدام ابتدا از جانب وزارت نیرو پیشنهاد شد و سازمان حفاظت محیط زیست سه حالت برای آن در نظر داشت؛ نخست موافقت، دوم رد کردن آن و سوم مشروط شدن آن به شرایط و در سال ۹۱ با درخواست وزارت نیرو موافقت اولیه صورت گرفته بود.
وی گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست با این پیشنهاد موافق نبوده بلکه به نوعی شرایط این طرح را اعلام کرده و این گونه نبوده است که با اعمال فشار کسی با آن موافقت شده باشد.
سخنگوی دولت افزود: در جلسهای در ۱۷ مهر ۹۸ درباره ارزیابی زیست محیطی این طرح شروط متعددی گذاشته شد که نیاز به مطالعه داشت و باید گزارش آن به سازمان محیط زیست داده و پس از بررسی مطالعات در این باره تصمیم گیری میشد.
آقای ربیعی گفت: در حال حاضر مطالعات محیط زیستی این طرح پایان نیافته و سازمان حفاظت از محیط زیست نیز نظر نهایی اش را اعلام نکرده است.
دولت برای برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم اربعین تلاش زیادی کرد
سخنگوی دولت گفت: امسال با تلاشهای دولت شرط روادید و به تبع آن پرداخت وجه برای سفر به عراق برداشته شد که خود این امر تاثیر زیادی در افزایش چشمگیر زائران اربعین داشت.
آقای ربیعی افزود: هفته گذشته، هفته بسیار پرتحرک و با نشاطی را پشت سر گذاشتیم. راهپیمایی عظیم اربعین در نهایت شکوه و عظمت برگزار شد که جا دارد از همه دست اندرکاران برگزاری این مراسم عظیم معنوی ـ سیاسی از مسئولین امر گرفته تا مردم عاشقی که پای در این حرکت تاریخ ساز گذاشتند تقدیر و تشکر کنم.
وی اضافه کرد: در مسیر برگزاری چنین جنبش و حرکت اجتماعی ـ سیاسی بزرگ که به آن بزرگترین اجتماع بشری لقب داده اند اقدامات بزرگی انجام میشود که گاه به چشم کسی نمیآید. از آماده کردن زیرساختهای لازم برای انجام این راهپیمایی که سادهترین آن آماده کردن راهها و وسایل ایاب و ذهاب است تا پیچیدهترین بخش آن که تامین امنیت زائران در طول مسیر رفت و برگشت است، آن هم نه فقط در کشور مبدا که در هر دو کشور و برای این کار جدای از اقدامات اجرایی و عملیاتی نیاز به هماهنگیهای گسترده، صمیمی و تعامل سازنده میان دو کشور و دو ملت دارد.
آقای ربیعی گفت: همین جا لازم است از همکاری دولت کشور دوست و برادر، عراق و مهمان نوازی خالصانه ملت عراق نیز تقدیر و تشکر کنم. بدون شک این راهپیمایی با شکوه حاوی پیامهای جدی سیاسی، فرهنگی، مذهبی و اجتماعی روشنی برای منطقه و جان است و از جمله برای دولت آمریکا که بداند ملت ایران ملتی نیست که با فشار حداکثری اقتصادی از پای درآید و شما دیدید که در همین وضعیت تحریمهای فلج کننده و حیرت انگیز که در تاریخ بی سابقه بوده است ملت و دولت ایران با چنین شور و نشاطی که نشان از جریان داشتن زندگی در بالاترین حد خود است چنین حرکت عظیمی را سازماندهی کردند و بیش از سه و نیم میلیون زائر از ایران به عراق رفتند و برگشتند.
وی افزود: اربعین فرصتی شد تا ملت ایران و عراق نیز بار دیگر در هم تنیدگیهای مذهبی ـ اجتماعی ـ فرهنگی خود را به منصه ظهور برسانند و مرزبندیهای جغرافیایی و مرزکشیهای سیاسی استعمارگران را که در طول یک قرن اخیر اساسا برای جداسازی ملتها و ایجاد اختلافات قومی ـ مذهبی میان آنها بوده است در این حرکت عظیم و به عشق امام حسین و با محوریت شعار «حسین یجمعنا» نادیده گرفته و زیر پا بگذارند.
سخنگوی دولت گفت: دولت امسال برای برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم اربعین تلاش زیادی کرد. امسال با تلاشهای دولت شرط روادید و به تبع آن پرداخت وجه برای سفر به عراق برداشته شد که خود این امر تاثیر زیادی در افزایش چشمگیر زائران اربعین داشت به طوریکه از ابتدای محرم تا روز اربعین نزدیک به سه و نیم میلیون نفر (۳ میلیون و ۴۶۸ هزار نفر) مشرف به عتبات عالیات شدند.
وی افزود: ارائه خدمات زیربنایی به این تعداد جمعیت واقعا کار شگرفی بوده است. نزدیک به دو هفته کلیه زیرساختهای غرب کشور در خدمت زائران قرار داشت. بیش از ۱۴ هزار دستگاه اتوبوس شهری و بین شهری در داخل کشور زائران را به پایانههای مرزی رساندند و برگرداندند و بیش از ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس به داخل عراق اعزام شدند. بیش از شش هزار کامیون برای ارسال محمولههای موکب داران به خدمت گرفته شد.
آقای ربیعی گفت: روزانه بیش از یک میلیون وعده غذایی و در مجموع نزدیک به ۱۱۳ میلیون وعده غذایی و میان وعده و ۱۵۰ میلیون بطری آب آشامیدنی در میان زائران پیش از ورود به عراق توزیع شد، بیش از ۴۰۰ هزار نفر پیش از ورود به عراق به مراکز اورژانس مراجعه کردند. بیش از ۱۱۰۰ دستگاه آمبولانس و ۴۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس مجهز به مرزهای ۴ گانه کشور اعزام شدند. ۱۷ هزار نیروی عملیاتی اورژانس کشور در حالت آماده باش بودند. ۱۶۰ تیم مجهز بهداشتی در این مدت به پایانههای مرزی ایران و کشور عراق اعزام شدند. ۱۵ فروند بالگرد و ۴ فروند هواپیما در این مدت در مرزها مشغول به خدمات رسانی بودند.
وی افزود: البته اینها امارهایی هست که تا همین حالا به دست من رسیده و قابل بیان بوده است و قطعا میزان خدمات رسانی و حجم کارها خیلی بیشتر از این بوده است. مثلا تلاشهای صورت گرفته برای حفظ امنیت و مسایل مرتبط با ان واقعا قابل بیان و احصاء نیست. در مجموع همه زحمت کشیدند همه دستگاههای دولتی، عمومی، دستگاههای غیر دولتی و از همه مهمتر این مردم بودند که واقعا حماسه آفریدند.
سخنگوی دولت گفت: امیدوارم همه کسانی که به هرنوعی در هرچه باشکوهتر و هرچه بهتر برگزار شدن این حماسه نقش افرینی کردند ماجور باشند و دولت نیز بتواند میزان خدمات رسانی خود به زائران اباعبدالله را افزایش دهد.
دولت در پرونده حسین فریدون دخالتی نداشته است
سخنگوی دولت گفت:رئیس جمهور و دولت در پرونده آقای حسین فریدون دخالتی نداشته اند.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره خبر منتشر شده در مورد مرخصی رفتن آقای فریدون از زندان و تکذیب آن و نیز موضوع شنود از دفتر رئیس جمهور افزود: آنچه من اطلاع دارم این است که رئیس جمهور در فرایند این پرونده تا کنون هیچ دخالتی نداشته و هیچ پیام و صحبتی حتی در حد صحبت کردن ساده نیز مطرح نبوده است.
وی گفت:: البته این به معنی تایید مفاد پرونده نیست، اما دولت هیچ دخالتی در این زمینه نداشته است، زیرا به تفکیک قوا معتقد هستیم.
آقای ربیعی افزود:، اما آقای فریدون مانند همه شهروندان درباره مسیر دستیابی به اطلاعات در پروندهاش اعتراض داشته است که میتواند پیگیری کند و امیدواریم که همانند هر شهروندی این موضوع پیگیری شود.
وی گفت: درباره بیرون آمدن آقای فریدون از زندان نیز اطلاعی ندارم؛ من هم در توییت خبرگزاری میزان دیدم که او در زندان است و در این باره میپرسم و دقیقتر پاسخ میدهم، اما اکنون اطلاعاتی در این باره ندارم.
آقای ربیعی همچنین درباره موضوع شنود از دفتر رئیس جمهور گفت:: پیگیری این موضوع نیازمند اطلاعات بیشتر است و خود آقای فریدون هم حتما این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره بیانیه اخیر گروه ویژه اقدام مالی و آخرین مهلت این نهاد به کشورمان برای پیوستن به افای تی اف گفت: در جلسه گذشته هیات دولت، این موضوع در دستور کار قرار گرفت. دولت به رایزنیهایش ادامه خواهد داد و همواره از زاویه تقویت منافع ملی بر ضرورت تصویب لوایح "افایتیاف" تاکید دارد.
وی افزود: این لوایح مختص ایران نیست، توصیههایی به کشورهای جهان با هدف مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم است که بیشتر کشورهای جهان هم به آن ملحق شدند و قطعاً مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم از اهداف جمهوری اسلامی ایران است.
آقای ربیعی هشدار داد: با تصویب نشدن این لوایح، در لیست سیاه قرار میگیریم و نظام بانکی ما در خارج از کشور تعطیل میشود حتی کشورهای همراه با ما همکاری نخواهند کرد و اعلام کردهاند اگر در لیست سیاه قرار بگیریم وضع ما در انتقال پول دچار مشکل میشود.
وی با بیان این که شرایط با سه، چهار سال پیش متفاوت است تصریح کرد: با پیوستن به افای تی اف و دیگر کنوانسیونها که دولت مطالعه کرده، منافع ملی تامین میشود. ما نپیوستن به اینها را مغایر با منافع ملی میدانیم و امیدواریم با همفکری و صحبتهایی که خواهیم کرد مانع از خودتحریمی مجدد کشور شویم.
سخنگوی دولت تاکید کرد: باید بدانیم که این موضوع برای اقتصاد کشور عواقب دارد؛ باید متوجه شویم که فارغ از تحریمهای آمریکا، دیگر تبادلات تجاری و مالی ما با مشکل جدی روبرو خواهد شد.
مبارزه هیجانی با فساد، فساد را عمیقتر خواهد کرد
سخنگوی دولت گفت: تجربه و مطالعات تاریخی نشان میدهد که هرگاه مبارزه با فساد کوتاه مدت، هیجانی و سیاست زده باشد، فساد عمیقتر و به لایههای پایینی رسوخ خواهد کرد.
آقای ربیعی به لایحه مهم تعارض منافع اشاره کرد و افزود: در هفته گذشته، این لایحه به صحن جلسه هیئت وزیران رسید.
وی با بیان اینکه لایحه تعارض منافع در کنار لایحه شفافیت است، گفت: گام نخست لایحه شفافیت، شفافیت اقتصادی بوده و به مجلس ارسال شده است.
سخنگوی دولت افزود: در گامهای بعدی، شفافیتهای تصمیم گیری، شفافیتهای سیاسی و قضایی مطرح است به نحوی که همه تصمیم گیریها در معرض افکار عمومی قرار خواهد گرفت.
آقای ربیعی با بیان اینکه، پیش از این نیز لایحه ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد به مجلس ارسال شده بود، گفت: معتقدم که مبارزه با فساد، مسیری درازمدت، همیشگی، مداوم، ساختارمند، ریشهای و جامعه محور است.
وی با بیان اینکه، یکی از شاخصههای اصلی مبارزه با فساد، افزایش نظارت مدنی است، افزود: لوایح سه گانه مبارزه با فساد، بنیادین و به نحوی است که محوریت جامعه و نهادهای مدنی در آنها در نظر گرفته شده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: فکر میکنم با وجود این سه لایحه، در کنار فعالیتهایی که قوای دیگر به ویژه قوه قضاییه انجام میدهد در کنار یکدیگر، هم با مفسد و هم با فساد مبارزات اساسی صورت خواهد گرفت.
رئیس جمهور، آمریکا را از مدعی به متهم مذاکره گریز بدل کرد
سخنگوی دولت گفت: رئیس جمهور در نیویورک با تعامل سازنده سبب شد به جای فرار از مذاکره باب مذاکره سازنده را بگشاید و آمریکا را از مدعی مذاکره به متهم مذاکره گریزی بدل سازد.
آقای ربیعی افزود: مسئله اصلی اصلاً مذاکره نیست بلکه مسئله این است که دشمن میخواهد ایران را به کشوری ضعیف از نظر مالی، صنعتی، تجاری، اقتصادی و امنیتی تبدیل کند.
وی گفت: طبعاً کشوری با چنین وضعیتی قادر به پشتیبانی از یک ایران قدرتمند دفاعی و امنیتی نیست.
آقای ربیعی با بیان اینکه ما نه تنها در بعد امنیتی و دفاعی سرآمد هستیم بلکه در بعد معیشتی نیز باید قدرت اول منطقه باشیم، افزود: رشد، توسعه و پیشرفت حق مردم ایران زمین است.
وی با اشاره به نشست خبری رئیس جمهور و سخنرانی وی در دانشگاه تهران در هفته گذشته که مهمترین رویدادها بودند، گفت: این دو رویداد به نوبه خود متضمن جمع بندی کامل از دستاوردهای حضور ایران در سازمان ملل و برخی مسائل داخلی همانند وضعیت اقتصادی، انتخابات پیش رو و مباحث مرتبط با قانون اساسی بود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه این سخنان بازتاب وسیعی در رسانهها داشت، افزود: به رغم استقبال گستردهای که از این مواضع در میان مردم و نخبگان صورت گرفت، افرادی هم مانند همیشه برداشتهای خاصی از این اظهارات کردند و بر اساس همین برداشتها حملات و اظهارات خود را بیان کردند.
آقای ربیعی گفت: حال آنکه آنچه رئیس جمهور از چند سخنرانی اخیرش به آن اشاره کرده و میکند بی سابقه نیست و نه تنها پیش از این چه به صورت علنی و چه غیرعلنی در ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران بیان شد، در واقع همه نخبگان نظام این را قبول دارند که قانون اساسی ما ظرفیتهای بسیار عظیمی در درون خود دارد که همواره میتواند بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را تضمین کند.
وی افزود: این وظیفه رئیس جمهور است که این ظرفیتها را فعال کند و خود قانون اساسی نیز این مسئولیت را بر عهده رئیس جمهور گذاشته است.
آقای ربیعی گفت: فعال سازی قانون اساسی برای تحقق اهداف و آرمانهای شناخته شده جمهوری اسلامی ایران برای خدمت هر چه بهتر به این ملت و اعمال حاکمیت بر سرنوشت خود، یک حرکت انقلابی و لازم است.
وی افزود: به نظر من رئیس جمهور در هفته گذشته چند نکته راهبردی را مطرح کرد که نخست این که وی به ضرورت رشد و توسعه کشور اشاره کرد.
سخنگوی دولت گفت: رشد و توسعه کشور موضوع مهمی است که در علم اقتصاد به عنوان اقتصاد معیشتی بدون رشد و توسعه مطرح میشود.
آقای ربیعی افزود: روحانی در مقام رئیس دولت بارها اعلام کرده که میتوان یک زندگی اقتصادی محدود و کوچک داشت، اما بدون تعامل با جهان امکان استفاده از فرصتهای جهان برای رشد و توسعه ملی وجود ندارد.
وی گفت: مقصود از تعامل؛ سازش یا تسلیم نیست و دکتر روحانی از تعامل سازنده در برابر تقابل سخن گفته است.
آقای ربیعی افزود: رئیس جمهور معتقد است که فرصتهای اقتصادی عظیمی در روابط بین المللی در تمام جهان نهفته و ایرانیها هم از این فرصتها حق دارند استفاده کنند و میتوانند با یک تعامل مناسب جایگاه برتری را در اقتصاد جهان پیدا کنند.
وی به نکته بعدی رئیس جمهور در نشست خبری و سخنرانی در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور خواهان برگزاری انتخابات با شکوه با مشارکت حداکثری مردم است.
سخنگوی دولت افزود: شکوه انتخابات در مشارکت ملت و مشارکت ملت در گروی رقابت است و تا زمانی که مردم احساس کنند رأیشان معنایی دارد انگیزه رأی دادن آنان افزایش مییابد.
آقای ربیعی گفت: در واقع باید رأی مردم را برای آینده بهتر، معنادار کرد.
وی افزود: آنچه تحلیلگران آن را فشار حداکثری مینامند باید با مقاومت حداکثری ملی و با مشارکت حداکثری ملت در انتخابات پاسخ نهایی خود را پیدا کنند.
سخنگوی دولت گفت: رئیس جمهور بیان کرده که انتخابات را در چنان ترازی برگزار خواهد کرد که یک پیام بزرگ و تحریم شکن از دل این حضور عظیم بیرون آید.
آقای ربیعی افزود: ما به عنوان دولت و نیز کل حاکمیت به ویژه شورای نگهبان باید ظرف، ظرفیت و بستر آن را بسازیم و فراهم کنیم.
وی گفت: دکتر روحانی منکر موجودیت و قانونیت نهاد شورای نگهبان نبوده و نیست و اگر به مجلس اول اشاره میکند اولاً به تکثر این مجلس توجه دارد و ثانیاً به حساسیت خودجوش ملت که با وجود نامزدهای رادیکال در آن انتخابات بدون شورای نگهبان به رجال معتدل و صاحب نامی رأی دادند و اکنون نیز با وجود شورای نگهبان این امکان وجود دارد که مردم بتوانند گزینههای مختلفی را انتخاب کرده و رأی دهند.
آقای ربیعی به جمع بندی رئیس جمهور در بحث سیاست خارجی در نشست خبری هفته گذشته و سخنرانی وی در دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: جمع بندی دکتر روحانی این است که آمریکا بیش از هر زمان دیگری به عقلانیت لازم برای یک دیپلماسی سازنده نزدیک شده چرا که دریافته است عمر تحریمها رو به پایان و فشار حداکثری به ملت ایران شکست خورده است.
وی گفت: آمریکا از طرف متحدان خود و جامعه جهانی نیز تحت فشار قرار گرفته و این موضوع سبب میشود تا همسو با تحرک دیپلماسی ایران چارهای جز خاتمه دادن به مذاکره گریزی نداشته باشد.
سخنگوی دولت افزود: هیچ یک از موضوعات مطرح شده از طرف رئیس جمهور خارق العاده نیست و اصولاً جایگاه ریاست جمهوری یکی از عمودهای خیمه جمهوری اسلامی ایران است.
آقای ربیعی گفت: اگر دکتر روحانی در همین اجرای اصول قانون اساسی پیشنهاداتی میدهد درباره همین مفاد حقوقی و قانونی نهفته در ظرفیتهای قانون اساسی است.
وی افزود: رئیس دولت که بخش عمدهای از مسئولیتهای دکتر روحانی است در صیانت از این دولت و ملت سخن میگوید که اگر چنین نکند خلاف مسئولیت تاریخی خود عمل کرده است.
آقای ربیعی گفت: آنچه رئیس جمهور میگوید یک تذکر و یادآوری به نهادهای قانونی است و ملت هم شاهد خواهند بود که آنچه رئیس دولت شرط صلاح و اصلاح میدید بیان کرد.
دیدگاههای صهیونیستها درباره امنیت خلیج فارس اهمیتی ندارد
سخنگوی دولت گفت: دیدگاههای رژیم صهیونیستی به عنوان عنصر مزاحم و ناخوانده درباره امنیت خلیج فارس هیچ اهمیتی ندارد.
آقای ربیعی درباره برگزاری نشست بحرین و مانور آمریکا در این زمینه افزود: مسئله اصلی این است که چگونه قرار است افرادی درباره امنیت خلیج فارس تصمیم بگیرند که حتی جسارت معرفی خود را ندارند.
وی گفت: رژیم صهیونیستی چنان با امنیت منطقه بیگانه است که حتی میخواهد نمایندگانش را محرمانه به این نشست بفرستد، اما به هرحال دیدگاههایش درباره امنیت خلیج فارس فاقد اهمیت است.
آقای ربیعی همچنین از کشورهای شرکت کننده در این نشست پرسید چگونه میخواهید با رژیمی همکاری کنید که امنیت منطقه را به خطر انداخته است؟
سخنگوی دولت تاکید کرد: بارها موضع خود را درباره تامین امنیت خلیج فارس بیان و اعلام کرده ایم که امنیت اینجا بدون مشارکت کل کشورهای منطقه ممکن نیست و جمهوری اسلامی ایران را نمیتوان از این موضوع حذف کرد.
وی گفت: البته علائم مثبتی هم برای تمایل همکاری با ایران از جانب برخی کشورها که بعضا عملکرد مناسبی نداشته اند به وجود آمده است.
آقای ربیعی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور در خصوص شکل گیری مجلس اول بدون نظارت و نیز برنامههای دولت برای مشارکت در روند انتخابات اسفند افزود: اولا امنیت انتخابات را در سطح بسیار بالا تضمین میکنیم و دوم اینکه هیئتهای اجرایی به نحوی فعالیت میکنند که زمینه ثبت نام برای نمایندگان همه افکار متنوع مهیا میشود.
وی گفت: همچنین در تعامل با نهاد شورای نگهبان میتوانیم ظرفیتهایی ایجاد کنیم که آنچه برای برگزاری انتخاباتی بزرگ و باشکوه نیاز است ایجاد شود.
آقای ربیعی افزود: بخشهایی که در اختیار دولت است باید مهیا کرد و بخشهایی را نیز با تعامل و گفتگو باید مهیا کنیم که دفاع از حضور حداکثری افکار متنوع در انتخابات است.
سخنگوی دولت گفت: ما از محدود کردن لطمه دیده ایم و نتیجه اش را هم متوجه شدیم و اساسا کل شکل گیری نظام از درون سامانه انتخابات بوده و متولد شده است و هیچگاه از انتخابات بزرگ آسیب ندیده ایم.
آقای ربیعی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات آقای کریمی قدوسی درباره دستگیری برخی افراد از نهاد ریاست جمهوری مرتبط با کانال آمد نیوز تاکید کرد: برخی آدمها رکورد نشر تهمت زنی دارند انتشار بی دقت مطالب به اعتماد عمومی آسیب میزند باید دقت داشته باشند که اکاذیب را منتشر نکنند.
وی این ادعا را کذب دانست و ابراز امیدواری کرد: مقامات قضایی به اتهامات بی پایهای که سبب تشویش اذهان عمومی میشود رسیدگی جدی کنند.
آقای ربیعی گفت: به جای اینکه بپرسیم بازیگران آمد نیوز چه کسانی هستند وظیفه ما این است که از چیستی این گونه رسانهها بپرسیم.
وی کار آمد نیوز را اطلاعات سازی، مخدوش کردن اذهان و فروپاشی ذهنی جامعه دانست و افزود: با توجه به چیستی آمد نیوز باید تلاش کنیم که در چارچوبی چنین نامیمون حرکت نکنیم.
آقای ربیعی با بیان اینکه دستگاههای امنیتی درباره بازیگران آمد نیوز پاسخ میدهند بار دیگر از واحد اطلاعات سپاه پاسداران بابت بازداشت سرکرده این رسانه قدردانی کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری درباره برنامههای دولت در حوزه اقتصاد و رفع تورم گفت: ما تا سال ۹۶ که تجربه دولت یازدهم را داشتیم و تا ابتدای دولت دوازدهم آیا نرخ تورم شیب خوبی نداشت؟ آیا رشد اقتصادی نداشتیم؟ حتما رشد اقتصادی خوبی داشتیم.
وی افزود: وقتی با تحریمها مواجه شدیم میخواستیم دل مردم را خالی نکنیم و خواستیم که فشارها را یکی دوسال تحمل کنیم، فشار اقتصادی و فروپاشی روانی جامعه همان کاری است که آمد نیوز میکرد و اقدامات دولت در یکی دوسال اخیر تلاش برای غلبه بر این مسیر بود.
آقای ربیعی گفت: به هر حال فشار تحریمها در این مدت قابل توجه بود که در حال گذراندن آن هستیم و به ثبات نسبی در این باره رسیدیم.
سخنگوی دولت از خبرنگار سوال کننده پرسید: اگر دولت ناتوان بود چرا تا پیش از این مقطع رشد مناسب اقتصادی داشتیم؟
وی گفت: هر چند اکنون تورم بر مردم فشار میآورد و حقوقها عقب افتاده، اما خیلیها نخواستند به علل این موضوع بپردازند.
آقای ربیعی بازگشت رشد اقتصادی را یکی از اقدامات مهم دولت دانست و افزود: به رغم همه فشارها بر درآمدهای نفتی که بیش از ۶۰ سال به آن وابسته ایم در بودجه ۹۹، جدا کردن این درآمدها از بودجه را در دستور کار قرار دادیم که اقدام بسیار خوبی است.
وی گفت: بر این اساس هر چه از فروش نفت کسب کنیم به سمت تملک دارایی و بودجههای عمرانی میبریم.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری بخشی از مقابله با فساد اقتصادی را مستلزم روی کار آمدن مدیران لایق و اتخاذ تصمیمات شایسته دانست.
آقای ربیعی با بیان اینکه نباید افراد متوسط سر کار بیایند، تاکید کرد: اگر انتخابات بزرگ با وجود همه سلائق برگزار شود افراد با لیاقت بیشتر سر کار میآیند.
وی گفت: اگر کاهش فشارها و شکست تحریمها را میخواهیم باید حضور مردم در انتخابات افزایش یابد، زیرا دشمن فکر میکرد مردم به علت نارضایتی به خیابانها میآیند در حالیکه این اتفاق نیفتاد پس اگر مردم حضور باشکوه در انتخابات داشته باشند دشمن در اقداماتش تجدید نظر خواهد کرد.