محافل نظامي غربي- صهيونيستي در شوک حوادث آرامکو
ناکارآمدی سامانههای ضد موشکی ساخت آمریکا
حمله به تأسیسات نفتی آرامکو در شرق عربستان، شکاف جدی را در سامانههای ضد موشکی آمریکا وجود دارد برملا کرد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری یونیوز؛ پایگاه اینترنتی تخصصی صهیونیستی ”نزیف“ ضمن تأکید بر ناکارآمدی سامانه های دهها میلیارد دلاری آمریکا در برابر پهپادها و موشکهای رزمندگان یمنی اعتراف کرد حمله به تأسیسات نفتی آرامکو در شرق عربستان، شکاف جدی را در سامانه های ضد موشکی آمریکا وجود دارد برملا کرد.
پایگاه عبری ”نزیف“ که به طور تخصصی به مسائل نظامی میپردازد، فاش کرد حمله اخیر به تأسیسات نفتی شرکت آرامکو در عربستان، واقعیتهای تلخی از عملکرد وزارت دفاع آمریکا را برملا کرد و نشان داد با وجود هزینههای میلیاردها دلاری در زمینه پدافند موشکی، آمریکا از حفاظت قابل اعتماد در برابر موشکهای کوتاه برد و هواپیماهای بدون سرنشین که رهگیری آنها دشوار است، برخوردار نیست.
این پایگاه افزود: ناکارآمدی فناوری آمریکا که در اختیار عربستان قرار دارد از جمله سامانههای راداری هشدار زودهنگام و پدافند موشکی چه مفهومی دارد؟ پدافند هوایی عربستان در برابر موشکهای کروز و پهپادهای ارزان قیمت با فناوری نسبتا پایین، نتوانست حتی یکی از ۱۸ پهپاد یا یکی از ۷ موشک کروز را رهگیری کند و به همین علت مقامات آمریکایی برای توجیه این شکست به دردسر افتاده اند.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا چند روز پس از این حمله که ۵ درصد صادرات نفت جهان را مختل کرد، در گفتگو با خبرنگاران گفت: ”شاهد آن بوده ایم که سامانههای پدافند هوایی در سراسر جهان، میزان متفاوتی از موفقیت را به دست میآورند و بعضی از بهترین سامانهها در جهان همیشه همه چیز را رهگیری نمیکنند. “
ژنرال جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا هم در نشست خبری در پنتاگون گفت:”هیچ سامانه پدافندی، توانایی دفاع در برابر این تهدید را ندارد. اما پدافند هوایی چند سطحی، باعث کاهش خطر اسکادرانی از پهپادها یا دیگر حملات از طرف ایران خواهد شد. “
پنتاگون در واکنش به ناکامی، دستور داد آتشبارهای بیشتر از موشکهای پاتریوت و سامانههای راداری پیشرفته تری از نظر فنی به عربستان ارسال شود و همچنین ۲۰۰ سرباز آمریکایی برای راه اندازی این سامانهها اعزام شدند.
اما واقعیت آن است که برای آمریکا دشوار است که به فناوری جدیدی دست پیدا کند که بتواند با موشکهای کروز و پهپادها مقابله کند. در آمریکا پدافند کارآمد در برابر سلاحهای هستهای وجود ندارد، اما تهدید پاسخ فراگیر که به ”ویرانی متقابل“ معروف است، مانع از آن شده است که هیچ طرفی از سلاحهای هستهای در ۷ دهه گذشته استفاده کند.
نمونهای از چگونگی بازنگری آمریکا در محاسباتش در مورد توانایی پدافند هوایی این کشور در برابر موشکهای کروز، آن است که ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در پایگاه العدید قطر، ماه گذشته با اجرای مانوری، فرماندهی عملیات خود را به طور موقت به پایگاه هوایی در ایالت کارولینای جنوبی منتقل کرد.