عملکرد ضعیف دستگاه های اجرایی در استفاده از منابع اشتغال
استاندار از عملکرد بسیار ضعیف دستگاههای اجرایی کهگیلویه و بویراحمد در استفاده از منابع تخصیصی تبصره ۱۸ ملی بودجه اشتغال این استان انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمامرکز کهگیلویه و بویراحمد، حسین کلانتری در جلسه شورای اشتغال این استان با انتقاد از عملکرد دستگاه ها در 6 ماهه اول سال گفت: عملکرد دستگاه ها بسیار ضعیف است و رضایت بخش نیست و باید آسیبشناسی شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: باید کمیته ای با حضور دستگاههای اجرایی، بانک ها و نماینده استانداری تشکیل و نقاط ضعف این دستگاه ها شناسایی و راهکارهای مناسب برای برون رفت از این مشکل ارائه کنند. کلانتری با بیان اینکه منابع تخصیصی تبصره ۱۸ بودجه برای اشتغال فرصت مناسبی است ادامه داد: برخی از حوزه ها در این تبصره بسیار ضعیف عمل کرده و از بسیاری از منابع استفاده نکردند. وی با اشاره به اینکه این ظرفیت اشتغال فوق العاده است گفت: با وجود تحریمها منابع داخلی زیادی وجود دارد و تنها به عملکرد دستگاهها بستگی دارد که از این ظرفیت استفاده کنند. استاندار با بیان اینکه دستگاه های اجرایی نباید فقط در هر ۶ ماه گزارشی ارائه دهند و موضوع را رها و پیگیری نکنند اضافه کرد: اگر پرونده به بانک ارسال می کنند باید تا آخر پیگیری شود و اگر بانکی همکاری لازم را نداشت گزارش دهند. وی با اشاره به اینکه اولویت دستور کار جلسه بعدی آسیب شناسی عملکرد دستگاهها در تبصره ۱۸ ملی و اشتغال روستایی است گفت: با این عملکرد ضعیف نمی توان در سال ۹۸ به این دستگاه ها منابع جدیدی ارائه داد چرا که در عملکرد ۹۷ بلاتکلیف هستند. استاندار با انتقاد از اینکه برخی دستگاه ها از میزان منابع خود در سال ۹۷ از تبصره ملی اطلاعی نداشتند اضافه کرد: در جلسه بعد گزارش عملکرد را از این دستگاهها مطالبه می کنم و باید از ظرفیتهای موجود استفاده، واحدهای تولیدی فعال و برای جوانان شغل ایجاد کرد. کلانتری همچنین افزود: عملکرد ضعیف این دستگاهها به بانک ها برنمیگردد و خود دستگاه ها ضعیف عمل کرده اند. استاندار گفت: بازگشت منابع از هیچ دستگاه اجرایی و بانکی پذیرفته نمی شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه بویراحمد هم به وظایف کارگروه جدید اقتصاد، اشتغال و سرمایهگذاری اشاره کرد و گفت: بهبود معیشت خانوادهها، افزایش مشارکت مردم در اقتصاد، حمایت از فعالیتهای اولویت دار، تجهیز منابع درآمدی استان، توسعه صادرات، الگوی کشت مناسب، خرید محصولات کشاورزی، پوشش بیمه محصولات، توسعه صنایع دستی، تکمیل واحدهای کشاورزی و تنوع بخشی به اقتصاد روستاها از مهمترین وظایف این شورا است.
نوروزی با بیان اینکه از این به بعد بعضی از کارگروهها مانند گردشگری، صادرات و خدمات سفر را نخواهیم داشت افزود: این کارگروه برنامههای دیگری از جمله سرمایه گذاری در استارتاپها وهمسو کردن سرمایهگذار و اقدامات توسعه بانکها و بخش خصوصی با اولویت توسعه استان، جذب سرمایهگذاری با توجه به مزیتهای استان به ویژه در روستاها باید در این کارگروه بررسی شود. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه بویراحمد با بیان اینکه مناطقی که میانگین بیکاری آنها از میانگین کشوری بالاتر است جزو مناطق غیر برخوردار از اشتغال محسوب میشوند گفت: ۶ شهرستان استان در مناطق کمتر برخوردار از اشتغال هستند که دولت مشوقهایی برای اشتغال در این مناطق تعریف کرده است. وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی که در این مناطق راهاندازی شوند از معافیتهای مالیاتی برخوردار میشوند عنوان کرد: برای ۴۵۵ روستا بر اساس قابلیتهای اشتغالز ایی که دارند برنامه توسعه اشتغال طراحی شده که تسهیلات اشتغال روستایی به آنها پرداخت میشود. نوروزی تاکید کرد: بانک مرکزی ۱۰ درصد از منابع درآمدی خود،۲۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده را برای اشتغال جوانان تخصیص می دهد.