پخش زنده
امروز: -
کتاب " مهمان مهتاب " ازجمله کتابهای حوزه دفاع مقدس است که از زاویه دید نوجوانان به زندگی مردم آبادان و خرمشهر در روزهای آغازین جنگ میپردازد
فرهاد حسن زاده «نویسنده این کتاب» در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما گفت: کتاب، دو داستان موازی را دنبال میکند. داستان دو برادر دو قلو که هر دو متولد آبادان هستند و با آغاز جنگ تحمیلی، یکی از آنها تصمیم میگیرد در شهرش بماند و دیگری از آبادان خارج میشود.
وی افزود: ما در این کتاب، به صورت یک فصل در میان زندگی دو برادر را دنبال میکنیم. این کتاب شاید از این بعد که زندگی یک خانواده را در جنگ نشان میدهد، تصویری متفاوت از آن سالها را ارائه میکند.
حسن زاده گفت:: من خودم متولد آبادان هستم و شرایط جنگ و مهاجرت را تجربه کرده ام. این کتاب، بخشی از تجربیات خودم است و من سعی کرده ام اتفاقهایی که از نزدیک شاهد بوده ام به تصویر بکشم.
وی افزود: این کتاب به دنبال آن است که همه خوانندگان ازجمله نوجوانان با شرایط سخت آشنا شوند و درحالی که من به صورت بی طرف کتاب را نگارش کرده ام، آنها در پایان داستان، خود به قضاوت بنشینند.
نویسنده کتاب مهمان مهتاب گفت: همه وقایع جنگ در این کتاب در بستری طنز اتفاق میافتد و برای نوجوانان پرکشش است.
کتاب " مهمان مهتاب " به گفته بسیاری از صاحب نظران و منتقدان ادبی، تابلوی دیگری از زندگی مردم آبادان و خرمشهر در روزهای آغازین جنگ است.
این اثر، رمان تقدیری اولین جشنواره ادبیات مقاومت است.
به گفته فرهاد حسن زاده، قرار بود براساس این رمان، یک مجموعه تلویزیونی و فیلم سینمایی ساخته شود و فیلمنامه آن به اتفاق "محمد علی طالبی " نوشته شده است، اما به دلایلی هرگز به مرحله تولید نرسید.
فرهاد حسنزاده، نویسنده، روزنامهنگار و طنزپرداز اهل ایران است. وی از نویسندگانی است که در تمام حوزههای ادبی از داستان کودکان، نوجوانان تا رمان برای بزرگسالان دست به نگارش زدهاست. حسن زاده نوشتن را از دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان آغاز کرد. جنگ ایران و عراق و مهاجرت از آبادان باعث شد مدتی از نوشتن باز بماند، اما در سال ۱۳۷۰ اولین کتابش به نام ماجرای "روباه و زنبور " در شیراز چاپ شد و از آن پس به شکل حرفهای قدم به دنیای نویسندگی در حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان گذاشت.
از حسنزاده تاکنون بیش از ۸۰ اثر چاپ شده است. برخی از آثار او به زبانهای انگلیسی، مالایی، چینی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شده و به چاپ رسیده است.
فرهاد حسنزاده تاکنون بیش از چهل جایزه برای آثارش گرفته که مهمترینشان نشان ماه طلایی از جایزه جشنواره بزرگ برگزیدگان ادبیات کودک و نوجوان است که آن را انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برای انتخاب بهترین نویسندگان، شاعران، مترجمان و منتقدان و پژوهشگران ادبیات کودک و نوجوان در دو دهه ۶۰ و ۷۰ برگزار کرد.