به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، خسرو شهبازی در نشست خبری افزود: این مبلغ با اجازه مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی برداشت شده است و در حال حاضر در ۳۴۱ شهر در حال اجراست.
وی گفت: پروژه های آبخیزداری که با پول صندوق توسعه ملی اجرا میشود بیش از ۸۵۰ هزار هکتار از اراضی کشور را دربر میگیرد.
شهبازی گفت: با اجرای طرحهای آبخیزداری از تخریب و فرسایش خاک جلوگیری میشود و باعث افزایش دبی چشمهها و قنوات شده و باعث سه برابر شدن آب آنها میشود.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها افزود: طبق برنامه باید در سال ۵ درصد قنوات را توسط طرحهای آبخیزداری احیاء کنیم.
وی گفت: در ۶۴۹ حوزه و با بکارگیری ۸۴۵ پیمانکار در ۹۲۳ کارگاه در کشور مشغول به اجرای آبخیزداری و ساخت بندهای خاکی و سنگی و برای ۷۰۲ هزار هکتار تراس بندی مکانیکی انجام شده است.
وی در ادامه گفت: در سال ۹۸، ۱۵۰ میلیون یورو معادل هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیش بینی پروژه کرده ایم که در ۳۷۸ شهرستان در حال انجام است.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها افزود: کشور ما با ۶۱ درصد بیابان جزو کشورهای خشک است که حدود ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار بیابان دارد و در همین خصوص اقدامات خوبی در راستای بیابان زدایی در کشور انجام شده است.
شهبازی ادامه داد: متاسفانه اکثر حجم ریزگردها در کشور ما از همسایههایی مثل عربستان، سوریه، عراق به ما میرسد و الباقی کانونهای ریزگرد و گرد و غبار در کشور از استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی، ایلام و کرمان است.
وی گفت: حدود ۱۳ میلیون هکتار کانونهای بحرانی داریم که در ۲۲ استان پخش هستند.
وی در ادامه گفت: برای مبارزه با ریزگردها اجرای طرح مدیریت بیابان در ۵۰۰ هزار هکتار از بیابانهای کشور اجرایی شده که این اقدامات از نهال کاری، مالچ پاشی و مدیریت روان آبها تا احداث بادشکن بوده است.
وی درخصوص بحران ریزگردها در استان خوزستان هم گفت: دولت اعتبارات خاصی را درباره این استان در نظر گرفته است که به سرعت عملیاتهای اجرایی آن در حال پیگیری و انجام است.
شهبازی در خصوص کانونهای گردو غبار دریاچه ارومیه هم گفت: ۶۶۰ میلیارد تومان مالچ پاشی انجام شده است.
او ادامه داد: ۸۴ میلیون هکتار مراتع در کشور داریم که حدود ۵۲% کشور است.
وی گفت: در مراتع کشور ۷ هزار گونه گیاهی شناسایی شده است و اگر پوشش فعلی مراتع از ۲۰ به ۸۰ درصد برسد از حرکت هرز آبها جلوگیری میشود.
وی در ادامه گفت: متاسفانه ۶۷ درصد دامهای کشور وابسته به تغذیه از مراتع هستند و این موضوع را باید به نحوه مطلوبی حل کنیم.
وی گفت: در مناطق سیل زده کشور آن مناطقی که طرح آبخوانداری اجرا شده بود خسارت سیل بسیار کمتر بود.
وی در ادامه گفت: طرحهای آبخیزداری نقش بسیاری در پیش گیری و بازدارندگی سیل دارد و قرار است با کمک مدیریت بحران کشور طرحهای بیشتری درمناطق سیل خیز انجام شود.
وی گفت: بعد از سیل اخیر و اهتمام دولت برای طرحهای آبخیزداری و مهار سیلابها ۲۸۰ طرح کنترل سیلاب در ۶ ماهه نخست امسال در هفته دولت به بهره برداری رسید.