پخش زنده
امروز: -
با توجه به آغاز برداشت محصول خرما و افزایش مصرف ضایعات خرما به عنوان خوراک دام، دامداران در بحث تغذیه دام و چرای دامها در نخلستان های خرما در این فصل برای پیشگیری از بروز اسیدوز توجه کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نهبندان گفت: اسیدوز یک بیماری متابولیک دام است که با مصرف مواد قندی از قبیل گندم، جو، سورگوم، خرما و انگور رخ می دهد و موجب تولید مواد اسیدی از قبیل اسید لاکتیک در شکمبه می شود.
محمد راه انجام افزود: اسید لاکتیک تولید شده علاوه بر آسیب رساندن به دستگاه گوارش دام، جذب خون شده و موجب افسردگی دام شده و مخاطات دستگاه گوارش دام که بر اثر اسید آسیب دیده، عفونی می شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف یک باره خرما و دیگر مواد قندی موجب عدم توازن مواد مغذی میشود، از دامداران شهرستان خواست: از پرورش و چراندن دام های خود در باغ های خرما اجتناب کنند و در صورت مبتلا شدن دام به بیماری اسیدوز، حتما دام را برای درمان به شبکه دامپزشکی منتقل کنند.