پخش زنده
امروز: -
مسائل بهداشتی، درمانی و هزینه های مرتبط با اتباع و مشاغل آنان در صنوف مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ در کمیسیون ساماندهی امور اتباع و مهاجران خارجی استان ، ضمن ارائه گزارشی از روند اجرای طرح آمایش 14، در خصوص مسائل بهداشتی ، درمانی و هزینه های مرتبط با اتباع و مشاغل آنان در صنوف مختلف بحث و تبادل نظر شد.
مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی استان در این جلسه با توجه به مسائل و مشکلاتی که در حوزه بهداشت و درمان به خصوص ، در شهرستانهای اراک و ساوه در خصوص اتباع خارجی وجود دارد، گفت: مقرر شد تا اقداماتی در خصوص پیگیری این موضوع از طریق کمیسیون عالی سازمان ملل در جمهوری اسلامی انجام شود تا بخشی از این هزینه ها جبران شود.
حسنی در ادامه ، با توجه به اجرای طرح آمایش 14 افزود: این طرح اکنون در حال اجراست که در حال حاضر 50 درصد اتباع در این آمایش شرکت کردند و امیدواریم با اطلاع رسانی و اقداماتی که صورت می گیرد بقیه اتباع نیز در این آمایش شرکت کنند.
وی گفت : به واحدهای صنفی ، اتحادیه ها و اتاق اصناف اعلام شد که با کارفرمایانی که اتباع را در این واحدهایی غیر از مشاغل 4 گانه بکارگیری می کنند برخورد شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی هم با بیان اینکه اشتغال اتباع کشورهای بیگانه بهویژه تبعه غیرمجاز در صنوف مختلف استان ممنوع است گفت: اتاقهای اصناف شهرستانها وظیفه دارند با ابلاغ این بخشنامه به اتحادیههای صنفی تذکر لازم را در این خصوص بدهند.
اکرمی افزود: با وجود اینکه اتباع خارجی استان تنها باید در شهرستانهای اراک، ساوه و دلیجان متمرکز باشند اما شماری از این قشر در شهرستان محلات نیز سکونت دارند و در کارگاههای سنگبری فعالیت میکنند.
وی اضافه کرد: درصورتیکه کارگاههای سنگبری و دیگر صنایع محلات نیاز استفاده از کارگران خارجی دارند باید موضوع را به شورای تامین شهرستان ارسال کرده و پس از تایید در این مرجع برای تعیین تکلیف به وزارت کشور ارسال شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: پوشش بیمهای از مشکلات اتباع کشورهای خارجی است و باید تمهیداتی اتخاذ شود تا هنگامی که کارت تردد به این افراد داده میشود زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی نیز قرار گیرند.
اکنون 20 هزار و 565 اتباع افغانی در قالب چهار هزار و 724 خانوار و 160 اتباع عراقی در قالب 74 خانوار در سه شهرستان اراک، ساوه و دلیجان استان مرکزی زندگی می کنند.
حدود 600 هزار فرصت شغلی به واسطه اتباع بیگانه از نیروهای کاری ایرانی سلب شده و این مساله در استان مرکزی بخصوص شهرستان ساوه بسیار مشهود است.