پخش زنده
امروز: -
امروزه دنیاهای متفاوت زنانه و مردانه و تفاوت های تاریخی و سنتی بین زنان و مردان در حال کم شدن است. این کاهش با عواملی از قبیل دگرگونی ها در سبک زندگی، ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همچون روابط اجتماعی، نظام نقش جنس در جامعه و خانواده، قشربندی اجتماعی، ارتباط با فناوری های نوین ارتباطی به ویژه شبکه های اینترنتی ... مرتبط است.
پژوهش خبری صدا وسیما: روابط اجتماعی هسته اصلی جامعه به حساب می آید و موجب می شود افراد با گسترش پیوندهای خود، کنش هایشان را در ساختار جامعه تسهیل کنند و از این طریق به اهداف خود دست یابند. همه افراد جامعه به نوعی در تلاش برای برقراری ارتباط با دیگران هستند تا مبادلات خود را در زمینه های مختلف سرعت دهند. همچنین افراد در برقراری ارتباط و کیفیت و کمیت آن یکسان نبوده و تفاوت هایی از جنبه های مختلف بین آنان وجود دارد، نظیر تفاوت های جنسیتی که ناشی از عوامل اجتماعی، فرهنگی و ساختاری است که در جریان جامعه پذیری و در طول دورة زندگی همواره منجر به جدا شدن جهان اجتماعی مردان و زنان شده است. مردانگی و زنانگی که در جریان جامعه پذیری شکل می گیرد منجر به تمایزات و تفاوت های گوناگون بین زنان و مردان خواهد شد. (گرت، 1379، ص 9) امروزه با توجه به گسترش ارتباطات و تماس های فردی در جوامع، که علاوه بر نفع فردی به نفع جمعی نیز می انجامد، میزان این ارتباطات و تنوع منابع و حمایت هایی که در دسترس افراد قرار می گیرد از اهمیت خاصی برخوردار است.
بنابراین بر اساس تفاوت جنسیت می توان چگونگی بهره گیری از اینترنت و فضای مجازی را برای زنان و مردان متفاوت در نظر گرفت. شناخت تفاوت های زنان و مردان در بهره گیری از رسانه ها می تواند درک درستی از دنیای زنانگی و مردانگی، به خصوص در جامعه در حال گذار ایران را برایمان ترسیم کند. همچنین افزایش شتابان کاربران شبکه های مجازی و لزوم آگاهی از آسیب ها و فرصت های این ابزارهای ارتباطی ایجاب می کند، برای تولید محتوای رسانه ای، شناخت کافی از ذائقة کاربران زن و مرد شبکه های اجتماعی به دست آوریم. بنابراین در این پژوهش به مطالعه نقش جنسیت در استفاده از شبکه-های اجتماعی با شیوه اسنادی می پردازیم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// زهرا فرخی