پخش زنده
امروز: -
مراسم آغاز سال تحصیلی 98-99 حوزه های علمیه در مدرسه فيضيه قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آيت الله نوري همداني در اين مراسم در سخناني ورود طلاب به حوزه علميه را گام اول خدمت به مردم و انتشار احکام اسلامي در جهان توصيف کرد و گفت: طلاب بايد مردم را نه با زبان بلکه با عمل خود به اسلام ناب دعوت کنند.
وی اخلاص را اصلي مهم براي شروع طلبگي دانست و افزود: همت بلند، اراده قاطع، جديت و نظم در زندگي از ديگر اصول مهم در اين راه به شمار ميرود.
آيت الله نوري همداني همچنين بر جديت در تهجد و اخلاق نيز تاکيد کرد.
وی برخي ويژگي هاي بايسته طلاب را نيز مورد توجه قرار داد و گفت: کنار مردم بودن، خدمت گذاري به مردم و مبارزه با دشمن از جمله اين ويژگي هاست.
آيت الله نوري همداني با اشاره به کشتار شيعيان در نيجريه کشمير و بحرين در ماه محرم امسال گفت: از آنجا که دشمن هميشه در کمين است طلاب بايد در برابر آنها همواره مجهز باشند و در صورت ضرورت به جنگ دشمن نيز بروند.
وي همچنين شجاعت سيد حسن نصرالله را در مبارزه با دشمنان ستود.
آيت الله نوري همداني با اشاره به برخي گفته ها در خصوص حوزه ها که از روي جهل يا تجاهل گفته ميشود افزود: همه خوبيها از حوزه سرچشمه ميگيرد اما برخي نمک خورده اند و نمکدان ميشکنند.
آيت الله اعرافي مدير حوزه هاي علميه نيز در سخناني تحصيل و تهذيب، اجتماعي بودن، سياسي بودن، انقلابي عمل کردن و ارتباط با مردم را از ملزومات طلاب دانست و گفت: اولين رکن در حوزه علم آموزي و تحقيق است که طلاب بايد آن را مهمترين وظيفه خود بدانند.
آيت الله اعرافي با اشاره به نقش مهم اساتيد در هدايت طلاب بر حفظ آداب و سنن و اصالت در حوزه تاکيد کرد و گفت: حوزه علاقه مند تحول و نوزايي است اما نه به قيمت آنکه از روح تاريخي خود تهي شود.
مدير حوزه هاي علميه، اخلاق و معنويت را شاخصه اي مهم در حوزه عنوان کرد و با اشاره به برخي آسيب هاي موجود در حوزه گفت: مريد و مرادبازي خارج از مدار شرع به جاي حفظ ارزش ها، ادعاهاي دروغين و عرفان هاي کاذب از جمله اين آسيب هاست.
آيت الله اعرافي حفظ شئون حوزه را نيز مورد توجه قرار داد و گفت: گاهي به انگيزه ابتکار و خلاقيت کارهايي انجام ميشود که با شان حوزه سازگار نيست.
وي برحفظ جايگاه رهبري، مراجع و نهادهاي حوزوي تاکيد کرد و گفت: ما به نقد حوزه اعتقاد داريم و همه ارکان حوزه از آن استقبال ميکنند اما طلاب بايد اين جايگاهها را حفظ و محترم بشمارند.
مدير حوزه هاي علميه بر کاهش تعطيلات در دروس حوزه نيز تاکيد کرد و گفت: در سطوح عالي حوزه پنجشنبه ها بايد فعال تر باشد تا طلاب عميق تر درس بخوانند.
آيت الله اعرافي با تاکيد بر اينکه استفاده از تعطيلات يک اصل است گفت: با اين وجود امسال 20 هزار طلبه به صورت متمرکز در دوره هاي بصيرتي و تکميلي شرکت کردند.
وي از آمادگي حوزه هاي علميه براي پاسخ به نيازهاي جامعه سخن گفت و افزود: اين امر نيازمند همکاري همه بخش هاست.
آيت الله اعرافي حضور حوزويان در صحنه هاي اجتماعي و مطالبه گري را مورد توجه قرار داد و گفت: در سيل امسال 10 هزار طلبه در کنار مردم حاضر شدند و بايد در ساير صحنه ها نيز به صورت شفاف و منصفانه مطالبه گري کنند.
وي اقدام به تبليغ و مهاجرت علمي را از وظايف حوزويان دانست و گفت: بايد فرهنگ مهاجرت به روستاهاي بدون روحاني و استقرار علما و روحانيون تقويت شود و از انباشتگي طلاب در قم جلوگيري شود.
مدير حوزه هاي علميه بار ديگر بر نقد منصفانه از حوزه تاکيد کرد و گفت: حوزه البته داراي اشکالاتي هست اما بايد به صورت منصفانه نقد شود.
وي گفت: حوزه تنها در بحث گفتمان علمي 30 جلد کتاب توليد کرده که ميراثي غني به شمار ميرود.
آيت الله اعرافي توجه به معيشت طلاب را نيز مورد توجه قرار داد و گفت: اگرچه بايد بزرگان کشور به اين مهم توجه کنند اما طلاب بايد روح قناعت را نيز در خود تقويت کنند.
مدير حوزه هاي علميه کشور تصريح کرد: بودجه هاي برنامه اي حوزه از پارسال به سمت صفر رفته است با اين وجود 200 طرح و برنامه هم اکنون در دست طراحي يا اقدام است.
آيت الله اعرافي همچنين بر حفظ همبستگي درون حوزه تاکيد کرد.
مدير حوزه هاي علميه با طرح يک پرسش حوزوي به استقبال سال تحصيلي جديد رفت و گفت: نقش و وظيفه روحانيت بر اساس بيانيه گام دوم انقلاب و سند اسلامي ايراني پيشرفت چيست؟
وي از حوزويان خواست پاسخ هاي خود را در اختيار حوزه قرار دهند.
حجت الاسلام رستم نژاد معاون آموزش حوزه علميه قم هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از ورود پنج هزار طلبه جديد به حوزه ها سخن گفت و افزود: پذيرش علاقه مندان به ادامه تحصيل در حوزه ها همچنان ادامه دارد.
وي از آخرين سال برنامه جديد آموزشي سطح يک حوزه هم در سال جاري خبر داد و گفت: در اين برنامه مدت زمان تحصيل براي دارندگان ديپلم از 6 به 5 سال کاهش يافته است.
آقاي رستم نژاد افزود: اين برنامه هم اکنون در 248 مدرسه کشور در حال اجراست.
معاون آموزش حوزه هاي علميه تاکيد کرد: اين متون متناسب با ماموريت هاي حوزه و نيازهاي جامعه شکل گرفته تا طلاب ضمن آشنايي و شناخت، برتمام متون تسلط کامل به دست آورند.
آقاي رستم نژاد گفت: در اين کتب به اخلاق علوم حديث و قرآن و تفسير نيز توجه ويژه
شده است.
وي گفت: برای هر یک از مناطق کشور دروس ويژه ای اضافه شده که درس ولايت فقيه از جمله دروس جديد سطح يک است.
آقاي رستم نژاد تاکيد کرد: درخت واره آموزشي حوزه ها نيز امسال تصويب و تدوين شده است.
در مراسم امروز از 40 عنوان کتب جديد سطح يک حوزه نيز رونمايي شد.