پخش زنده
امروز: -
همزمان با دهه نخست ماه محرم و شب تاسوعای حسینی(ع) آئین سنتی پخت نان عباس علی در شهرستان آران و بیدگل آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان ؛ رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل گفت: نان عباس علی به نام حضرت ابوالفضل(ع) پخته میشود و مردم شهرستان معمولا آن را به عنوان یک نان نذری میپزند و از آن حاجت میطلبند.
مجید نوری به پخت این نان در تمام سال اشاره کرد و افزود: در تمام ایام سال، این نان با عنوان«نان شیرین» یا «نان شیری» پخته می شود که آرد، روغن، شکر، شیر، زعفران، زرد چوبه و زنجبیل مواد اصلی آن را تشکیل میدهد.
گفتنی است، آیین پخت نان عباسعلی آران و بیدگل در خرداد سال ۱۳۹۵ به شماره ۱۲۰۰ در فهرست آثار معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسیده است. پخت این نان در تمام ایام سال و کیفیت مطلوب آن موجب شده که نان شیرین یا همان نان عباسعلی به عنوان یکی از سوغات های شهرستان آران و بیدگل تبدیل شود.